Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb százmilliók a haveroknak, a Fideszé lesz a teljes köztéri reklámpiac

Ennek politikai és anyagi haszna is lesz a szák kör számára, éppúgy, mint a kvótanépszavazás kampányában.

 • A kvótanépszavazás előtt egy évig Fidesz-plakátokkal tömték ki az óriásplakátok reklámhelyeit
 • Ennek, és a médiában pörgetett, szégyenteljes kampánynak eredményeként az ország rettegésbe és gyűlöletbe borult
 • A Fidesz-holdudvara szépen gazdagodott belőle, mintegy 15 milliárd forint veszítette el közpénz jellegét
 • A kormány most meg akarja szüntetni az óriásplakátokat, és szűk keretekbe szorítani a köztéri reklámpiacot
 • A nem-fideszes plakátok eltűnnek a közterekről
 • Orbán Viktor oligarchái nagyot szakítanak ezen
 • Mindenki örül
 • A köztéri hirdetések új szabályozásáról szóló terv a hét elején látott napvilágot, és ebből kiderül például, hogy a kormány gyakorlatilag meg akarja szüntetni az óriásplakátokat, maximum kilenc négyzetméteres hirdetéseket engedélyeznének. Az óriásplakátok 90 százaléka magánterületen áll, amiért a tulajdonos bérleti díjat kap, a módosítás után ezt csak speciális önkormányzati engedéllyel tehetné meg.

  Az óriásplakátok többsége magánterületen van
  Garai Antal Atom

  Az önkormányzatoknak amúgy minden, a köztereken jelenlévő reklámcéggel szerződést kellene bontaniuk, a Rendezési Tervben szerepeltetni, hova is tehetnek reklámokat, majd ezeket a helyeket koncesszióba kellene adni a kiválasztott cégeknek.n Azt pedig a trafikpályázatokon láttuk, hová vezet, ha a Fidesz koncessziókat osztogat.

  Az óriásplakát-piacon most hat-hét cég osztozik, várható, hogy ez majd lecsökken, és lecserélődik kormányközeli vállalkozásokra.

  A módosítás azonban továbbra is engedélyezné a villanyoszlopokon lévő reklámokat, ezeket egyébként az Orbán-kormány kezdeményezésére tiltotta be még 2012-ben az országgyűlés, mondván, elvonják az autósok figyelmét. A villanyoszlopokra az ESMA Zrt-nek volt joga hirdetéseket tenni, a tiltást fel is oldották, amikor Garancsi István, Orbán

  kötélbarátja

  bevásárolta magát a cégbe.

  A belterületi plakáthelyeket koncesszióba adnák
  Bonyhádi Zoltán

  És a Fidesz számára van még egy előnye a módosításnak, így visszavehetik Simicska Lajostól a fővárosi hirdetőoszlopokat. Ezt korábban már Tarlósék megpróbálták, de a bíróság Simicskának adott igazat.

  ha a módosítást elfogadják, az összes kültéri reklámhelyet a Fidesszel barátságot ápoló cégeknek játszhatják át. Így nem valószínű, hogy a köztéri reklámhelyeken a választási kampányokban megjelenjenek a nem-fideszes politikai hirdetések. A sajtó és a média folyamatban lévő letarolása után a közterekről is eltűnnek a nem NER-kompatibilis reklámok.

  Ez a politikai haszna a reklámtörvény tervezett módosításának. A gazdasági pedig az, hogy az állami reklámokon át újabb százmilliós közpénzek csúszhatnak haveri zsebekbe. Kettős haszon, éppúgy, mint a kvótakampányban Kitalicskáztak 15 milliárd forintot, félelembe és gyűlöletbe borították az országot a semmiért 2016. October 03. 12:27 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra