Nem emelte meg a közgyűlés a szombathelyi polgármester fizetését

Maga Nemény András kérte, hogy ne szavazzák meg, pedig törvény határozza meg a polgármesterek bérét.

A Fidesz-frakció tartózkodása mellett a közgyűlés elfogadta Nemény András javaslatát, és nem szavaztak a polgármester bérének megemeléséről, amit egy nemrég meghozott törvénymódosítás ír elő.

A módosítás következtében Nemény András illetménye havi bruttó 1 millió 300 ezer forintra nőne a jelenlegi havi bruttó 997 ezer 200 forintról.

Nemény András már korábban bejelentette A szombathelyi közgyűlés nem emeli meg a polgármester fizetését, hiába kéri ezt a kormány 2022. January 20. 18:49 , hogy nem fogadja el a parlament döntését, amivel mintegy 30 százalékkal emelik a polgármesterek fizetését, ráadásul úgy, hogy annak költségeit az önkormányzatnak kell kifizetnie. Habár a törvény hatályba lépett, a csütörtöki közgyűlésre nem is készült előterjesztés az emelésről.

A közgyűlésen Nemény elmondta, sok embernek emelnie kellene a bérét, főleg a közszférában. De nem tartja etikusnak, hogy a jelenlegi helyzetben felemeljék az ő bérét, ráadásul úgy, hogy az a költségvetést terhelné meg.

A kormányhivatal azonban megállapíthatja a jogsértést, mert a közgyűlés nem teljesítette a törvénymódosítást, és kötelezik az önkormányzatot a polgármester bérnek megemelésére, és kötelezővé teheti a béremelést. A közgyűlés a polgármester kérésére arról szavazott, hogy ebben az esetben az emelés összegét jótékony célra, illetve önkormányzati feladatok ellátására ajánlja fel. A szavazásnál a Fidesz-frakció tartózkodott.

Ugyanakkor a közgyűlés megszavazta a kulturális ágazat vezetőinek béremelését Alaposan megemelik néhány szombathelyi intézményvezető fizetését 2022. January 25. 07:31 , amit a kormány írt elő, ehhez viszont az állam odaadja a szükséges forrásokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet