Öt jótanács a rendőröktől, hogyan vezessen ekkora hőségben

Mert mindenféle őrültségre képesek vagyunk a nagy melegtől.

Növelheti a balesetek kockázatát a hőség, mivel ilyenkor csökken a koncentrációs képességünk és a toleranciaszintünk, a reakcióidőnk viszont megnyúlik. A police.hu-n kiadott tájékoztató szerint emiatt a vezetők nem vagy később veszik észre a közúti jelzéseket, későn reagálnak a kialakult közlekedési szituációra, esetleg veszélyhelyzetre.

A melegben a közlekedők hajlamosabbak a durvább szabályszegésekre, ingerültebb viselkedésre is - írja a rendőrség.

Az alábbi 5 jótanács betartását javasolják az autósoknak:

- Mindig kipihenten induljanak útnak, tartsanak nagyobb követési távolságot!

- A hőség elleni védekezés egyik leghatékonyabb formája a folyamatos folyadékpótlás, akár rövidebb úton is mindig legyen víz az autóban!

- Érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ne kelljen a felforrósodott autóban vezetni. Járművüket lehetőleg parkolják árnyékos helyen, kapcsolják be a klímát vagy húzzák le az ablakokat!

- A gyalogosokra is jellemző lehet ilyenkor a bágyadtság, még inkább figyeljenek oda rájuk, különösen a gyermekekre, akiknek javában tart a vakáció.

- Gyermekeket, házi kedvenceket a tűző napon, bezárva semmiképpen se hagyjanak, ez életveszélyes lehet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos