Pert nyert Márki-Zay Péter

Becsületsértésért perelte a hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke.

Felmentették Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, akit a Fidesz helyi elnöke perelt be egy 2018-as újságcikk ügyében. Még az előző városvezetés idején ugyanis a városháza fizette a fideszes politikus és családjának magán repülőútjának legalább egy részét – áll a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

Márki-Zay Péter polgármesterré választása után ennek visszafizetésére szólította fel Gajzerné Havasi Katalint, a fideszes vezető azonban fizetés helyett becsületsértésért beperelte a polgármestert. Első fokon Márki-Zay Péternek adott igazat a bíró az évek óta húzódó büntetőeljárásban hétfőn Békéscsabán.

„Ez az ötödik bíróság, amely ezzel az üggyel foglalkozik. A perben, amelyet három évvel ezelőtt indítottak, ma született meg az engem felmentő ítélet” – mondta Márki-Zay Péter hétfőn Békéscsabán. A polgármester hozzátette: az ügynek még nincs vége, mert a fideszes politikus fellebbez a döntés ellen.

„2018 tavaszán Gajzerné Havasi Katalin családi repülőútja Németországba nem önkormányzati látogatás volt, az út költségeinek egy részét mégis bizonyíthatóan a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal fedezte. Az ügyben ismeretlenek bizonyítékokat tüntettek el, de az utazási iroda levelezéséből elkerült bizonyítékból kiderült az utasok személye. Gajzerné Havasi Katalin a polgármesteri hivatal felszólítása ellenére sem volt hajlandó visszaadni ezt a pénzt” – mondta Márki-Zay Péter.

„Gajzerné Havasi Katalin azért tett feljelentést, mert a helyi média beszámolt az ügyről. A bíróság azonban hétfőn elsőfokon megállapította, hogy a cikkben szereplő állítások tökéletesen megfeleltek a valóságnak, ráadásul mivel közpénzzel való visszaélés történhetett, ezért a nyilvánosságra tartozott az információ” – tette hozzá.

Elmondta, habár az egyértelműen kiderült, hogy a biztosítást a polgármesteri hivatal fizette, a repülőjeggyel kapcsolatos információk eltűntek, Gajzerné és hozzátartozói pedig azóta sem emlékeznek arra, hogy ki fizette nekik az utat.

Márki-Zay Péter hozzátette: Lázár János és köre több mint egy tucat pert indított ellene az elmúlt négy évben. Éppen ezért köszöni mindazoknak, akik anyagilag is támogatják adományaikkal politikusi munkáját, hiszen így tudja fedezni az ellene indított politikai perek költségeit.

„A mostani eset is azt mutatja, hogy Hódmezővásárhelyen komolyan veszik az elszámoltatást, és fellépnek mindazok ellen, akik saját céljaikra használják azt – akár jobboldaliak, akár baloldaliak teszik ezt” – mondta Márki-Zay Péter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet