Programajánló a hétvégére: húsvétvárás, hiperkarma, A dal a miénk, Kiscsillag és költészet napja

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

DIGITÁLIS ÉLMÉNYTÉR

Szombathely - AGORA MSH - március 4. - április 29.

Innováció – élményközpontúság – digitális tudás Ismerkedés a robotika alkotóelemeivel, önvezető gépjárművekkel, grafikus programozás és a humanoid robotok világával. A demonstrációs térben oktató és animátor segítségével zajlanak a foglalkozások a résztvevők életkori sajátosságainak figyelembevételével, kiscsoportos formában.

 • A következő korosztályokat várják: 9-18 éves korig iskolai csoportok, felnőtt és nyugdíjas közösségek.
 • Választható foglalkozási időpontok: kedd és péntek, 9.00-10.30 és 10.30-12.00
 • További információ: Geosits Judit 20/394 4730
 • Jelentkezni a geosits_PONT_judit_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címen lehet.
 • A program látogatása ingyenes.

 • Herényi Heti Piac

  Szombathely - Herényiek Háza - április 8. péntek, 13:00

  ÁRUSOK

 • BALOGH FERENC: méz, méhészeti termékek
 • FRANCSICS GÁBOR: füstölt termékek, száraz és töltelék áru
 • HALÁSZ CSABA: sajtkülönlegességek, méz virágpor, propolisz
 • NÉMETHNÉ NAGY ANIKÓ: zöldségféle, gyökér, gumósnövény, egyéb növény, csonthéjas gyümölcsök, egyéb gyümölcs, savanyúság, feldolgozott gyümölcs
 • NIKO KUDIĆ: zöldség és gyümölcs Horvátországból dióbél, olívaolaj, burgonya, répa félék, mandarin, citrom, narancs, alma, káposztafélék, cukkini, hagyma, fokhagyma, paprika, cékla, aivar, aszalt füge, aszalt szilva, gyömbér, saláta, brokkoli, karfiol, mangold
 • TÖRÖK RITA: kézműves, lekvár, szörp, fűszersó, gyümölcsecet, gyümölcsmustár, virágvíz, chiliszósz
 • HERÉNYI KÖNYVESPOLC

  A szabadtéri könyvespolc minden pénteken, a Herényi Heti Piac napján 13.00-17.00-ig vár Téged is! A könyvespolc használatának nagyon egyszerű a szabálya: vigyél egy könyvet, hozz egy könyvet! A Herényi Könyvespolc létrehozását Nemesbőd Község Önkormányzata, a Szülőföld Könyvkiadó valamint magánszemélyek támogatták.

  SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ PONTOK A PIACON

  A Herényi Heti Piacon minden pénteken 13:00 és 17:00 között, lehetőséged van biztonságos körülmények között, szelektíven elhelyezni az alábbi hulladékfajtákat a Herényiek Háza udvarán (Szombathely Béke tér 7.) lévő gyűjtőedényeinkben:

 • fényforrások,
 • fénycsövek,
 • használt mobiltelefon,
 • használt elem,
 • használt akkumulátor,
 • műanyag kupak

 • Gyógy-Bor-Tér-Zene koncertek

  Bükfürdő - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - április 8. péntek, 15:00

 • 15.00 Termelői piac megnyitó
 • 15.30 Marching Jazz Band
 • 17.00 M.É.Z. – ír-skót népzene
 • 18.30 Kiscsillag, Jóvilágvan, Meg Egy Cukorka koncert
  belépő elővételben: 2.500 Ft, a koncert napján: 3.000 Ft

 • Húsvéti vásár

  Szombathely - Fő tér - április 8-16.

  Április 8. péntek

 • Egész nap műfüves játszótér, kisvasúttal és ugrálóvárral, foodtruck és hagyományos gasztronómia!
 • 16.00 Vásárnyitó – A vásárt megnyitja Nemény András polgármester
  Közreműködik: Doma Bence (gitár-ének)
 • 17.00 Háklár Banda
 • 19.00 Koprive zenekar
 • Április 9. szombat

 • Egész nap műfüves játszótér, kisvasúttal és ugrálóvárral, foodtruck és hagyományos gasztronómia
 • 17.00 Bolondok Aranya
 • 19.00 Mokka Tribute Band – visszatérő koncert!
 • Mészásos D. Zsolt

  DIGI-LÉT KÉRDÉSEK

  Szombathely - AGORA MSH - április 8. péntek, 16:00

  Az előadás témája: Számítógép és okoseszközök használata félelem nélkül. 9 előadásból álló, egymásra épülő, work-shop jellegű programsorozat a digitális eszközök és technológiák, a digitális kompetenciák és megoldások bemutatásához, a digitális eszközök, megoldások és az „okosvilág" útvesztőiben való eligazodáshoz nyújt segítséget. A mindig tanulni vágyó örökifjaknak!

  A program látogatása ingyenes, az előzetes regisztrációkat a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu email címre várják. A program a DigIT- AGORA - Okos Város, okos közösségek (TOP-7-1-1-16-H-ESZA-2020-02011) projekt keretében valósul meg.


  A „létező szocializmus” életvilágai. Vas megyei településképek egykor és napjainkban

  Szombathely - MNL Vas Megyei Levéltárának kiállítóterme - április 8. péntek, 16:30

  Az MNL Vas Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt A „létező szocializmus” életvilágai. Vas megyei településképek egykor és napjainkban címmel rendezett kiállítására, mely Gencsapáti, Vasvár, Vép és számos további Vas megyei település 1980-as évekből származó archív fotóit mutatja be.


  Énekel a dísztér - Paragvári

  Szombathely - MMIK - április 8. péntek, 17:00

  A Paragvári Utcai Általános Iskola zenei tagozatos tanulóinak műsora. Felkészítőjük Sándorfi Olga karvezető.

  Menj, kóstolj bele az éneklés szépségébe! A belépés díjmentes.


  Lelkünk rezdülése a zene hangjára 2. | előadás

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - április 8. péntek, 17:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2022. április 8-án (pénteken) 17 órakor folytatódik Fasching Zsuzsanna adjunktus (ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék) Lelkünk rezdülése a zene hangjára című zeneterápiás előadássorozata.

  Az előadó ajánlása: Lelkünk rezdülése a zene hangjára. Kikhez szól? Mindenkihez, aki szereti a zenét.

  Rohanó 21. századi világunk sok stresszt, konfliktust, néha krízishelyzetet is teremt az életünkben. Gyakran úgy érezzük, hogy nem bírjuk már a terheket. Ilyenkor szívesen fordulunk a zenéhez, ami gyógyírként hathat ránk. Ha a lelkivilágunknak megfelelő zenei műfajt választunk, az áthangolja a gondolatvilágunkat, megnyugtatja a lelkünket. Ehhez az kell, hogy értsünk is a zene nyelvén.

  Rendszeres zenei aktivitásaink nagymértékben hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez, hiszen a zene a lélek mindennapi tápláléka. Csak így lehet meg a hármasság összhangja bennünk: a test, a szellem és a lélek harmóniája.

  A zene olyan világnyelv, amihez nem kell nyelvvizsga. Egy jelnyelvhez hasonlítható, amelyet értenek mindenhol, ahol emberek élnek. Végigkíséri életünket magzati korunktól egészen a halálunkig.

  A zene híd a külvilág és az ember belső világa között, segíti a szavak nélküli párbeszédet. A lélek legmélyebb rétegeihez is eljut, még oda is, ahol a szó már nem nyer értelmet.


  A dal a miénk / Csík Zenekar és az LGT dalok Presser Gáborral és Karácsony Jánossal

  Szombathely - AGORA MSH - április 8. péntek, 19:00

  A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy országos turné keretében mutatja be a 2020-ban megjelent A dal a miénk című lemezt.

  Az egyedülálló látványtechnikával kibővített, közel 120 perces produkció igazi Csík Zenekaros környezetben varázsolja színpadra az 50 éves LGT zenekar dalait, ezzel is megmutatva a közönségének, hogy legyen szó zenéről vagy színpadi showról, a tradicionális és a modern nemcsak megfér egymás mellett, hanem megfelelő fúzióban egy egészen új világot is teremt ebben a rohanó 21. században.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, és a koncert előtt helyszínen, valamint online itt.


  BAD FERRO - ÉDÁSZ (AC/DC Tribute) koncert

  Szombathely - Végállomás Klub - április 8. péntek, 20:00

  Április 8-án, pénteken két remek rock zenekar veszi birtokba a Végállomás színpadát. A legjobb AC/DC dalokkal kezd az ÉDÁSZ, majd "gyermekkorunk lexszebb dalaival" - és néhány meglepetéssel - jön a BAD FERRO!

  Belépő 1.900 Ft, kapunyitás 8-kor.


  Húsvét-váró a Piacon

  Szombathely - Vásárcsarnok - április 9. szombat, 9:00

  Hogy élmény lehessen a vásárlás, a Szombathelyi Piacon különböző húsvéti programokkal kedveskedünk vásárlóinknak. Lesz élő zene, nyuszi-csodáló, tojás karcolás, húsvéti sonkafőzés, húsvéti kalácsfonás, nyuszis arcfestés, húsvéti termékek vására.


  Tavaszi gyöngyöző workshop a KMKK-ban

  Celldömölk - Kmkk - április 9. szombat, 9:00

  A 9 órakor kezdődő gyöngyfűzésen a részvételi díj két karkötő elkészítését tartalmazza, az ásványgyöngyöző workshop ideje alatt egy ásványkarkötő illetve egy kulcstartót készíthetnek résztvevők!

  A foglalkozást vezeti: Némethné Berki Veronika


  Ki nevet a végén? - Társasjáték nap

  Bükfürdő - Büki MSK – Könyvtár - április 9. szombat, 9:00


  KÉZMŰVES KUCKÓ: Tücsök és bogár”

  Szombathely - AGORA MSH - április 9. szombat, 9:00

  Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • Téma: „Tücsök és bogár” - pálcikabáb készítés
 • Részvételi díj: 500 Ft/fő

 • Kreatív húsvétváró foglalkozások

  Szombathely - Family Center - április 9. szombat, 10:00

  Kreatív, húsvétváró családi foglalkozásokkal várunk húsvétig, minden szombaton délelőtt. Gyürki Edit kézműves foglalkozásai mindig izgalmas programot biztosítanak a számotokra. Készítsetek a jól ismert Családi Bütykölde házigazdájával a @geminitaska mesterével közösen csodás húsvéti díszeket, dekorációkat és töltsetek el nálunk néhány kellemes, alkotó és játékos órát!


  SZOMBATHELY VÁROS FÚVÓSZENEKAR KOMOLYZENEI ELŐADÁSA

  Szombathely - AGORA MSH - április 9. szombat, 11:00

  Az 1957-ben alapított Városi Fúvószenekar 2017-ben ünnepelte fennállásának 60 éves jubileumát. 2001-től egyesületi formában működik, melynek jelenlegi elnöke Gazdagné Nagy Dóra. A zenekar állandó szereplője Szombathely városi- és állami ünnepségeinek, rendszeres résztvevője a Savaria Történelmi Karnevál- és a Herényi Virágút programsorozatnak.

  Jó kapcsolatokat ápolnak belföldi és külföldi fúvószenekarokkal és más civil szervezetekkel. Szívesen állnak jótékonysági ügyek mellé résztvevőként, vagy amennyiben módjukban áll saját rendezésű jótékonysági koncertekkel is segítik a rászorulókat.

  Az egyesület 2013-ban elnyerte az „Év civil szervezete” címet A zenekar 2017-ben részt vettek a Sárvári Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen, ahol „C” kategóriában II. helyezést ért el. 2021-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Országos Minősítésén 5 év után ismét megmérettette szakmai felkészültségét és „C” fokozaton „szórakoztató” és „koncert” kategóriákban is kiemelt arany minősítést kapott.

  A fúvószene népszerűsítése terén kifejtett több évtizedes kimagasló művészeti tevékenység elismeréséül Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése Weöres Sándor Díjat adományozott az egyesületnek.

  2014 óta a zenekar karmestere Tóth Máté. Az együttes idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját, ősszel nagyszabású koncerttel emlékeznek meg a jubileumról.

  Április 9-én a zenekar repertoárjában hagyományos magyar indulók, komoly- és könnyűzenei átiratok és filmzenei egyvelegek is szerepelnek.


  Ab colonia condita - városalapítás a római korban, tematikus tárlatvezetés

  Szombathely - Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház - április 9. szombat, 15:00

  Claudius császár által alapított Savaria létrehozása nem csupán politikai döntés, hanem vallási cselekmény is volt. A város helyét kijelölték, majd a több évszázados hagyománynak megfelelően körülszántották.

  Ezzel szakrálisan is elkülönítették a környező földektől, létrehozva ezzel Pannonia tartomány első, városi ranggal rendelkező települését. A város hivatalos neve Colonia Claudia Savariensium – A savariaiak claudiusi kolóniája lett, ahol az alapító császárt különös tisztelet övezte. Halála után templomot emeltek az istenné avatott uralkodó számára.

  Tematikus tárlatvetésünk e templom ránk maradt felirata alapján járja körül a római városalapítások kérdését. E virtuális határjárásra Sosztarits Ottó régész kísér el benneteket.


  XII. Sok-szín-Feszt(ecske)

  Bükfürdő - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - április 9. szombat, 15:00

  Amatőr színjátszó találkozó. A belépés díjtalan!

  Program:

 • 15:00 Körmendi Kastélyszínház Társulat – Humorrózsák
  Trunkó Barnabás – Dácia
  Gyógyszertárban – bohózat
  Szilágyi György – Hófehérke és a hét elgyötört törpe
 • 16:00 Vasvári Játékszín – Csengey Dénes: A Tejút Lovasa
 • 17:30 Sok-szín-pad Társulat – Grimasz(k)ok
 • 18:30 Fesztiválzárás

 • Költészet napja-Böröczki Mihály költő est

  Vasszécseny - Pungor Ernő Művelődési Ház - április 9. szombat, 17:00

  Beszélgetés és Íródeák és a Falatozó című kötetbemutató kapcsán az ismert vasi költővel, Böröczki Mihállyal. Közreműködik Szalai András versmondó.


  X-Faktor meghallgatás

  Szombathely - Maxxx Club - április 9. szombat, 18:00

  Az X-Faktor stábja meghallgatást tart Szombathelyen! Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor menj el egyéniben vagy duóban a Maxxx Clubba! Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz… Nevezd be őt!

  Vigyél magaddal zenei alapokat​ pendrive-on vagy CD-n, amikre énekelni fogsz, vagy akusztikus hangszered, hogy kísérni tudd magad. Ha zenekaroddal neveznél, vigyetek magatokkal valamilyen bemutatkozó anyagot!

  Az X-Faktor gyártója által bevezetett rendelkezések az X-Faktor vidéki helyszínen tartandó, egyéni meghallgatása kapcsán:

 • Az egyéni meghallgatásra szólisták, duettek és együttesek érkezését várjuk.
 • Amennyiben van zenei alapod, kérünk, hogy hozd magaddal!
 • Érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítés.
 • Kérik, csak akkor gyere a helyszínre, ha egészséges vagy. Bármilyen tünet, hőemelkedés esetén kérjük, hogy maradj otthon.

 • Zenés éjszakai fürdőzés

  Sárvár - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - április 9. szombat, 18:00

  Csobbanj Sárváron a legjobb zenékre! A fürdő éjjel 1-ig, a szauna éjjel fél 1-ig tart nyitva. Különleges szaunafelöntésekkel is várnak Benneteket!

  Fürdőbelépő 18 óra után 2100 Ft/fő, kiegészítő jegy a napi belépő mellé 1000 Ft/fő, éjszakai szaunabelépő 1500 Ft/fő.


  Villlontól Pilinszkyig - Balladák

  Sárvár - Nádasdy-vár - április 9. szombat, 18:00

  Haláltánc. Egy különleges, egyszemélyes - sok szereplős zenés bábjáték a bűnbeesésről a halálról és főként a megváltásról Székely Magda, Faludy György, Francois Villon és Pilinszky János szövegeinek felhasználásával.


  Bolondos Április Party

  Szombathely - AFRI Cafe & Bar - április 9. szombat, 18:00

 • Bolondos Dallamok: Dj.Szunyog
 • Asztalfoglalás AJÁNLOTT: 06309594441, vagy a Facebookon üzenetben!

 • hiperkarma // Frenk // Ripoff Raskolnikov // Szarka Gyula

  Szombathely - MMIK - április 9. szombat, 19:00

  A hiperkarma zenekar április 9-én nyugat felé veszi az irányt, és meg sem áll egészen Szombathelyig, ahol az MMIK Music Club-ban kerül majd sor a 2022-es év legelső vidéki hiperkarma-koncertjére! Lesz itt minden: zúzás, rap, balladák, régi dalok, új dalok, érdekességek, meglepetések, és még hosszan sorolhatnánk, a lényeg, hogy érdemes most megnézni ezt a kirobbanó formában lévő különleges zenekart!

  Előtte: Szarka Gyula, Ripoff Raskolnikov, Frenk zenkarai lépnek fel. A Ripoff Raskolnikov Band az blues americana stílus legszínvonalasabb képviselői közé tartozik hazánkban. Szentimentális, érzéki dalai az emberi érzelmek teljes skálját lefedik. Zenekarát az ország legkiválóbb sessionzenészei alkotják. Frenk szinte minden hangszeren játszik, a hiperkarmában tűnt fel és a Budapest Bárnak is alapító tagja. Lemezein maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Zenekarának tagjai mind ismert és elismert zenészek. SZARKA GYULA Kossuth-díjas zenész, zeneszerző. Az idén 37 éves Ghymes együttes alapítója. A mostani turné során a legfrissebb, Ének a konyhából című lemezének anyagát mutatja be.

  Jegyek itt!

  Tavaszi SCHC FEST

  Szombathely - Végállomás Klub - április 9. szombat, 20:00

  Április 9-én szombaton a szokásos tavaszi SCHC szeánszra kerül sor a Végállomásban. Fellép a Social Free Face, a Dirty Dawn és a Septic Pain.

  Belépő 2.000 Ft, kapunyitás 8-kor.


  Bárány Attila - Dance I Said

  Szombathely - Romkert - április 9. szombat, 22:00

  Minden idők, azaz a 2000-es évektől egészen a mai napig megjelent "legbárányosabb" zenékkel jelentkezik a Dance I Said. Bárány Attila brandje nem egy szokványos classic party. Ezen a bulin az egészen friss slágerekre is számíthatsz és jöhetnek a 2000-es évek slágerei is, a közös bennük, hogy mind fűződnek valamilyen szálon Bárány Attilához.


  Zenebootiq

  Szombathely - Broadway Club Cafe - április 9. szombat, 22:00

  Folytatódnak az elektronikus zenei klub estek a Broadway Club Cafeban! Ezen az estén is a House zene világában barangolunk a Deeptől az Acidig szigorúan minőségi formában!

  Line up:

 • MONOMONO
 • GRANDE
 • CSEGA
 • SPIRITOS
 • Start 22:00, behopp 1000 forint.


  GIRLS NIGHT OUT

  Szombathely - Maxxx Club - április 9. szombat, 22:00

  Kapaszkodjatok csajok mert ez a ti estétek, jönnek a kedvenc slágereitek és italakciók! Érdemes időben érkezni, hiszen éjfélig annyit fogyaszthatsz, amennyit csak bírsz! Ezenkívül az est itala a Vodkanarancs, amit egész este 750Ft-ért fogyaszthatsz (éjfélig ingyenes).

  Jegyárak:

 • Hölgyeknek: 1500 Ft
 • Uraknak: 3000 Ft
 • Mivel várnak?

 • Éjfélig korlátlan italfogyasztás
 • Csak a legjobb zenék egész este
 • Látványos lézer show
 • Extra hang- és fénytechnika
 • Italakció
 • Éjfélig korlátlan italfogyasztás szabályzat:

  1. Csak az éjfélig korlátlan italgogyasztásos rendezvényeken a belépő megvásárlásával van lehetőség az akcióra.
  2. Az akcióban csak 18 év felettiek vehetnek részt.
  3. Egyszerre csak egy pohár ital kérhető ki.
  4. A következő italt csak az előző elfogyasztása után kérhető ki.
  5. Az akció csak a kijelölt italokra vonatkozik: Jim Beam, Sierra Tequila, Finsbury Gin, Royal Vodka, Jagermeister, Coca Cola, Gyömbér, Tonic, Cappy narancs és alma, Csapolt Soproni


  Suit Up!

  Szombathely - Palace Iron - április 9. szombat, 23:00

  A Palace legelegánsabb estéje: Suit up! Vedd fel a legszebb öltönyödet vagy estélyidet, keress hozzá megfelelő kiegészítőket, és irány a szombathelyi éjszaka!

 • AZ EST HÁZIGAZDÁJA: DJ LENNARD
 • BELÉPŐ: 3000 Ft

 • Jill Tomlinson: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

  Szombathely - Mesebolt Bábszínház - április 10. vasárnap, 10:00

 • Tervező: Hanga Réka
 • Dramaturg: Veres András
 • Zene: Bakos Árpád
 • Mozgás: Kovács Bálint
 • Korrepetitor: Kovács Katalin
 • Rendező: Bartal-Kiss Rita
 • Szereplők: Kolozsi Angéla, Kovács Bálint, Varga Bori
 • Pim egy földimalac. Nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. Ám ez a lakás egyre unalmasabb egy mindenre kíváncsi földimalac számára, ezért érdemes szépen, óvatosan körülnézni, milyen is a nagyvilág? Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Szerencsére anya mindenre tudja a választ, de Pim még így is hajmeresztő kalandokba keveredik, ha éppen nem figyel eléggé a szülői szem.Az ismert szerző, Jill Tomlinson. mesesorozatának talán legizgalmasabb, és egyben leghumorosabb része elevenedik meg, rengeteg bábbal, játékkal és mesével a Mesebolt Bábszínház színpadán.

  A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös produkciója.


  Tojáskeresésre fel!

  Szombathely - Parkerdő - április 10. vasárnap, 13:10

  Útvonal: Szombathely, Parkerdő parkolóból kiindulva, elindulunk a piros futó jelzésen egészen a 2-es pihenőig, ott balra fordulva haladunk tovább a piros futó jelzésen és mielőtt elérjük a RPDDK sáv jelzését megtartjuk a pihenőnket, valamint megkeressük a húsvéti nyuszi által elpotyogtatott tojásokat, ugyanis tudni illik, hogy a húsvéti nyuszi nagyon szereti ezt a környéket, mert csendes, nyugodt, senki nem zavarja, ezért ott nyugodtan elrejtheti a színes tojásait. A tojáskeresés után folytatjuk utunkat a RPDDK sáv jelzésén egészen a parkerdő bejáratáig, ahol zárjuk a túránkat.

  Túra adatai:

 • nehézsége: könnyű
 • táv: 3,7 km
 • szintkülönbség: 49 m
 • Utazás: Mindenkinek egyénileg, a lehetőségei szerint kell megoldania
 • gyülekezés: 13:10-kor a szombathelyi Parkerdő parkolójában, a Parkerdő bejáratánál
 • indulás: 13:30-kor a szombathelyi Parkerdő bejáratától
 • Előre láthatólag 15:00-ig visszaérkezünk kiinduló pontunkra, s reménykedjünk, hogy nem üres kézzel!
 • Amire szükség lehet: Az időjárásnak megfelelő, valamint kényelmes ruházat, kényelmes, zárt lábbeli. Esővédő. Megfelelő mennyiségű étel, ital. Egy nagy szerencse, hogy megtaláljuk az elpotyogtatott színes tojásokat.

  A túrán való részvétel feltétele az előzetes jelentkezés. Jelentkezés: személyesen, emailben, facebookon, telefonon.

  Egyéb tudnivalók: A túrán való részvétel ingyenes. A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. Az utunk során boltot, étel és italvételezési lehetőséget nem fogunk érinteni, mindenki úgy készüljön, csak a kiinduló és végpontnál. A Parkerdőhöz tartozik egy vendéglátóhely, mely közel van a bejárathoz, itt lehet fogyasztani.

  Kérek mindenkit, hogy a személyes okmányait hozza magával. Előre láthatólag a túra rossz idő esetén is meg lesz tartva, de ebben még történhet változás. Ha mégis le kellene mondani a túrát, akkor mindenki időben értesítve lesz. A túravezető a változtatás jogát fenntartja!

  Túravezető: Jusits Gergely, 06 30 393 4873
  jusits88_KUKAC_freemail_PONT_hu, jusitsgergely_KUKAC_gmail_PONT_com


  A hajdanvolt textilipar termékei: lakástextilek és ruhaipari kelmék

  Szombathely - Szombathelyi Képtár - április 10. vasárnap, 14:00

  Ingyenes tárlatvezetés a frissen megnyílt „Szövött, hurkolt és nyomott anyagok” című kiállításban vezeti végig a látogatókat, akik a Vas megyében egykor igen jelentős textilipar termékeivel ismerkedhetnek meg. Főként az otthonokban használt anyagok: függönyök, bútorszövetek lehetnek ismerősek a rendszerváltást megelőző évtizedekből.

  Tárlatvezető: Cebula Anna művészettörténész, igazgató


  Hímes tojás lészen...

  Szombathely - MMIK - április 10. vasárnap, 14:00

  PROGRAM:

 • 14 órától 18 óráig kézműves foglalkozások: húsvéti képeslap, tavaszi virágok, papírhajtogatás, tojásfestés, ajtó és ablak díszek
 • kirakodó vásár
 • 15 órától Mesebolt Bábszínház A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadása a bábszínház kamaratermében
 • 16.45-től a Dr. Pesovár Ernő AMI díjazott szólótáncosai és a Boglya Népzenei Együttes műsora
 • Jó idő esetén a rendezvény az MMIK díszterén, rossz idő esetén az épületben kerül megrendezésre. A belépés díjtalan.


  Krisztus-alakok a Schrammel-életműkiállításon

  Szombathely - Schrammel-gyűjtemény - április 10. vasárnap, 14:00

  Ingyenes tárlatvezetés. Schrammel Imre keramikusművész életműkiállítása 2021-ben nyílt meg az Éva-malomban. Az állandó kiállítás tematikus egységei között három Krisztus-alak jelenik meg: a Tovább alakított figurák, a Hordalékok és a Történelmi traumák műtárgycsoportban. A tárlatvezetésen nemcsak ezeket a kiemelt csoportokat vizsgáljuk meg, hanem arra is keressük a választ, miért éppen a Krisztus-alakot választotta ezeknél az alkotásainál, milyen szituációk és kik azok a személyek, akikre a krisztusi sors szimbolikusan ránehezedett.

  „Krisztus a kereszttel minden ember életküzdelmét szimbolizálja. Összepréselése a kereszttel tehát annak a természetes szövedéknek a jelképe, melyet egész életünkben cipelünk, s amely végső soron összenyom és maga alá temet bennünket…” (részlet Schrammel Imre naplóiból)

  Tárlatvezető: Czenki Zsuzsanna általános igazgatóhelyettes


  Nézzük meg együtt! - Veri az ördög a feleségét

  Vasvár - Békeház - április 10. vasárnap, 15:00

  Április 10-én 15 órától filmvetítésre invitálnak Benneteket a vasvári Békeházba, ahol a Veri az ördög a feleségét c. filmet nézhetitek meg. A vetítést követően a filmről is lehet beszélgetni egy kicsit, Zágorhidi Czigány Balázs vezetésével.

  A belépés díjtalan.


  MAZSOLA és TÁDÉ zenés bábjáték

  Celldömölk - Kmkk - április 10. vasárnap, 16:00

  A jegyek ára gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, kortól függetlenül 2500 Ft. Ajánlott életkor 2-7 éves korig. Az előadás időtartama 60 perc. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 • Előadja a Budapesti Ametist Bábszínház
 • Művészeti vezető: Niklesz Ildikó
 • Írta: Bálint Ágnes
 • Bábszínpadra írta és rendezte: Szívós Károly /Blattner Géza- díjas/
 • Bábokat tervezte: Bródy Vera
 • Zenéjét szerezte: Pivarnyik László
 • Melyik gyerek ne örülne és búsulna együtt a szeleburdi kismalaccal egy olyan mese nyomán, ahol saját életére ismerhet, örömeit, bánatait láthatja megelevenedni? Bálint Ágnes meséjén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők, de jól emlékeznek a tv-ből megismert tökházikó lakóira. Ha Te is közéjük tartozol, akkor itt az alkalom, hogy gyermekedet, unokádat is megismertesd a kedves kis figurákkal.


  “Tenger-szemben” Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadói estje a Költészet Napja alkalmából

  Bükfürdő - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - április 10. vasárnap, 17:00

  Az előadópáros ezúttal, a magyar líra gyöngyszemei mellett, saját szerzeményeivel invitálja az érzékeny érdeklődőket egy különös hangulatú társasutazásra, a belső tenger hullámainak hátán. A belépés ingyenes!


  Jövő heti előzetes:

  A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA - 30Y Kultúrbusz - Lírajárat

  Szombathely - április 11. hétfő, 9:20

  Szombathely leghosszabb autóbuszvonalán, a 30Y Kultúrbuszon csendülnek fel magyar szerzők legszebb, legkedveltebb sorai a költészet napja alkalmából. Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. a Blaguss Agora Hungary Kft-vel együttműködve szervezi meg hagyományos rendezvényét, de ezúttal is eltérve a szokványostól.

  A járat megállóiban meglepetésvendégek, a városban élő, tevékenykedő prominens személyiségek várakoznak, hogy felszállhassanak a Kultúrbuszra. Az utazó közönség pedig a következő megállóig verseket, versrészleteket, megzenésített költeményeket hallhat egy-egy vendégtől. A Minerva lakóteleptől induló busz (09.30) az Oladi autóbusz-fordulóig (10.03) közlekedik, a járat végállomásánál pedig egy közös fotózás várja a szombathelyieket zenével, versekkel.

  Új felszállók! Jegyeket, bérleteket, verseket elő!


  Fókaszív / Vasi Mesebérlet

  Rábahidvég - április 11. hétfő, 10:00

 • díszlettervező: Rumi Zsófia
 • zeneszerző: Kiss Dávid
 • skót népmese alapján bábszínpadra írta és rendezte: Veres András
 • játsszák: Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor mv./Kovács Bálint, Lukács Gábor
 • Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig.

  Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot…

  A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.


  Költészet és képek | fotókiállítás és irodalmi délután

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - április 11. hétfő, 17:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár sok szeretettel vár minden érdeklődőt 2022. április 11-én (hétfőn) 17 órakor az Író Alkotók Klubja Költészet és képek című fotókiállítására és irodalmi délutánjára, amely a magyar költészet napja keretében valósul meg.

  Közreműködnek: Horváth György (szájharmonika), Rozán Eszter (ukulele), Tóth Ernő (gitár) Vönöczkiné Gmeindl Margit (ének), Kergyikné Léránt Erika (fuvola)

  Az Író Alkotók Klubja 2016-ban alakult meg Győrben néhány lelkes helyi alkotó közreműködésével. Célja, hogy az íráshoz kedvet érzőknek lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra, gondolataik kicserélésére. A klub rendszeresen jelentet meg nyomtatott és elektronikus kiadványokat és jó kapcsolatot épített ki helyi fotóművészekkel, akikkel közös rendezvényeket szervez. Szavak a mélyből címmel évente kiadásra kerülő nyomtatott antológiájuk bemutatója a Győri Könyvszalon rendszeres programja. Tagjaik nem hivatásszerűen művelik az irodalmat, ugyanakkor az alkotók közül többen értek el országos irodalmi pályázaton szép eredményt, és önálló kötettel is rendelkeznek.

  Tagok: Balassa Péter, Csiszár Antal, Dittrich Panka, Jakab Ibolya Shanti, Kerecsényi Éva, Kincses János, Müller Péter, Ötvös Németh Edit, Rozán Eszter, Vönöczkiné Gmeindl Margit, Zsubrits Zsolt.

  A kiállításon szereplő fotóművészek: Árpás Márta, Bognár Imre Tivadar, Boka Zsuzsa, Bögi Tamás, Erdős László, Nemes Zoltán 'mettor'.

  Az alkotók kötetei a helyszínen megvásárolhatók.


  „AZ ÉGBOLT NEM A HATÁR” | KOZMIKUS RÉMSÉGEK

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - április 11. hétfő, 17:00

 • Csillagászati szabadegyetem
 • Csillagászati előadás
 • Előadó: Szabó M. Gyula
 • Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium szervezésében zajló „Az égbolt nem a határ – Csillagászati és űrkutatási szabadegyetem” 1. szemeszterének programja. A tudománynépszerűsítő előadások közönségbarát módon épülnek fel. Mindegyik előadásban egy-egy film lesz terítéken. Először röviden felvázolják annak hátterét és cselekményét, majd áttekintik a filmek azon részeit is, amelyeknek releváns fizikai (esetleg kémiai, biológiai) és csillagászati vonatkozásai vannak.

  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az egyéni regisztráció a rendezvénysorozat honlapján, az http://egbolt.gothard.hu/ címen érhető el. Csoportos jelentkezési igény: egbolt_KUKAC_gothard_PONT_hu e-mail címen.


  Patrick Ness - Siobhan Dowd: Szólít a szörny

  Szombathely - Weöres Sándor Színház - április 11. hétfő, 17:00

  A Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója. Együttműködő partner a Kabóca Bábszínház.

 • Korosztály: 14 éves kortól
 • Patrick Ness – Siobhan Dowd eredeti ötlete nyomán készült – regénye alapján színpadra írta: Vidovszky György
 • Díszlet/jelmez/báb: Mátravölgyi Ákos
 • Zene: Monori András
 • Konzultáns: Illés Haibo
 • Súgó, ügyelő, rendezőasszisztens: Győrváry Eszter
 • Rendező: Vidovszky György
 • „A történeteknél nem léteznek vadabb dolgok a világon. A mesék űznek, megmarnak, vadásznak rád. Tudni akarod, hogyan kezdődik ez a történet? Úgy, ahogy megannyi más történet: van egy fiú, gyereknek már túl idős, de felnőttnek még túl fiatal.” A fiú épp egy rémálomból riadt fel, amikor a szörny – a szörnyek szokásához híven éjfél után nem sokkal – betoppant.

  Ez a pimaszul őszinte, borongós, de humorral átszőtt előadás olyan emberi tapasztalatról beszél, ami korosztálytól függetlenül a miénk, hogy vannak olyan dolgok, amik elmúlnak, de épp ettől értékesek.

 • Conor: Major Erik
 • Szörny: Lukács Gábor
 • Anya: Varga Bori
 • Nagyi: Kolozsi Angéla
 • Harry, Apa: Kovács Bálint
 • Lily: Gyurkovics Zsófia

 • Költészetnapi est - Lehetnék bárki

  Szombathely - Weöres Sándor Színház - április 11. hétfő, 19:00

  Kortárs és kortalan versek a Zaporozsec zenekarral. Költészetnapi program a Weöres Sándor Színházban. Ady Endrétől André Ferencig, Nemes Nagy Ágnestől Kemény Zsófiig: klasszikus és kortárs versek, irodalom és zene találkozik nálunk idén a költészetnapján.

  Az estet Péczely Dóra szerkesztő, a Lehetnék bárki című antológia összeállítója vezeti: e kötetben, sajátos szervező elv szerint klasszikus és kortárs költők kizárólag harmincéves koruk előtt írott versei kaptak helyet.

  De szó esik majd nemcsak erről az antológiáról, hanem az irodalmi generációk találkozási pontjairól, a pályakezdés nehézségeiről, az irodalom lehetőségeiről is, ráadásul mindezt szakavatott vendégekkel, vagyis Seres Lili Hanna, Szauer Ágoston és Vajna Ádám költőkkel közösen járjuk majd körbe.

  Az ő verseikből hallhatunk saját előadásukban, valamint a Zaporozsec zenekar erre az alkalomra készített feldolgozásaiban, míg az antológia többi szövegéből Nagy Cili és Sipos László Márk felolvasásában kapunk ízelítőt, szintén a Zaporozsec zenei kíséretével.

 • Belépő: 2000 Ft
 • Diákjegy 1300 Ft

 • Balló 69 | irodalmi délután

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - április 12. kedd, 17:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szülőföld Könyvkiadó tisztelettel meghívja Önt 2022. április 12-én 17 órára a Balló 69 című irodalmi délutánra.

  A vendégeket köszönti Horváth Soma, SZMJV alpolgármestere.

  Az íróval beszélget dr. Czetter Ibolya, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Magyar Irodalomtudományi Tanszékének vezetője és Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója.

  Közreműködik Bujtás Ervin énekes-dalszerző és Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója.


  Művészet templomai 2022

  Szombathely - Agora Savaria Filmszínház - április 12. kedd, 18:00

  MODIGLIANI CENTENÁRIUM (12)
  feliratos olasz életrajzi film, 98 percc

  A film előtt bevezetőt mond Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész.


  Körzőtől a festőecsetig | kiállításmegnyitó

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - április 13. szerda, 17:00

  A Feketéné Kovács Judit festőművész munkáiból válogatott kiállítást megnyitja Dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató. Közreműködik Flier Edit zongoraművész és Császár János hegedűművész.


  Savaria Slam Poetry Workshop RELOADED (22/1)

  Szombathely - Spricc - április 13. szerda, 18:00

  Régóta ígérték már, úgyhogy végre valahára folytatódik a műhelysorozat! A 10. évad első workshop-eseménye során játékos feladatokkal és különböző tematikájú beszélgetésekkel próbálják feldobni az estét, ezzel is közelebb hozva Titeket a műfajhoz. Persze továbbra is a legfontosabb cél, hogy minél jobban megismerje és megértse egymást a fellépő/slammer és a közönség. A belépés ingyenes!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló