"Pedagógusok nélkül nincs jövő" - Csak néhány vasi városban köszöntötték a pedagógusokat

De legalább van, ahol mégiscsak fontosnak tartják a tanárok munkáját.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk Fura egy pedagógusnap ez a 2023-as, annyi szent June 04. 09:58 , hiába kerestünk vezető politikusainknál bármilyen pedagógusköszöntőt, nagyítóval sem találtuk meg őket.

Így aztán kíváncsiak voltunk arra, mi a helyzet megyei szinten. Posztokat azonban így is csak elvétve találtunk.

A szombathelyi önkormányzat például vasárnap reggel rövid posztjában köszöntötte az óvónőket, tanítókat, tanárokat, valamint a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozó pedagógusokat.

"Pedagógusok nélkül nincs jövő" - írták.

Pedagógusnapi köszöntőt ezen kívül egy másik vasi település Facebook-oldalán találtunk. A poszt szerint Vasváron már szombaton ünnepeltek , itt a helyi általános iskola és az óvoda pedagógusai egy közös ebédet fogyaszthattak el Tóth Balázs polgármesterrel.

Más nagyobb vasi város - így például Kőszeg, Körmend és Sárvár - cikkünk megjelenéséig nem jelentetett meg köszöntőt. Ha ez változna, írásunkat frissítjük.

Lesz béremelés, csak Brüsszel...

Természetesen a Belügyminisztérium is "köszöntötte" a tanárokat, a vasárnap délelőtt az MTI-n keresztül kiadott közleményükben azt írták, "a kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi" , amit csak Brüsszel késleltet.

"Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Amikor megérkeznek a hazánkat megillető uniós források, soha nem látott mértékű pedagógus béremelés valósul meg" - írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet