Programajánló a hétvégére: Kockanapok, Kalapács koncert, L'art pour l'art Légitársaság

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

DERKOVITS 130 - KÉNYSZERŰ KÜLÖNÁLLÁS DERKOVITS GYULA MŰVÉSZETÉBEN

Szombathely - Szombathelyi Képtár - február 22. csütörtök 17:00

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ebben az évben ünnepeljük Derkovits Gyula születésének 130. évfordulóját. A város neves szülöttjére életmű-kiállítással emlékezik a Szombathelyi Képtár, amelynek gyűjteménye mintegy 150 alkotást őriz a 20. század jelentős festőművészétől. A jubileumi tárlat részben ezekből válogat, de országos múzeumoktól kölcsönzött képeket is láthat a közönség.

A kiállítást megnyitja Várkonyi György művészettörténész.

A kiállítás kurátora Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója.

A megnyitón közreműködnek a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum növendékei.


EGÉSZSÉGKULTÚRA-VÁLTÁS A XXI. SZÁZADBAN A BETEGEK SZEREPVÁLTÁSÁRÓL AZ EGÉSZSÉGKULTÚRA-VÁLTÁS SZEMSZÖGÉBŐL

Szombathely - AGORA Savaria Filmszínház - február 23. péntek 18:00

Előadó:

Dr. Varga Imre, oktatási programvezető, Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Belgyógyászati Intézet Anyagcsere Tanszék, Holisztikus Medicina Tanszéki Csoport

A rohamosan fejlődő orvostechnológia és az orvosszakmai újdonságok sokasága kikényszeríti azon változások sorát is, melyek nemcsak az orvoslásban, hanem a betegek hozzáállásában is be kell következzenek. A tervezett előadás lényegi gondolata az Arizónai Egyetem Integratív Medicina oktatásától lett kölcsönözve.

A XXI. század a megváltozó személetmódot Whole Person Care néven nevesíti, a test-lélek-szellem egységében, mely így már nemcsak a holnapot, hanem a mai rendszert is jellemzi, amit jobb mielőbb megismerni. Gyakorlati példák segítségével is tervezett a bonyolult témakör megértése.

"Ha nincs elképzelésed a holnapról, akkor félő, hogy a jövőd a múltad ismétlése lesz." Alphonso R. Bernard (pastor) 1953-2015

Belépőjegy:

 • 1 500 Ft/fő.
 • Jegyek az AGORA – Jegyirodában, online, ide kattintva és az előadás előtt a helyszínen válthatók.


  NDREW’S ACOUSTIC X RM ACOUSTIC

  Szombathely – BOHÉM – február 23. péntek 18:00

  Akusztikus est két nagyszerű vasi zenekarral!

 • Kapunyitás: 18:00
 • Kezdés: 19:30
 • A rendezvény alatt a zenészeknek támogatást gyűjtenek.


  L’ART POUR L’ART LÉGITÁRSASÁG SZOMBATHELYEN

  Szombathely - AGORA MSH - február 23. péntek 19:00

  Boborján, Kancácska, Leopold, és további kedvenceid újra a színpadon, ezúttal Szombathelyen!

  Kedves Utazóközönség!

  Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legénysége!

  Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, DOLÁK- SALY RÓBERT, PETHŐ ZSOLT és SZÁSZI MÓNI, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess, STEFANOVICS ANGÉLA.

  A biztonságos utazást magasan kvalifikált földi személyzet segíti, többek között Naftalin Ernő, Hőzőngné Váltig Arabella és kebelbarátnője, valamint Margit és Zigóta, Boborján, Anti bácsi, egy szigorú ornitológus, továbbá a násznép. Repülőgépünk boldogan repíti Önöket oda, ahová a végén megérkeznek.

  Jegyek az AGORA – Jegyirodában és online, ide kattintva kaphatók.

  Jegyárak:

 • 5 990 Ft,
 • 6 490 Ft
 • és 6 990 Ft.

 • KALAPÁCS KONCERT

  Szombathely - Végállomás Klub - február 23. péntek 19:00-22:45

  Kalapács koncert Szombathelyen a Végállomás Klubban!

  Éjszakai bevetés 35 / Apokalipszis 15 jubileum!

  Vendég:

 • CROM
 • belépő:

 • early bird: 4.000.- Ft
 • elővétel: 4.500.- Ft
 • koncert napja és helyszín: 5.000.- Ft
 • Jegyet elővételben ide kattintva lehet kapni.


  KÉZMŰVES KUCKÓ

  Szombathely - AGORA MSH - február 24. szombat 9:00-12:00

  Ebben a hónapban is szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat. Az érdeklődők hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat, legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

  Téma:

 • Bőrtarsoly
 • Részvételi díj:

 • 900 Ft/fő

 • KOCKANAPOK

  Szombathely - AGORA MSH - február 24-25. 9:00-18:00

  2024. február 24-25-én újra megérkezik Szombathelyre a Kockanapok LEGO® építmények kiállítása és játszóház. A legnagyobb magyarországi kiállított gyűjtemény!

  A legutóbbi látogatás óta eltelt időben rengeteg új építménnyel bővülve ez lesz a rendezvénysorozat eddigi legnagyobb kiállítása. Jelentősen megnövekedett hellyel, nagyobb kiállítási anyaggal és kibővült játéklehetőségekkel várjuk látogatóinkat! Közel 2 000 000 kockából láthatnak fiatalok és idősebbek rengeteg egyedi alkotást és különleges gyári készleteket.

  Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok egyaránt találhatnak kedvencet a változatos témáknak köszönhetően. Egyedi formában mutatunk be filmjeleneteket, videojáték-jeleneteket. Látogatóink találkozhatnak Harry Pottertől a Marvel és DC világ szuperhősein keresztül a Csillagok Háborúja ikonikus jelenetei mellett filmklasszikusokkal is, mint például Kevinnel a Reszkessetek betörőkből.

  Gigantikus építmények tekinthetők meg a világ csodái és ismert épületei közül. Továbbá a gépeket, járműveket kedvelők is kedvükre szemezgethetnek a végeláthatatlan kollekcióban. Megannyi mozgó építmény is kiegészíti a kiállítás színes anyagát.

  Magyarországon egyedülálló kreatív foglalkoztató és játszóházban játszhatnak a Kockanapok rendezvényen résztvevők. A különböző méretű mozaiképítések mellett lehetőség van egyedi tervezésű építmények összerakására is, valamint, aki útmutatás nélkül kíván építeni, a hegynyi ömlesztett kocka segítségével semmi sem szabhat határt képzeletének. A fiatalabb korosztálynak pedig játszószőnyegen, Duplo® építéssel van lehetőségük szüleikkel együtt minőségi időtöltésre.

  A rendezvény 2 éves kor alatt ingyenesen látogatható, 2 éves kor felett a jegyár egységesen 2 000 Ft/fő.

  Jegyek a kiállítás ideje alatt, a helyszínen készpénzért válthatók. (Bankkártyát, utalványt a szervezők nem tudnak elfogadni.)


  DERKOVITS 130 - INGYENES TÁRLATVEZETÉS

  Szombathely - Szombathelyi Képtár - február 24. szombat 15:00

  A Szombathelyi Képtárban megnyílt Derkovits 130 című kiállítás a művész zsenialitását, egyéni látásmódját tárja a látogatók elé. A tárlat a csendéletektől, árkádikus jelenetektől a portrékon át a korszak mindennapjait, aktuális történéseit is megjelenítő képeken keresztül kíséri végig a művész pályáját, egyben bepillantást enged magánéletébe, a feleségével közös meghitt, családi miliőbe.

  A tárlatvezetés résztvevői a festmények megismételhetetlen színvilágával, valamint a magabiztos kézzel készült grafikákkal egyaránt megismerkedhetnek.

  A tárlatvezetést tartja:

 • Cebula Anna művészettörténész, igazgató, a kiállítás kurátora
 • és Szántó István festőművész

 • MONASTERY – DEVOID - WITCHTRONE – DIFORTUNES KONCERT

  Szombathely – Végállomás Klub – február 24. szombat 19:00

  MONASTERY - From blood lemezbemutató koncert!

  Az európai turnéjáról hazatérő zenekar újra Szombathelyen!

 • DEVOID - extreme death metal
 • WITCHTRONE - Black metal
 • DIFORTUNES - Nu metal
 • Belépő:

 • 3000 Ft

 • IDŐUTAZÁS FELNŐTTEKNEK - RETRO PARTY

  Szombathely - Maxxx Club - február 24. szombat 22:00-5:00

  IDŐUTAZÁS FELNŐTTEKNEK - retro buli a 80-as, 90-es és 2000-es évek slágereivel!

  Szeretnél visszarepülni a múltba, és átélni a 80-as, 90-es és 2000-es évek hangulatát?

  Akkor gyere el az Időutazás Felnőtteknek #retro bulira, ahol a legjobb diszkó slágerekkel várunk! Táncolj a Modern Talking, Zoltán Erika, DJ Bobo, ABBA, Queen, Madonna és még sok más legendás előadó dalaira.

  Akik elkalauzolnak téged:

 • SZELINGER
 • DJ Zsola
 • Belépő:

 • 3000 Ft

 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló