Lakások és üzletek helyett parkoló lesz a volt szombathelyi városi strand területén

De ennek feltétele, hogy a parkolók építéséről március végéig megállapodást kell kötni a kórház és a város bevonásával.

Nagyot léptünk előre ma a kórház környéki parkolás és közlekedés kérdésében - írja hétfő esti Facebook-posztjában Nemény András, Szombathely polgármestere.

Forrás: Facebook / Dr. Nemény András

Mint írja, a terület tulajdonosával és az érintett egészségügyi szervezetek vezetőivel folytatott tárgyalásokon a következőkre jutottak:

 • A beruházó eláll a korábbi terveitől (lakások és üzletek építése) amennyiben sikerül március végéig megállapodást kötni a kórház és a város bevonásával a területen parkolók építéséről.
 • Az önkormányzat a márciusi közgyűlésre a kórházzal és a tulajdonossal egyeztetve kidolgozza a megfelelő konstrukciót.
 • Az önkormányzat vállalja, hogy elkészíti a terveit a Markusovszky utca, Horváth Boldizsár körút, Sugár út, Dr. István Lajos körút kereszteződésében megépítendő körforgalomnak.
 • Az országgyűlési képviselőjelöltek által felajánlott kormányzati támogatást a parkolók kialakítására és a lehető legtöbb zöldfelület megtartására fordítjuk.
 • A polgármester azt írja, köszönet illeti a kórházi szakszervezet vezetőit, Dr. Takáts Lajos elnököt és Dr. Kiss Béla alelnököt, valamint a Mentőszolgálat részéről Dr. Rosta Máté igazgató urat és Dr. Köcse Tamás vezető mentőtisztet, továbbá Bereczki Lászlót, a terület tulajdonosát.

  Hozzátette, a tárgyalások holnap (kedden) Nagy Lajos a kórház főigazgatójának részvételével folytatódnak.

  A Markusovszky kórházzal szemközti, illetve a Homok utcai területtel kapcsolatos egészen abszurd szombathelyi történeteket itt, Mennyi parkoló kell a szombathelyi kórházhoz, és ki nem kapott levelet a szakszervezettől? 2022. February 07. 15:30 és itt Ismét felbolydultak a kedélyek a szombathelyi Parkerdő Lakókertben – Most egy küszöbönálló építkezés miatt gyűlnek az aláírások 2022. February 01. 16:04 foglaltuk össze. A polgármester már a múlt héten bejelentette, Nem épül 96 lakás a szombathelyi Homok utcában és van esély parkolóra a kórházzal szemben 2022. February 07. 19:20 van esély rá, hogy parkolók épülhetnek a területen.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet