Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hallgasd meg nálunk először A Dalban is feltűnt Vas megyei duó, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik vadiúj dalát!

A koronavírussal járó korlátozások és az emiatt kialakult új életforma miatt nincsenek könnyű helyzetben a zenészek sem. Az ingerszegény környezetben pedig aztán megszületnek azok a bizonyos karanténdalok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyanítjuk, hogy már jó páran ismerték Kóbor Zsóka és Polgár Patrik nevét azelőtt is, hogy az év elején bemutattuk volna őket olvasóinknak. Mint akkor írtuk, Vas megyeieknek is szurkolhatunk hamarosan A Dal 2020-ban January 26. 06:51 a két fiatal már több éve zenél együtt, de végül 2018-ban úgy döntöttek, hogy akusztikus duóként folytatják tovább pályafutásukat. Egyszálgitáros örömzenéjük saját elmondásuk szerint egy kicsit alternatív és egy kicsit popos is, telis-tele lírákkal és melódiákkal. Rengeteg koncertet adtak már, köztük olyan híres magyar fesztiválokon is, mint a Fishing On Orfű, az Ördögkatlan vagy a Strand.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Februárban aztán újabb mérföldkőhöz értek, ugyanis a tévében is debütálhattak. Valamiért című dalukkal versenybe szálltak az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóműsorában, A Dalban és bár végül nem az ő daluk győzött, ahogy a velük készített interjúban Kóbor Zsóka és Polgár Patrik: „Úgy hisszük, hogy csak győztesként kerülhetünk ki A Dalból” February 25. 07:45 is megjósolták, így is sokat nyertek a versennyel. Egyre többen kattintanak dalaikra és videoklipjeikre, gyarapodott követőik száma a közösségi oldalakon és több platformon is írtak róluk.

Mesics Attila

A világszerte tomboló koronavírus járvány pedig most sajnos a vasi duónak is egy kis megálljt parancsolt valamilyen szinten. Nincsenek fellépéseik, önkéntes karanténba vonultak, így nehezebb együtt dolgozniuk is, de persze még ez sem tántoríthatja el őket attól, amit igazán szeretnek – vagyis a zenét.

Patrik másfél hónapja vonult önkéntes karanténba, az első pár hétben pedig ihletet kapott és megírta vadiúj dalukat, amely a Figyelj Rám! címet kapta és az otthonmaradás fontosságáról szól. Tehát mondhatni egy karanténdal.

„Sejtettem, hogy ilyen jellegű ihlet fog elkapni, nos ez meg is történt. Egyre több embernél olvasom a közösségi oldalakon, hogy unják és elegük van az ilyen dalokból. Nekik ez biztosan nem lesz kedvencük, viszont én olyan típusú szerző vagyok, aki arról tud csak írni, amit éppen érez, gondol. Most ez a téma kapott el, bízom benne azért, hogy sokaknak tetszik majd a dal. Az mindenképpen pozitív, hogy több rádió is visszajelzett, hogy érdekli őket” – mesélte.

Azt mondja, a dal szövegének nagy része a legtöbbek számára valószínűleg teljesen egyértelmű lesz, viszont a refrénben van egy sor, ami talán nem annyira. Nyitva hagyta ugyanis a gondolatmenetet, hogy mindenki maga dönthesse el, hogy mi az a „mindaz”, amit meg szeretne vagy meg kell csinálnia.

Hogy otthon maradsz és megcsinálod mindazt...

Megszületett tehát a dalszöveg, de a neheze még hátra volt: fel kellett venni. De hogyan is oldották meg karanténban, két külön helyszínről? Először demófelvételeket küldözgettek egymásnak oda-vissza, ezekből pedig végül összeállt a teljes dal, amit néhány hete fel tudtak venni profi körülmények között, egy rendes stúdióban.

„Persze minden kötelező előírást betartottunk. Különösen nagy előny volt ebben a helyzetben, hogy csak ketten vagyunk. A felvételek kapcsán Bácskay Péternek tartozunk köszönettel. A dalhoz készült egy grafika is, amin Zsóka és jómagam vagyunk ezúttal megrajzolva, ez pedig Hegyes Anett érdeme, köszönjük neki is” – árulta el.

Egyébként egy igencsak egyszerű dalról van szó, Patrik szavaival élve amolyan tábortüzes hangulatú. Elárulta, hogy több mindennel is próbálkoztak, de a demófelvételek készítésekor és küldözgetésekor rájöttek, hogy semmiképp sem jó, ha túlbonyolítják vagy díszítgetik a dalt, mivel így elveszne a hangulata.

„Mi is, mint mindenki, szeretnénk, ha ez az egész helyzet véget érne. Nagyon hiányzik a színpad, az emberek. Nem tudjuk mi lesz a nyárral, az őszi szezonunk viszont nagyon klassz lesz már most előreláthatólag” – zárta mondandóját Patrik.

De nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a dal:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés