Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pozitív lett az egyik lakó koronavírus-tesztje az érdi idősotthonban

Mind a 90 lakót karanténba helyezték.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését - írja a 24.hu. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az egyik idős bentlakó igazoltan vírusos lett. Rajta egy hete végezték el a tesztet, amely pozitív lett.

A lakók azonban a lappangási időszakban szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, ezért feltételezhető, hogy időközben ők is megfertőződtek.

A lap birtokába került dokumentum szerint a járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját. Az otthon dolgozóinak pedig előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben. A lakók evőeszközeit, textíliáit is szigorúan elkülönítve kell kezelniük, a lap információi szerint a lakók és a munkatársak tesztelése folyamatban van.

A helyzet azért is kényes, mert mert az itthon lakói a legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra