Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

5648-an örülhettek tegnap - kihirdették a pótfelvételi ponthatárokat

A pótfelvételinél is a gazdálkodás és menedzsment szak a sláger.

Csütörtök délután hozták nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat. A 8305 pótfelvételiző közül 5648 diákot vettek fel.

Az Oktatási Hivatal szerint alapképzésre 3592, felsőoktatási szakképzésre 1008, osztatlan mesterképzésre 469, mesterképzésre pedig 579 jelentkezőt vettek fel.

Nem volt könnyebb bekerülni

A pótfelvételi ponthatárai azonosak, egyes esetekben magasabbak, mint az általános ponthatárok. Ha a képzést kizárólag pótfelvételi eljárásban hirdették meg, akkor sem lehetett a ponthatár alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál. Ez alap és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont.

egyetem
Nyugat.hu

A legkedveltebb szak a gazdálkodás és menedzsment, ezt követi a jogász, majd a kereskedelem és marketing. Népszerűek még a pénzügy és számvitel, a turizmus és vendéglátás, az emberi erőforrások, a programtervező informatikus, a nemzetközi gazdálkodás, a mérnökinformatikus és az igazságügyi igazgatási szakok is.

A pótfelvételi ponthatárok a felvi.hu oldalán böngészhetőek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra