Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkészült a pihenőpark a Joskar-Ola lakótelepen, a Pázmány Péter körút tömbbelsőjében

Rákérdeztünk a Joskar-Ola alapítvánnyal kapcsolatos állításokra is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember közepén számoltunk be Új járdák, játszóterek, parkolók és pihenőpark – Ezt kapják majd a Joskar-Ola lakói az Éljen Szombathelytől 2019. September 19. 15:20 arról, hogy új járdák, játszóterek, parkolók és pihenőpark épül a Joskar Olán, a Pázmány Péter körút tömbbelsőiben. Többek között felújítják a Pázmány Péter körút 42-52. számnál, illetve az 54-64. tömbbelsőnél lévő járdákat, a két a két helyszínen bővítik a játszóteret is.

Így nézett ki a terület szeptember közepén
joskarola.blog.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Kelemen Krisztián, a körzet városi képviselője akkor mondta el azt is, hogy a Pázmány 2-22. tömbbelsőben végeztek egy közvélemény-kutatást arról, hogy mit szeretnének a lakók az itt található zöld területtel. A többség azt kérte, hogy fejlesszék, de maradjon meg ugyanígy nyugodt zöldövezetnek, tehát pihenőparkká alakítsák át.

Pihenőpark a Joskar-Ola lakótelepen
Bakos Ildikó és Kelemen Krisztián

A képviselő kedd délben pedig már azt jelentette be, hogy elkészült a pihenőpark. Ehhez felajánlotta hárommillió forintos képviselői-keretét, amiből nem csak a Pázmáény 2-22. tömbbelsőben, hanem a Pázmány Péter körút 42–52 és az 54–64 közötti területeken is zajlanak javában a munkálatok, az említett helyeken a fásítás mellett játékokat is helyeznek ki tavasszal.

A munkát a Joskar-Ola Alapítvány rendelte meg. A Pázmány 2-22. tömbbelsőben felújították a terület közepén áthaladó sétányt, amit már benőtt a növényzet. Kicserélték a régi, betonlábas padokat, összesen hét új pad van a pihenőparkban.
Pihenőpark a Joskar-Ola lakótelepen
Az új pihenőpark
Szilágyi József (telefonos fotó)

Kitettek egy új hulladékgyűjtőt, hét fát és négyszáz cserjét ültettek el.

Pihenőpark a Joskar-Ola lakótelepen
Az új pihenőpark
Szilágyi József (telefonos fotó)

Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátette, céljuk, hogy a lakótelep minél zöldebb legyen, ezért is örülnek minden fa-, és cserjeültetésnek. Elmondta, hogy három vállalkozót versenyeztettek meg a pihenőpark felújítására, a legjobb ajánlatot tévő végezte el a munkát.

Megjegyezte, nem hagyják abba a felújításokat, az alapítvány folyamatosan pályázik, reméli, hogy minél több fát tudnak ültetni a lakótelepen.

Pihenőpark a Joskar-Ola lakótelepen
Az új pihenőpark
Szilágyi József (telefonos fotó)

Sokmillió forint Kelemen Krisztián lakcímére?

Bakos Ildikót megkérdeztük arról is, hogy a Fidesz nemrég kijelentette, a Kelemen Krisztián lakcímére bejelentett Joskar-Ola Alapítvány több millió forintot kapott az önkormányzatól.

A kuratóriumi elnök elmondta, a korábbi, Joskar-Ola Lakótelepért Alapítványt az alapítója szüntette meg. A lakók kérésére hozta létre Kelemen Krisztián a Joskar-Ola Alapítványt, amit a saját lakcímére jegyeztetett be.

Bakos Ildikó emlékeztetett rá, hogy az alapítványokra vonatkozó jogszabályok szerint az alapító nem vehet részt a döntésekben, arra a kuratórium jogosult, az alapító a pénzügyekbe sem szólhat bele.

Az önkormányzattól évi 6 millió forintot kaptak, az ötéves éves megállapodás 2024-ig érvényes a közgyűlési döntés alapján.

Ezt a pénzt másra nem fordíthatják, mint a Joskar-Ola Napokra, ami mára már kinőtte a lakótelep kereteit, és városi eseménnyé vált. A kuratóriumi elnök megjegyezte, a korábbi években csak támogatásokból, vállalkozói adományokból volt pénzük a rendezvényre, most évi hatmilliót ad a város erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés