Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sorban cserélik le Palkovics László embereit a minisztériumban

Folytatódik az egykor nagy hatalmú miniszter háttérbe szorulása, nemrég le is akart mondani.

Felmentették pénteki hatállyal Boros Anitát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárárát és Kaderják Pétert, aki szintén az ITM államtitkára volt - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.

Boros Anita az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkári pozíciót töltötte be, míg Kaderják energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár volt. A két leváltott államtitkár más munkakörbe helyezéséről nem ír a közlöny.

Felmentik Steiner Atillát, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért államtitkárárát is, ő az ITM-ben, Palkovics László minisztériumában folytatja, szintén államtitkári beosztásban.

Három napja írtunk Távozni akart a miniszter, akinek Zalaegerszeg felé húz a szíve – de miért rossz ez Szombathelynek? January 12. 17:10 arról, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter decemberben le akart mondani, de a miniszterelnök nem fogadta el a lemondását. Palkovics lemondási szándéka mögött valószínűleg az áll, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor elkezdte szűkíteni Palkovics feladatköreit, például az egyetemek magánalapítványi kézbe adásával.

Palkovics egyébként zalaegerszegi származású, és az ő tevékenységének következményeként Zalaegerszeg hatalmas fejlődésen megy át, Távozni akart a miniszter, akinek Zalaegerszeg felé húz a szíve – de miért rossz ez Szombathelynek? January 12. 17:10 miközben Szombathelyen nehezen és nyögvenyelősen mennek a dolgok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra