Péntek délután tüntetők blokkolják a 86-ost Szombathelynél

Várhatóan kb. 30 autó zárja majd le a főút egy sávját Balogunyom és a megyeszékhely között. Érdemes alternatív útvonallal készülni.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , pénteken délután két tüntetés is lesz Szombathelyen, így tiltakozva a túlóratörvény, illetve kimondva-kimondatlanul az Orbán-kormány ellen.

Délután 13 órától félpályás útlezárás lesz a 86-os város felé vezető szakaszán, 17 órától pedig tiltakozók vonulnak a Domustól a Fidesz irodáig.

Hogy politikailag ki hogy viszonyul ezekhez a megmozdulásokhoz, arról a cikk alján lévő szavazással lehet véleményt mondani, az azonban valószínű, hogy az útlezárás alaposan bezavar majd a közlekedésbe, annál is inkább, mert a 86-os érintett szakasza alapjáraton is zsúfoltnak számít, kivált pénteken délután.

Így várhatóan nem árt előre alternatív útvonalakban gondolkodni.

2011. Nemesbőd, 86-os út. Akkor is félpályás útlezárásokkal tiltakoztak a szakszervezetek a munka törvénykönyv megváltoztatása miatt
Horváth Balázs

Ami a tiltakozást illeti, telefonon elértük Horváth Csabát, a megmozdulást szervező Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZ) szombathelyi irodavezetőjét.

Tőle tudjuk, hogy 30 autót jelentettek be a rendőrségen, és ennyi szinte egészen biztosan lesz is.

A tiltakozók 12.30 kor találkoznak az Interspar parkolójában, onnan a konvoj rendőri felvezetéssel elindul a 86-oson Körmend irányába, majd valahol a Józsi bácsi vendéglője körül megfordulnak és beállnak egy sorba és egy jó dabon lezárják a 86-os Szombatghely felé tartó sávját, úgy, hogy a kanyar még belátható legyen.

A rendőrségi térképen ez így néz ki.

Forgalomkorlátozás Vas megyében - Google My Maps

A járművezetőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk Szombathely külterületén.

Az útlezárás délután egytől négyig tart.

Arra a kérdésünkre, hogy nem tartanak-e tiltakozók attól, hogy kontraproduktív lesz a megmozdulásuk, hiszen tovább nehezítik a helyiek amúgy is nehéz közlekedését, azt a választ kaptuk, hogy a szervezők szerint “még ez is kevés”, a munkavállalók tudják, érzik, hogy valami nagy gond van ezzel a túróratörvénynel és, és eddig azt tapasztalták, a többség szimpatizál a tüntetőkkel.

Horváth Csaba nem tud arról, hogy a többi szakszervezet csatlakozik a megmozduláshoz. A Liga és a Munkáscsanácsok “hallgatnak, mint a sír”. Vas megyéből mindkét említett alapszervezetből kevés van, így a szervezők meglepődnének, de egyben örülnének is, ha ezen szakszervezetek képviselői is részt vennének a pénteki útlezáráson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos