Bécs nem küldi ki csak úgy a nagybetűs életbe a fiatalokat

Pénzügyi jogosítvánnyal készítik fel az életre a fiatalokat, hogy ne sodródjanak hitelcsapdába például első autójuk megvásárlásával.

A szerződés apróbetűs részébe rejtett pluszköltségek, túl hosszú hűségidő, érthetetlenül fogalmazott szerződések – a Fonds Soziales Wien adóstanácsadói nap mint nap szembesülnek ezek következményeivel, amikor bajba jutott embereknek segítenek kilábalni az adósságspirálból.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az önálló életüket kezdő fiatalok tisztában legyenek ezekkel a buktatókkal és tudatosan tudjanak bánni a pénzükkel. A Fonds Soziales Wien adóstanácsadása a Bécsi Munkavállalói Kamarával és a Bécsi Oktatási Hivatallal közösen ezért ingyenes pénzügyi képzést kínál a politechnikumok diákjainak és a szakmunkástanulóknak.

Népszerű a pénzügyi jogosítvány a bécsi fiatalok körében
PID/Votava

A képzés során a diákok öt modulban sajátítják el azokat a kompetenciákat, amelyek segítségével kézben tudják tartani pénzügyeiket. Az adóstanácsadás munkatársaitól olyan témakörökről kapnak a gyakorlati életben jól hasznosítható tudást mint a saját bankszámla, a finanszírozási formák, a biztosítások, a hitelek vagy a vásárlói magatartás és a hirdetési stratégiák.

A képzés annyira népszerű, hogy az őszi félév végén tizenegy iskola összesen ötszáz diákja vehette át a pénzügyi jogosítványát. A program elindulása óta eddig több mint 1.200 fiatal végezte el a képzést, számuk várhatóan a tavaszi félévet követően átlépi a kétezret.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód