Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pápa kész fogadni a civil gépeket

Négy hónap után megérkezett a honvédelmi minisztérium válasza. Igaz, ehhez egy MSZP-s sajtótájékoztató kellett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy hónappal ezelőtt fordultunk kérdéseinkkel a Honvédelmi Minisztérium Sajtóosztályához, akkor nem kaptunk választ. Most érkezett egy levél, miután egy MSZP-s sajtótájékoztatón szóba került a téma. De mi így is örülünk a válasznak, és reméljük, a jövőben gyorsabban reagál a Sajtóosztály, és ehhez még egy ellenzéki sajtótájékoztatóra sem lesz szükség. Íme a levél:

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Tisztelt Szerkesztőség!

Az október 28-án megjelent cikkükben Mesterházy bemutatta az MSZP vasi képviselőjelöltjeit 2013. October 28. 19:33 azt állítják, hogy „hiába jelentették be, Pápán sem indult el Pápai reptér – titkosítva 2013. June 28. 11:13 a civil forgalom” (ti. a légiforgalom a repülőtéren).

A pápai katonai repülőtér civil forgalom előtti megnyitását Hende Csaba honvédelmi miniszter Anders Fogh Rasmussen NATO főtitkár magyarországi látogatása alkalmával jelentette be (2013. július 1-én hangzott el: „a polgári légi szállítás előtt is megnyitják a repteret”). A repülőtér ennek megfelelően azóta kész fogadni a katonai mellett a megfelelő engedélyekkel rendelkező polgári repülőgépeket is, amelyet több gyakorlati példa is mutat. Az MH Pápa Bázisrepülőtérnek jelenleg 18 polgári légiközlekedésben érintett szervezettel van együttműködési megállapodása, amelyek eseti jelleggel igénybe vehetik és veszik is a repülőteret.

A júliusban elhangzottaknak megfelelően a további kettős hasznosítást elősegítő fejlesztések előkészítése is folyamatban van. A rövid távú feladatok között meghatározó például, hogy Budapest Liszt Ferenc repülőtérről Pápára kerüljön a NATO Fogadó Repülőtéri képesség, amelyhez egy mintegy 500 millió Ft értékű személyforgalmi terminál beruházását készítik elő és építik meg.

Tisztelettel:

Honvédelmi Minisztérium
Miniszteri Kabinet
Sajtóosztály


Fentebb írtuk már, hogy mi a pápai repülőtérről június 28-án írtunk, éppen négy hónappal ezelőtt. A cikk Pápai reptér – titkosítva 2013. June 28. 11:13 megjelenése előtt másfél hétig vártuk, hogy a honvédelmi minisztérium válaszoljon kérdéseinkre, amelyek a pápai katonai repülőtér civil forgalmának részleteiről szóltak, választ nem kaptunk.

Aztán most hétfőn az MSZP bemutatta Mesterházy bemutatta az MSZP vasi képviselőjelöltjeit 2013. October 28. 19:33 Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit, ahol Nemény András képviselőjelölt említést tett a pápai repülőtérről, mi csak az ő szavait idéztük.

De így már sürgős lett a levélírás a Sajtóosztálynak, úgy is fogalmazhatunk, négy hónap késéssel válaszoltak kérdéseinkre. Mindettől függetlenül természetesen örülünk, hogy a pápai repülőtér kész fogadni a civil gépeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Pápai reptér – titkosítva

Hiába próbáltunk információt szerezni arról, mikor is indul el a pápai repülőtér Hende Csaba által megígért bővítése. Nincs infó, éppúgy, mint a váti reptérnél.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés