Ötszörös Európa-bajnok a szombathelyi Kiss Norbi

Kiss Norbertnél vasárnap sem volt gyorsabb Le Mans-ban!

A Révész Racing magyar pilótája ezúttal is megszerezte az időmérőn az első rajthelyet, 2:06.187-es idővel. Sascha Lenz és Jochen Hahn volt a további sorrend az első három helyen. Norbi számára kulcsfontosságú volt a rajtelsőség megszerzése a hétvége harmadik versenye előtt, a futamgyőzelem ugyanis EB címet érhetett számára.

Márti Bóta Photography

Az első rajt jól sikerült magyar szempontból, de mivel egy kamionnak a célegyenesben volt technikai gondja, így piros zászlóval megállították a futamot. A megismételt rajt is jól sikerült a szombathelyi pilótának, ám Lenz bebújt mellé, és a második kanyarból a német jött ki elsőként.

A második körben aztán a Révész Racing versenyzője kifékezte egy kanyar előtt riválisát, és átvette a vezetést. A címvédő gyorsan 2 másodperces előnyt épített ki, nagy csata a 9-12. helyen zajlott. Végül magabiztosan győzött Lenz és Hahn előtt, ezzel ötszörös Európa-bajnok lett, a Révész Racing pedig megszerezte harmadik csapat Európa-bajnoki címét.

Márti Bóta Photography

„Nagyon boldog vagyok. Szép pillanat ez a pályafutásom során. Köszönöm Révész Bálintnak, családjának, az egész Révész Racingnek, hogy sok energiát fektettek a csapatba, és biztosították a feltételeket. Köszönöm a csapat tagjainak a munkát, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Van még hátra ma egy verseny, ahol már bajnokként állhatunk rajthoz, igyekszem majd ott is gyors lenni, de már nem kell nagy kockázatot vállalni. Persze szeretnék ott is minél előrébb végezni” – mondta Kiss Norbert a leintés után.

Márti Bóta Photography

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott az immár ötszörös Európa-bajnok, de már az első körben három helyet javított. A rajt utáni csatában viszont megsérült az autó jobb eleje, ennek ellenére jó tempóban ment.

Márti Bóta Photography

A negyedik körben Kursimot is megelőzte, majd Albacete mögött haladt, de volt, hogy egymás mellett haladtak a spanyollal. Végül a magyar pilóta maradt a negyedik, a futamot Recuenco nyerte Hahn és Albacete előtt. A kamion EB sorozat következő állomása Spanyolország lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport