Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötvenkét éves német állampolgár volt az öngyilkos csempész, aki felrobbantotta magát

A három szökevényt Ausztriában valószínűleg elfogták.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról tegnap beszámoltunk Felrobbantotta magát az embercsempész Vitnyédnél – Frissítve October 26. 15:41 , október 26-án kora délután egy férfi maga ellen fordította fegyverét, miközben a nála lévő kézigránát is felrobbant. Mindez Vitnyédnél történt azt követően, hogy a rendőrök megállították autóját.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy magyar honosságú személygépkocsival haladt a férfi a 85-ös számú főúton Vitnyéd térségében Ausztria felé, amikor a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján megállították. A gyanú szerint személyautója hátsó ülésén, valamint csomagtartójában öt migránst szállított azzal a szándékkal, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

Olvasó

A sofőr – miután a járőrök leintették – gépkocsijával megállt, majd az autóból kiszállva egy fegyvert és egy kézigránátot vett elő, és az út melletti füves terület irányába elszaladt. A rendőrök követték, majd megállásra szólították fel. Miután ennek nem tett eleget, figyelmeztető lövést adtak le. A férfi ekkor maga ellen fordította fegyverét, és a kezében lévő kézigránát is felrobbant. Azonnal életét vesztette. A lövés és a detonáció során más nem sérült meg.

Mint kiderült, a migránsokat szállító férfi egy 52 éves német állampolgár, aki nem ismeretlen az osztrák hatóságok előtt: Ausztriában szintén embercsempészés miatt van folyamatban vele szemben nyomozás.

Az autóban utazó migránsok közül kettőt a helyszínen sikerült elfogni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra történt előállításukat követő kihallgatáson elmondták, hogy Szerbia felől érkeztek Magyarországra, és az embercsempész egy erdős területen vette fel őket kocsijával, s a rendőri intézkedésig vele utaztak. Mindkét hatásértő szír állampolgárnak vallotta magát, személyazonosságát és magyarországi tartózkodása jogszerűségét egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni. Így a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szökevényeket helikopterrel is keresték:

Három társuk a helyszínről elfutott Felrobbantotta magát az embercsempész Vitnyédnél – Frissítve October 26. 15:41 . Ők feltételezhetően azonosak azzal a három külföldivel, akiket később Ausztriában fogtak el az osztrák rendőrök.

Az ügy körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás keretében vizsgálja - közölte a rendőrség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés