Patthelyzet: Jordán el se jutott a szavazásig, de a városvezetésnek sem sikerült érvényteleníttetni a pályázatot (Frissítve)

A szakmai bizottság fele az egész pályázatot eredménytelenné akarta nyilvánítani. Jordán Tamást meg sem hallgatták. A tét a szombathelyi színház vezetése, de úgyis tudják...

Mint korábban megírtuk, Visszavonta szombathelyi színházigazgatói pályázatát Dér András, Jordán Tamás kihívója 2017. February 21. 10:57 ma 14 órától a szombathelyi városházán összeült a szakmai bizottság, hogy javaslatot tegyen arra, ki vezesse az elkövetkezendő öt évben a szombathelyi színházat.

Dér András visszalépése után már csak egy jelölt maradt, Jordán Tamás

Információink szerint a szakmai bizottságban azonban egyetértés helyett patthelyzet alakult ki. Többen, közülük Eperjes Károly azt kifogásolta, hogy Dér András kifejezett akarata ellenére kiszivárgott a pályázata (a Nyugat.hu, miután Jordán Tamás nyilvánosságra hozta sajátját , Dérét is megmutatta), erre hivatkozva és botrányt emlegetve tegnap a filmrendező visszalépett. A jobboldali városvezetés szerint azonban Dér kiszivárgott anyaga miatt most új pályázatot kellene kiírni.

Jordán Tamás és Dér András

Gyakorlatilag a szakmai bizottság ülésének tétje ez lett: eredménytelenné nyilvánítsák, vagy ne a mostani pályázatot

A 8 fős szakmai bizottságban, az elsődleges információinkkal ellentétben szóba sem került Jordán Tamás pályázata - ezért most magunkat is helyreigazítjuk. Arról voksoltak, hogy eredménytelennek nyilvánítsák, és újat írjanak-e ki. Négyen arra szavaztak, hogy a mostani pályázat legyen eredménytelen: Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth Aladár (az EMMI-től), a szombathelyi kötődésű Kiss József és Eperjes Károly.

NéGYen ugyanakkor elvetették egy új pályázat kiírásának szükségességét: a volt szocialista polgármester, Ipkovich György, Mihályi Győző , Rázga Miklós és Csóti József. Közülük volt, aki azt indítványozta, hogy hallgassák meg az egyetlen bent maradt jelöltet, Jordánt Tamást - de ez a javaslat sem kapott többséget, így a mostani színházalapító-igazgató nem kapott szót.

Bonyhádi Zoltán

Tehát patthelyzet alakult ki, a szakmai bizottság nem értékelte érdemben az ügyvezetői pályázatot, arról szavazás sem volt - így sem Jordán Tamás mellett, sem ellene nem volt alkalmuk a bizottság tagjainak szavazni. De arról sem sikerült állást foglalni, hogy érvénytelenítsék-e a mostani pályázatot. Kedden délután tehát mintegy másfél órányi vita után feloszlatta magát a WSSz igazgatói pályázatának szakmai elbírálására hivatott bizottság.

A jelek szerint a jobboldali városvezetés azt akarja, hogy Jordán Tamásnak mindenképpen legyen egy ellenfele. (A városháza Nyugat.hu-hoz el nem juttatott helyreigazítása szerint ez sem felel meg a valóságnak. Ezzel szemben szerintük az igazság az, hogy Szombathely városvezetése – ahogy más ügyvezetői pályázatok elbírálásánál, ez esetben is –

elkötelezett a tiszta, erkölcsileg támadhatatlan, a pályázók személyes kéréseit és jogait figyelembe vevő pályázati eljárás mellett.)

Mindenesetre úgy látszik, a kultúrában is elmúltak azok az idők, amikor konszenzussal döntöttek fontos kérdésekről, ahogy tették ezt Szombathelyen még akár öt évvel ezelőtt is. Akkor a közgyűlés teljes támogatásával lett újra igazgató Jordán Tamás.

Tehát a szakmai grémium ajánlása nélkül kerülhet a színházpályázat témája a szombathelyi közgyűlés elé, amely március 2-i ülésén vagy ismét kinevezi az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázatot ír ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra