Félmilliárd forintból fejleszt a büki gyógyfürdő

Ehhez alaptőkét emelt a két nagy tulajdonos.

Mostantól nem a Termál körúton, hanem az ősszel hivatalosan is átadott Termál téren kell keresni a büki gyógyfürdőt. Nem költöztették el a 14 hektáros létesítményt, csupán a címe változott: Termál krt. 2/A-ról Termál tér 1.-re. Ez volt a „kisebb döntés”, amely a december 27-én megtartott közgyűlésen született - tudta meg lapunk megbízható forrásból.

A nagyobb horderejű határozat 500 millió forintról szól. Gyakorlatilag ennyit tesz a két nagy tulajdonos a cégbe még idén. Bük önkormányzata kezdeményezte az alaptőke-emelést méghozzá úgy, hogy 250 millió forintot ad az önkormányzat a Büki Gyógyfürdő Zrt.-nek abban az esetben, ha ugyanekkora összeget "dob be" a másik nagy tulajdonos, az állam is. Szerdára megszületett a pozitív döntés az állam részéről, ezzel pedig megvalósulhat az alaptőke-emelés.

Erre a fejlesztések miatt van szükség.

A Zrt. igazgatósága és felügyelőbizottsága terjesztette elő, hogy

 • napelempark-telepítést,
 • világítás-korszerűsítést,
 • valamint mobilház-beszerzést terveznek.
 • Ami a tőkeemelés technikai részét illeti: zárt körűen 3908 darab, egyenként 10 ezer forint névértékű részvényt bocsátanak ki. 1954 darab részvénye lesz pluszban Bük önkormányzatának és ugyanennyi az államnak (amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képvisel a cégben.)

  Az alaptőke-emeléssel egy kicsit átrendeződtek a tulajdoni viszonyok, hiszen Bük önkormányzata és az állam is a fürdő 47,3%-ának tulajdonosa, míg a dolgozói részvényesek részaránya 5,37%-ra csökkent.

  Az Opten szerint 2022-ben nem zárt rossz évet a zrt.: 3,1 milliárdos árbevétel mellett 122 millió forintos adózás előtti eredményt tudott felmutatni. A fürdő 187 embert foglalkoztat.

  A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság