Eddig: 1 529 863 / 3 000 000 Ft, 39 támogató. Még10nap.
Légy része az igazságnak!

Pintér Sándor 40 elfekvő ágyat telepítene át a Markusovszkyból Celldömölkre

Rendelettervezetet tett közzé a Belügyminisztérium.

A kormány honlapján megjelent az a társadalmi vitára bocsátott rendelettervezet, amely módosítja a kórházi elfekvők rendszerét – szúrta ki a 24.hu .

A Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett tervezet arról szól, hogy az ellátottak a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) intézményeiből a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének.

Azaz kikerülnek az egészségügyi ellátásból és a szociális ellátásban jelennek meg.

A dokumentum hat kórházat és hat leendő ellátóhelyet nevez meg, mindenhol konkrét ágyszámokkal.

A kórházak között van a szombathelyi Markusovszky kórház is, ahonnan 40 ellátottat fogadna be a celldömölki Szociális Szakápolási Központ július 1-jei dátummal.

A szombathelyin kívül érintett még a dombóvári, a karcagi, az oroszlányi, a nyíregyházi és az Észak-Budai Szent János kórház.

Egészségügyi körökben már régóta szorgalmazzák a kórházak ilyen irányú tehermentesítét, ugyanakkor a Szombathely és Celldömölk közötti 50 kilométer szintén kérdéseket vet fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra