Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öt évet kaphat a védettségi igazolvány hamisítója

Lényegében hasonló szabályok fognak erre vonatkozni, mint bármelyik igazolványra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már a csütörtöki kormányinfó során belengette, hogy büntető törvénykönyvi tényállássá fogják emelni a védettségi igazolvány hamisítását.

A közokirathamisítás és magánokirathamisítás már önmagában is bűncselekmény volt eddig is Magyarországon, melyet most egy újabb kategóriával, a védettségi igazolvány hamisításával bővítettek. A frissen megjelent Magyar Közlönyben pedig már közölték is ennek részletes szabályait.

A BTK-módosítás értelmében, aki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védettségi igazolásáról szóló kormányrendeletben meghatározott:

• hamis közokiratot vagy magánokiratot készít,

• közokirat vagy magánokirat tartalmát meghamisítja,

• hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot vagy magánokiratot felhasznál,

• információs rendszerbe adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve bevisz, megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A törvénymódosítás szövege alapján tehát a védettségi igazolvánnyal való trükközés minden formáját fogják szankcionálni, lényegében hasonló szabályok fognak erre vonatkozni, mint bármelyik igazolványra. - írja a liner.hu .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra