Pintér Sándor 40 elfekvő ágyat telepítene át a Markusovszkyból Celldömölkre

Rendelettervezetet tett közzé a Belügyminisztérium.

A kormány honlapján megjelent az a társadalmi vitára bocsátott rendelettervezet, amely módosítja a kórházi elfekvők rendszerét – szúrta ki a 24.hu.

A Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett tervezet arról szól, hogy az ellátottak a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) intézményeiből a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének.

Azaz kikerülnek az egészségügyi ellátásból és a szociális ellátásban jelennek meg.

A dokumentum hat kórházat és hat leendő ellátóhelyet nevez meg, mindenhol konkrét ágyszámokkal.

A kórházak között van a szombathelyi Markusovszky kórház is, ahonnan 40 ellátottat fogadna be a celldömölki Szociális Szakápolási Központ július 1-jei dátummal.

A szombathelyin kívül érintett még a dombóvári, a karcagi, az oroszlányi, a nyíregyházi és az Észak-Budai Szent János kórház.

Egészségügyi körökben már régóta szorgalmazzák a kórházak ilyen irányú tehermentesítét, ugyanakkor a Szombathely és Celldömölk közötti 50 kilométer szintén kérdéseket vet fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet