Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Plusz 30 milliót tesz bele a szombathelyi önkormányzat a zöldterületek gondozásába

Szinte mindenhol takarékoskodnak, de a parkokat, zöldterületeket fontosnak tartják.

Némi meglepetéssel olvastuk Nemény Andrásnak a veszélyhelyzet alatt hozott polgármesteri előterjesztési között a zöldterületek fenntartásával kapcsolatos anyagot.

Vágvölgyi Bálint

Meglepetésünk annak szólt, hogy erre a célra pluszpénzeket ad a város, miközben mindenhol takarékoskodniuk, átszervezniük Horváth Soma a szombathelyi kulturális élet átszervezéséről: „Nem ördögtől való dolog” January 29. 11:36 kell a járvány okozta bevétel-kiesések és a kormányzati elvonások Szombathelyi alpolgármester: Nem fog menni kormányzati kompenzálás nélkül 2020. December 21. 16:17 miatt.

Régóta vitatéma a város tisztasága, a parkok gondozottsága, a fűnyírás minősége, az előző városvezetés még 2010-ben hozta létre erre a célra a Szombathelyi Parkfenntartó Kft.-t (Szompark). Munkájukkal sokan nem voltak elégedettek, annyira, hogy a fűnyírás és a parkgondozás kampánytéma volt 2019-ben: az Éljen Szombathely választási koalíció azt ígérte, ha ők adják a városvezetést, akkor rendet tesznek ezen a téren (is).

Forrás: Facebook / Szombathely MJV

Tavaly májusban, fél évvel az új vezetés hivatalba lépése után megkérdeztük olvasóinkat, látnak-e változást a város tisztaságában és a zöldterületek gondozásában.

Szavazóink többsége szerint pozitív változás tapasztalható, igaz, voltak olyanok is, akik szerint rosszabb lett a helyzet, vagy legalábbis nem változott.

Nemény András előterjesztése arról szól, hogy

a Szompark mellett két másik céget is bevonnak a parkgondozásba: a SZOVA Zrt.-t és a FÉHE Nonprofit Kft.-t.

A polgármester javasolja, kérjék fel a három cég vezetőjét, hogy dolgozzák ki az együttműködés részleteit február 15-ig. Azt is kéri, hogy a most készülő 2021-es költségvetésben kétszer 15, azaz összesen 30 millió forintot különítsenek el erre a célra.

A Szompark egyébként 2020-ra 460 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól. Ebben viszont volt 80 millió többletforrás, amit a géppark fejlesztésére, azaz új fűnyíró és parkgondozó gépek vásárlására használhatott fel a cég.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra