Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pályaorientációs napot tartottak a Nagy Lajos Gimnáziumban

Ötödik alkalommal tartották meg a pályaorientációs napot az NLG-ben, amit a 10. és 11. évfolyamos diákoknak rendez meg minden évben a Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesülete.

A fakultációk kiválasztásával, illetve a továbbtanulással kapcsolatban segítenek a diákoknak úgy, hogy különböző szakmacsoportok szerint meghívott vendégek (ismert és elismert szakemberek, egyetemi hallgatók) tartanak kerekasztalbeszélgetéseket. Az teszi igazán különlegessé az egészet, hogy minden meghívott egykor a Nagy Lajos Gimnázium padjait koptatta, így gyerekek előtt élő példaként szolgálnak: szorgalommal és sok tanulással komplett sikeres pályaképeket láthatnak.

Pályaorientációs nap a Nagy Lajos Gimnáziumban
Évek óta nagy sikerrel rendezik meg az NLG pályaorientációs napját
Bonyhádi Zoltán

Idén természettudoményi, bölcsész, sport, gazdasági, jogi, orvosi és két műszaki szekció beszélgetéseit lehetett meghallgatni, a vendégek közt volt mások mellett dr. Iker János, a NyME Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központjának főigazgatója, Keppel Csilla történész, Koczka Tibor alpolgármester, Joó László, az Opel Szentgotthárd pénzügyi igazgatója, Polgár András agrármérnök, dr. Linhárt Balázs ügyvéd, dr. Steiger Zsófia gyermekorvos, dr. Krecsányi Kálmán plasztikai sebész, Déri Lajos építőmérnök.

Pályaorientációs nap a Nagy Lajos Gimnáziumban
A jogi szekcióban dr. Linhárt Balázs ügyvéd
Bonyhádi Zoltán

A nap folyamán rendhagyó informatika órát is tartottak, a PTE szombathelyi karáról is érkeztek bemutatózni, valamint ott volt Gelle Mária a kormányhivatal pályaválasztási tanácsadója is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra