Mától életbe lép a hivatalok tisztviselőinek „rabszolgatörvénye”

Egyebek mellett szabadságuk is öt nappal csökken.

Március 1-től hivatalosan is életbe lépett a központi hivatalok tisztviselőinek az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabálya, melynek részleteit a Népszava tette közzé:

 • munkaidejükbe nem számít bele az ebédszünet fél órája
 • Már nem jár a cafetéria a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak
 • alapszabadságuk 25 napról 20 napra csökken
 • a pozíció határozza meg a további szabadnapok számát, és nem a munkában töltött idő
 • ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, azaz nem fizetik ki a túlórákat.
 • A lap arról is beszámolt, hogy A lap azt írja, hogy lesz, ahol 9 óra lesz a napi munkaidő: a Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságon ráadásul minden nap 6 óra 45 perckor kezdődik majd a munkaidő.

  Az egyhetes szabadságcsökkentéssel, a megnövelt munkaidővel, a teljesen bizonytalan státusszal, vezetői kinevezéssel, központi létszámgazdálkodással járó törvény úgy lép hatályba, hogy a tisztviselők tömege várja a március 5-i bérpapírját és ha azon nem szerepel a beígért 30 százalékos béremelésnek megfelelő összeg, nem írja alá az új kinevezést.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság