Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Programajánló a hétvégére: Nika, Bëlga, detektív hétvége, Vad Fruttik, Kozmosz Karnevál és Capella Savaria hangverseny

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek most hétvégén Vas megyében!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Művész napok

Szombathely – Belső Uránia udvar – augusztus 27-30. csütörtök-szombat, 10:00–18:00

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében nyitott műterem-műhely vár mindenkit az Isis Galériánál! Kézműveskedj, formálj, érezz, tapints! Akár csináld magad is, három napon át! Vidám, színes kavalkád művészek, kézművesek segítségével. Ismerkedj meg kézműves és művészeti technikákkal! Lesz többek között miniportrérajzolás, kerámia-éremkészítés, nemezelés, agyagozás, akvarellfestés, papírmaszk-készítés, és ráadásul még hulladékanyagokból is készülnek majd környettudatos kézműves alkotások.

A közreműködő művészek: B. Krenner Ildikó, Boda Cila, Dezse Kriszta, Fehér Zoltán, Hódosi Kata, Karsai Kata, Kiss Katalin, Magos Adél, Pető Ferenc, Ruzsa Kata, Tali Julianna, T. Takács Tibor, Tobischka Kata, Varga Erika, Varga Kinga, V. Rápli Edit. S. Horváth Ildikóval vírusűző maszkokat is lehet majd készíteni.

Szombathely, a 2000 éves város rézkarcának lenyomata kerül ezekre a különleges tartópálcás papírmaszkokra, melyek tombola-szelvényként is funkcionálnak. A tombolán a közreműködő művészek alkotásait lehet majd megnyerni. (Ezeket a maszkokat hagyományos gumis/kötős maszkként nem lehet hordani!)

Művész Csütörtök - Péntek- Szombat

Art event in Szombathely, Hungary by Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Thursday, August 27 2020 with 513 people interested and 56...


Madaras Gergely zárókoncertje

Szombathely – Bartók Terem – augusztus 27. csütörtök, 19:00

Műsor:

 • Wolfgang Amadeus Mozart: Varázsfuvola- nyitány
 • Johannes Brahms: Haydn variációk
 • Johannes Brahms: II. szimfónia
 • Közreműködnek: Savaria Szimfonikus Zenekar
  Vezényel: Madaras Gergely

  A belépés díjtalan! Regisztrációhoz kötött!
  E-mail: laszlone.andrea@sso.hu
  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

  Madaras Gergely zárókoncertje

  Music event in Szombathely, Hungary by Savaria Szimfonikus Zenekar / Savaria Symphony Orchestra on Thursday, August 27 2020


  Gasztromozi: Bor, Mámor, Provance – filmvetítés és borkóstoló

  Szombathely – Broadway Club Cafe – augusztus 27. csütörtök, 20:00

  Az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében 20 órától borkóstoló, 21 órától filmvetítés.

  Amerikai-angol vígjáték, 118 perc, 2006: A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

  Ha Badacsonyból Káptalantóti irányába indulsz, jobb kéz felé az egyik leágazásnál egy út szélére letámasztott, piros bicajt találsz. Itt, a Tóti-hegy oldalában, a Hegymög dűlőn áll az Istvándy Pincészet. „Farm, ahol élünk”-hangulat, szürkemarhák és kergetőző kutyák közt kacskaringózik fel az út a pincéig, ahol a Balatonra néző teraszon élvezheted az Istvándy család borait, mangalicakolbászait vagy szőlőleveit. A hangulat tényleg Provance-ra emlékeztet, a borok pedig ugyanúgy a vulkanikus eredetű talajtól kapják zamatukat, mint a filmben. Kóstoljunk egy kis magyar Provance-t!

  A filmvetítés ingyenes, de a borkóstoló ára 2.500 Ft/fő, ami elővételben, vagy a helyszínen fizetendő. A korlátozott befogadóképesség miatt előzetes helyfoglalás szükséges. (Tel.: 30-826-0926, e-mail: info@kopula.hu) A foglalt helyeket a kezdés előtt, 19:40-ig tartjáki.

  Gasztromozi - Bor, Mámor, Provance - filmvetítés és borkóstoló

  Other event by Broadway Club Cafe and Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Thursday, August 27 2020 with 128 people interested.


  Kozmosz Karnevál

  Szombathely – ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium – augusztus 27. csütörtök, 20:30

  Jó idő esetén az esti észlelés során az intézet távcsöveivel bemutatják az érdeklődőknek az égbolt aktuális látnivalóit, a fő célpontok a Hold, a Jupiter és a Szaturnusz lesznek. Rossz idő esetén (borult, esős) a Csillagvizsgáló évszázados múltjának tárgyi emlékeit bemutató Gothard Tudomány- és Technikatörténeti Állandó Kiállítás, valamint az Égből hullott kövek c. meteoritkiállítás lesz megtekinthető.

  A belépés díjtalan, gyermekeket is szívesen látnak, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Maszk kötelező!

  Kozmosz Karnevál

  Other event in Szombathely, Hungary by ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium on Thursday, August 27 2020 with 115 people interested.


  Herényi Heti Piac

  Szombathely – Herényiek Háza udvara – augusztus 28. péntek, 13:00

  Az első piaci nap!

  Program:

 • 13:00 HERÉNYIEK HÁZA - TERASZ
  Megnyitó
 • 13:00-19:00 HERÉNYIEK HÁZA - UDVAR /KERTI PAVILON/
  Gasztro placc: A Nemescsói TÉZSULA Hagyományőrző Egyesület főzési bemutatója. Ami készül: darás mácsik, gánica, lecsó, szilva reszt (röszti)
 • 14:30 HERÉNYIEK HÁZA - NAGYTEREM ELŐTERE
  Családi kézműves műhely felnőtteknek és gyerekeknek. Kavicskép készítés Harsányi Andrásné Marikával. A részvételi szándékát kérjük előzetesen jelezze! A szükséges anyagok előkészítése miatt, kérjük adja meg a gyerekek életkorát! (+36-30-5858-322, info@herenyiek.hu)
  A részvétel díjtalan!
 • 16:30 HERÉNYIEK HÁZA - KIÁLLÍTÓTEREM
  Falak helyett hidakat! Harsányi Andrásné kavicskép kiállítása, melynek mondanivalóját klasszikus magyar írók és költők idézetei teszik teljessé. Köszöntő: Nagy Krisztina, Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára. A megnyitón közreműködik: Kalliopé Színházi Társulás
 • Herényi Heti Piac - az első piaci nap!

  Shopping event in Szombathely, Hungary by Herényi Heti Piac and Herényiek Háza on Friday, August 28 2020 with 414 people interested and 53 people going.


  A Smalls (a régió legfiatalabb zenekara) és a Capito Gitárklub

  Szombathely – Zsidó Udvar – augusztus 28. péntek, 16:30

  Az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében. A SMALLS rock együttes a szombathelyi régió legfiatalabbjaiból álló s legfrissebben alakult zenei hullócsillaga, akik az idei nyáron a Csoportos Zeneoktatásért Egyesület erőforrásait használva szeretnék szösszenetnyi koncertjeikkel szórakoztatni az augusztusi éjszakába kilátogató közönségüket. Az együttes tagjai hangszertudásukat a Várhelyi Zoltán vezette HANGÁR kibővített hangszerkurzusain szerezték, ahol az együttesben már nem csak gitárosok, basszus gitárosok és szájharmonikások, hanem dobosok, elektromos gitárosok és helyenként ukulelések is találhatók, hamisítatlan, fullos élő megszólalásban, a mai általános iskolások számára teljesen ismeretlen repertoárral!

  A koncertekre kilátogatóknak tehát igazi kuriózum, akik az esemény elmúltával, akár kívánhatnak is valamit... A programra a belépés ingyenes.

  A Smalls (a régió legfiatalabb zenekara) és a Capito Gitárklub

  Music event by Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Friday, August 28 2020


  Ismerős Arcok jótékonysági koncert Kingáért

  Szombathely – Agora Művelődési és Sportház – augusztus 28. péntek, 18:30

  Az Ismerős Arcok zenekar kiemelt feladatának tekinti, hogy a zene gyógyító ereje mellett, pénzadománnyal is segítsen a hátrányos helyzetű embereken és a rászorultakon. 2020. augusztus 28-án a Szól a Szív Alapítvánnyal közösen egy Vas-megyei balesetet szenvedett fiatal hölgy felgyógyulásáért és a családjának megsegítéséért adnak jótékonysági koncertet Szombathelyen.

  Program:

 • 18:30 kapunyitás
 • 19:00 Mokka
 • 21:00 Ismerős Arcok koncert
 • Jegyek kaphatók papíralapon az AGORA Művelődési és Sportház jegyirodájában (9700 Szombathely Március 15. tér 5.) és online itt.

  Ismerős Arcok - Jótékonysági koncert Kingáért

  Music event in Szombathely, Hungary by Agora Savaria and Ismerős Arcok zenekar - hivatalos oldal on Friday, August 28 2020 with 385 people interested and...


  Zenés est a Broadway teraszán: Tóth Dániel és Batyi Norbert

  Szombathely – Broadway Club Cafe – augusztus 28. péntek, 19:00

  A zenés estre a belépés ingyenes. Asztalfoglalás ajánlott!

  Tóth Dániel jelenleg a bécsi zeneakadémia jazz ének tanszak hallgatója. Elnyert többek között olyan tehetségkutató díjakat valamint elismeréseket mint Szombathely hangja. Batyi Norbert Budapesten tanult Ifj. Szakcsi Lakatos Béla növendéke, az Országos Jazz Zenei Verseny 2. helyezettje.

  Zenés est a Broadway teraszán- Tóth Dániel és Batyi Norbert

  Music event in Szombathely, Hungary by Daniel Toth and Broadway Club Cafe on Friday, August 28 2020


  Piknik a Lugasban – Globe

  Szombathely – Bohém – augusztus 28. péntek, 20:00

  Augusztus 28-án, pénteken a Globe zenekar ad koncertet a Bohém Lugasban. A zenekar így vall önmagáról:

  „A zenekar több korosztályból tevődik össze. Zenei tudásunk tekintetében többen már évtizedes múltra tekinthetnek vissza, de van olyan, aki még csak pár éve csöppent bele ebbe a világba. Zenei repertoárunk feldolgozásokból áll, általában kisebb vidéki fesztiválokon és városi rendezvényeken vagyunk jelen. Zenei stílusunk elég széles skálán mozog, megtalálható itt a blues a rock és a pop zenék számos korszakalkotó eleme, saját szájízünk szerint feldolgozva.”

  Ajánlott zenekari támogatás: 1.000 Ft, koncertkezdés fél 9 magasságában.

  Piknik a Lugasban - Globe / Bohém

  Music event in Szombathely, Hungary by Globe and 2 others on Friday, August 28 2020


  Bëlga / vendég: Lil Frakk

  Körmend – Rába Part Sport- és Szabadidőcentrum – augusztus 28. péntek, 20:00

  Elérkeztünk a Körmendi Nyár 2020-as rendezvény finiséhez. Jön a Bëlga, vendégük pedig Lil Frakk.

  Jegyek:

 • Kedvezményes elővételi: 3000 Ft
 • Normál: 3500 Ft
 • Bëlga / Körmend / vendég: Lil Frakk

  Music event in Körmend, Hungary by Rába Part Sport- és Szabadidőcentrum and 2 others on Friday, August 28 2020 with 228 people interested and 62 people...


  The Last Festival w/Szecsei – Official Color After

  Szombathely – Cabana Garden – augusztus 28. péntek, 22:00

  A nyár utolsó hétvégéjén... A nyár utolsó péntek estéjén... A nyár utolsó Fesztiválja. Már 8. éve hogy a #THELASTFESTIVAL sorozattal búcsúztatják a nyarat.

  Ez idén se lesz másképp, de mégis idén minden más. Ettől függetlenül nem változtatnak. Bár a fesztiválok 90%-a elmaradt, van a városnak egy Color Festivalja, ami meg lett tartva augusztus 21-22-én. ENNEK A HIVATALOS #AFTER-je (is) lesz augusztus 28-án a Cabana Garden-ben!

  HEADLINER: Szecsei
  TALPALÁVALÓ: WHITENEGRO

  BELÉPŐK:

 • Elővételben: 1500 Ft
 • Helyszínen: 2000 Ft
 • Jegyek a NEVER SAY NEVER Szombathely Local Heroinál.

  The Last Festival - Szombathely w/Szecsei - Official Color After

  Party event in Szombathely, Hungary by Szecsei and 4 others on Friday, August 28 2020 with 240 people interested and 95 people going. 13 posts in the...


  Jurisics teljesítménytúrák

  Kőszegi-hegység – augusztus 29. szombat, 7:00

  Jurisics teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben, 5, 10, 20, 30 és 42 km-es távokon. Minden táv útvonala megtekinthető és letölthető az AllTrails oldalán.

  Részletek a tturak.hu oldalon.

  Jurisics teljesítménytúrák

  Sports event in Koszeg, Hungary by Vasi Vándorok Sportegyesület on Saturday, August 29 2020 with 1K people interested and 96 people going. 11 posts in...


  Fülöp, a strucc az Arborétumban

  Szombathely – Ökoturisztikai Látogatóközpont Kámoni Arborétum – augusztus 29. szombat, 14:00

  Fülöp, a strucc már kiderítette, hogy miért kerül Vas vármegye címerébe. De a kalandjai itt még nem érnek véget, így tovább kutatja Szombathely titkait! Izgalmas nyomozás, zene, játékok és szórakozás vár!

  Amivel várnak:

 • Nyomozás a nagyoknak értékes nyereményekért
 • Séta a kicsiknek pecsétvadászattal és meglepetés ajándékkal
 • Programok:

 • 15:00 Mesék a bőröndből - Galambos Berni és Bujtás Ervin interaktív gyerekműsora
 • 16:00 Mesék élőszóval - Albert Zsuszánna mesemondó
 • 17:00 Meglepetés előadás
 • 18:00 Hatha jóga - Családi jóga Gyécsek Lindával
 • Egész nap kézműves foglalkozás és vásár. Az arborétum belépőárával megegyezően, ezzel támogatva az Arborétumot.

  Fülöp, a strucc az Arborétumban

  Games event in Szombathely, Hungary by Fülöp, a strucc savariai kalandjai on Saturday, August 29 2020 with 189 people interested.11 posts in the discussion.


  Késő római temetkezések

  Szombathely – Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház – augusztus 29. szombat, 15:00

  Késő római temetkezések Savaria déli városrészében A savariai Isis-szentély felhagyását és részben lebontását követően a rómaiak temetőt létesítettek az egykori templom maradványai fölött. Az itt talált leletek tanúsága szerint a sírokban pogány és keresztény vallású emberek egyaránt nyugodtak, jelezvén a Kr. u. 4. század hitvilágának sokszínűségét.

  Tárlatvezető: Hódi Attila

  Ezen a napon az Iseumba a belépés ingyenes!

  Késő római temetkezések

  Causes event in Szombathely, Hungary by Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház and Savaria Múzeum on Saturday, August 29 2020


  Suliváró Buli Meggie-vel

  Szombathely – Bellagio Étterem és Pizzeria – augusztus 29. szombat, 18:00

  Retró-est a `60-`80-as évek ismert és közkedvelt nemzetközi slágereivel. Horváth Meggie – ének, Horváth Tamás – szinti.

  Suliváró Buli Meggievel

  Music event in Szombathely, Hungary by Bellagio Étterem és Pizzeria on Saturday, August 29 2020 with 132 people interested.


  Hagyományőrző Találkozó / Nyárzáró térzene

  Kőszeg – Jurisics tér – augusztus 29-30. szombat-vasárnap, 15:00-19:00

  Kőszegi hagyományőrző találkozó és ostromévfordulós ünnepség. Az idén augusztus 7-9-re tervezett XIV. Kőszegi Ostromnapok sajnos elmarad. Mivel azonban mindenképp szerettek volna megemlékezni Kőszeg hősies megvédéséről, ezért a hagyományos ostromévfordulós ünnepség idején idén egy nagyszabású hagyományőrző találkozót szerveztek augusztus 29-30-án.

  Programok:

  Augusztus 28. – Péntek este (0. nap)

 • 17:00 - Népzenei koncert és néptáncbemutató – Kalász banda, Hajnalcsillag néptáncegyüttes (Fő tér)
 • 19:00 - Táncház a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel (Jurisics vár – KÖSZház)
 • Augusztus 28-29. – Péntek–szombat

 • Végváriak kesztyűs vitézei – XII. Ostrom Kupa (Fő tér)
 • Augusztus 29. – Szombat

 • Késő délutántól: hagyományőrző csapatok érkezése, látogatás a katonai táborokban (Várpark)
  Kőszegi Ostromnapok Egyesület – Kőszegi darabontok és Ibrahim martalócai (Kőszeg), Nádasdy Ferenc Bandérium (Sárvár), Batthyány Lovas Bandérium (Körmend), Kapuvári hajdúk és gartai muskétások (Kapuvár), Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium (Csobánc), Múltunk és Jövőnk Egyesület (Tatabánya), Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület (Szigetvár)
 • 20:00 – Tüzes támadás – török csapatok éjszakai rajtaütése (Várárok)
 • 20:45 – Tűztánc – BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes (Várárok)
 • Augusztus 30 – Vasárnap

 • Betekintés a katonai táborokba
 • A délelőtt folyamán – Flashmob: török és magyar csapatok összecsapásai a belvárosban
 • 10:00-12:00 – Gyerekprogramok: gyerekostrom, íjászat, kézműves foglalkozás
 • 11:00-12:00 – „Harangszótól harangszóig” regényes séta Kapa Mátyás íróval – A „Harangszótól harangszóig – Kőszeg regénye 1532” mű szerzőjével (találkozó: Hősök tornya lábánál)
 • 14:00-17:00 – XVI. századi katonai hagyományőrző csapatok bemutatói (Várárok)
 • A bemutatók között BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes és Kőszegi Orientális Táncklub műsorai (Várpark)
 • 17:00 – Ostromévfordulós megemlékezés és koszorúzás (Jurisics-vár, Jurisics szobor)
 • 18:00 – Kőszeg Város Fúvószenekara (Jurisics tér)
 • Vitézek, mi lehet szebb dolog az Kőszegnél

  Causes event in Koszeg, Hungary by Kőszegi Ostromnapok on Saturday, August 29 2020 with 954 people interested and 187 people going. 18 posts in the...


  Vad Fruttik

  Körmend – Rába Part Sport- és Szabadidőcentrum – augusztus 29. szombat, 19:00

  Nem telhet el nyár Körmend nélkül! Szabadtéri koncert a Rába Szabadidőcentrumban.

  Jegyek:

 • Kedvezményes elővételi: 3500 Ft ITT
 • Normál: 4000 Ft
 • Program:

 • 19:00 kapunyitás
 • 21:00 Vad Fruttik
 • Vad Fruttik / Körmend - Rába Szabadidőcentrum

  Music event in Körmend, Hungary by Rába Part Sport- és Szabadidőcentrum and 2 others on Saturday, August 29 2020 with 333 people interested and 139...


  Lords of the Organ IV.

  Szombathely – Püspöki Palota – augusztus 29. szombat, 20:00

  250 éve született Beethoven V. (Sors) szimfóniájának nyitánya arra keresi a választ, hogy vajon változtathatunk-e a sorsunkon. Vajon ránk zuhan, mint a főtéma legendás, ikonikus 4 hangja - amely a V-betű Morse jele lett - és nincs előle menekvés? Vagy a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, ahogy a 75 éve elhunyt Bartók utal rá, amikor éppúgy feldolgoz Román népi táncokat, mit a Magyarság legősibb dallamait? Vak végzet, vagy ember is, nemzet is tettein keresztül lehet a sorsának kovácsa? Különösen érdekes a zene erejével merengeni ezen a kérdésen a Trianon 100-as évforduló kapcsán. Gustav Holst Mars tételével adós vagyok a közönségnek, a tavalyi koncerteken elhangzott Jupiter és Vénusz után. Tartom magam az ígéretemhez, megszólal a Háború Istene, a Vörös Bolygó hangulata, amely egyaránt inspirálta a Gladiátor és a Csillagok háborúja filmzenéjét. Beethoven és Holst is emberfeletti erőket mozgat meg, ezt a Lords of the Organ sorozatban mindig megszólaló Bach művek közül a C-moll Passacaglia és Fúga tudja csak még magasabb dimenzióba emelni.

  Szombathely - Lords of the Organ IV.

  Music event in Szombathely, Hungary by Szombathely Várkoncertek and Rákász Gergely on Saturday, August 29 2020 with 104 people interested.


  Action-koncert

  Szombathely – Végállomás Klub – augusztus 29. szombat, 20:00

  Augusztus 29-én, szombaton elindul a klubszezon a Végállomásban, ami a szervezők reménye szerint idén is hosszú és tartalmas lesz. Első alkalommal a legendás, 26 éve alakult Action zenekar lép a Végállomás színpadára, bemutatva többek között ez év februárjában megjelent digitális kislemezét, de természetesen az elmúlt két és fél évtized slágerei is megszólalnak.

  Az Action jelenlegi felállása:

 • Szendrey Zsolt Károly - ének
 • Szabó Tamás - gitár
 • Egyházi Gábor - basszusgitár
 • Sümeghi Tamás – dob
 • A bemelegítésről két remek helyi formáció gondoskodik. A Redwood, egy 2018 óta működő progressive death metal formáció a nagyteremben izzítja a hangulatot, az RM Acoustic pedig a kisteremben nyitja az estet rockslágerek akusztikus megszólaltatásával.

  Belépő csak a koncert napján, a helyszínen: 2.000 Ft, kapunyitás 8-kor.

  Action koncert / Végállomás Klub

  Party event in Szombathely, Hungary by Redwood - Band and 3 others on Saturday, August 29 2020 with 169 people interested and 42 people going.


  Save Ass Band-koncert

  Szombathely – Szimfónia Kávézó – augusztus 29. szombat, 20:30

  A Save Ass Bandet nem kell bemutatni a szombathelyi közönségnek. Többször játszottak az egykori Daytonában és Woodstock klubban, a volt Oladi Művelődési Központban, a Savaria Moziban, vagy a Szimfi-udvaron. Felléptek többször a Savaria Karneválon, tavaly a szentivánéji programokban, a Blommsdayen. 2018-ban és 2019-ben a Fő téren búcsúztatták az óévet.

  Műsorukban rockfeldolgozások szerepelnek, többek között a Led Zeppelin, a Rainbow, a Rolling Stones. Marilyn Manson, Billy Idol, a magyarok között HBB és Tankcsapda számok szerepelnek. A zenekar szombathelyi, szentgotthárdi és budapesti tagokból áll.

  Belépő: 1500 Ft
  Érd.: 06209825675

  Save Ass Band koncert

  null


  Találkozzunk tegnap ilyenkor

  Sárvár – Nádasdy-vár – augusztus 29. szombat, 20:30

  Játékom a játék, mégsem én játszom, csak az velem. Az Élet az a színház. Falánk, és magammal éltetem. (Ruttkai Éva)

  A Ma'mint'Ti színjátszó csoport sok szeretettel invitálja Önöket a Találkozzunk tegnap ilyenkor... című előadására.

  „Idei produkciónk különösen fontos számunkra, hiszen ebben az évben ünnepeljük fennállásunk huszadik évfordulóját, melynek a jövő hét végén bemutatásra kerülő darabunk a nyitó eseménye. Előadásunkkal időutazásra hívjuk kedves közönségünket. Ennek segítségével visszatekintünk a sanzonok meseszerű korszakára, a 20-as 30-as évekre, megteremtve az akkori idők idilli hangulatát. Bízunk abban, hogy műsorunk emlékezetessé teszi a nyár utolsó napjait mindannyiuk számára. A belépés díjtalan, adományaikat köszönettel fogadjuk!”

  Közreműködnek: Auer Nikolett, Fehér Gellért, Fehér Lea, Góczán Luca, Grodvalt Vica, Grodvalt Zsuzsanna, Homlok Eszter, Kálmán Gábor, Lieb Lili, Monostori Patrik, Pápay Szandra, Szabó Cintia, Szabó Fanni, Szabó Szonja Cintia, Szaksz Dorka Rebeka, Szalai Máté

  Rendezte: Schimmer Roberta

  Találkozzunk tegnap ilyenkor

  Theater event in Sárvár, Hungary by Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport on Saturday, August 29 2020 with 128 people interested and 57 people going.


  Kertmozi: Rocketman

  Szombathely – Broadway Club Cafe terasz – augusztus 29. szombat, 21:30

  Az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében angol életrajzi dráma, fantasy, 121 perc, 2019.

  A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.

  A korlátozott befogadóképesség miatt előzetes helyfoglalás szükséges: Tel: 30-826-0926, e-mail: info@kopula.hu A foglalt helyeket a kezdés előtt, 19:40-ig tartják. A belépés ingyenes.

  Kertmozi a Broadway teraszán - Rocketman

  Film event by Broadway Club Cafe and Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Saturday, August 29 2020


  Wannabe – Best of 90S & 00S

  Szombathely – Cabana Garden – augusztus 29. szombat, 22:00

  100% buli a 90-es és kétezres évekből! Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzák az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől. Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.

  Belépő: 2.000 Ft
  Zene: Best of '90s & '00s
  DJ: Daniel Dash

  A hatályos jogszabályok alapján 480 vendég + a 20 fős személyzet tartózkodhat egyszerre a Cabana Gardenben. További beengedés csak a távozó vendégek számának figyelembe vételével lehetséges.

  A beléptetés jogát fenntartják.
  Korhatár: 18+

  Wannabe - Best of 90S & 00S Cabana Garden Szombathely 08.29

  Party event in Szombathely, Hungary by Romkert Szombathely and 2 others on Saturday, August 29 2020 with 698 people interested and 120 people going. 29...


  Detektív Hétvége

  Szombathely – Komló Étterem & Kávézó – augusztus 30. vasárnap, 10:00

  Idén először útjára indul a Detektív Hétvége turné, melynek keretein belül hónapról hónapra országszerte más és más nagyvárosokba viszik el a Rejtélyek Városa, krimi városnéző túrát. Egy olyan játékot, amelyben ötvözik a detektív turizmust a szabadtéri nyomozással. Ahol családok, barátok, osztálytársak és kollégák tölthetnek együtt minőségi időt, mindezt izgalommal és krimivel fűszerezve.

  A nyomozáshoz adott egy térkép, egy izgalmas feladatsor, illetve egy rejtélyes merénylet, melyet csak Szombathely egyes nevezetességeihez ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen újabb nyomokkal, rejtvényekkel találkozhatnak a játékosok, mint egy Agatha Christie regényben. Az út végére a kirakós darabjai a helyükre kerülnek és teljesen össze fog állni a kép.

  A programon időkorlát nincs, más csapatokkal nem kell kooperálni! A kb. 2-2,5 kilométer hosszú útvonal egy kellemes sétára kínál lehetőséget a város legszebb részein át. Remek kikapcsolódás, hisz a logikai fejtörők megtornáztatják az emberi elmét, a közös nyomozás élménye pedig közelebb hozza a csapat tagjait egymáshoz.

  A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A programon minden 10 fős, vagy annál nagyobb létszámú csapat egy tagjának ingyen biztosítják a részvételt.

  Detektív Hétvége Szombathelyen

  null


  Kövi Szabolcs pihenőszékes koncertje

  Szombathely – Ökoturisztikai Látogatóközpont Kámoni Arborétum – augusztus 30. vasárnap, 15:00

  2020. augusztus 30-án Szombathelyen pihenőszékes, meditatív koncertek a Kámoni Arborétumban. KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁMMAL (28 fő/ előadás) ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES a koviszabolcs@gmail.com e-mail címen, vagy a 06309295970 telefonszámon, akár SMS-ben!

  Az előadások kezdési időpontjai: 13:00, 15:00, 17:00 és 19:00 óra. BELÉPŐ 2970 Ft, ami levásárolható három darab CD lemezre.

  Adja meg az e-mailben nevét, email címét, telefonszámát, a kívánt előadást és a létszámot! Ne hívja, ne keresse az Arborétum pénztárát, ez nem az ő rendezvényük.

  Kövi Szabolcs pihenőszékes koncertje a Kámoni Arborétumban

  Music event in Szombathely, Hungary by Kövi Szabolcs on Sunday, August 30 2020


  A mesés Kelet nyugaton - Hastánc előadás

  Szombathely – Broadway Club Cafe – augusztus 30. vasárnap, 16:00

  Szombathely és környéke ismertebb hastánccsoportjai gondoskodnak a nyárutó izgalmas pezsgéséről. Különböző keleti tánctípusokat mutatnak be változatos tánceszközökkel és modern stílusokkal ötvözött fúziókkal szólóban és csoportban.

  A Főnix Tánccsoport vendégei: Bedics Erika és táncosai Körmendről, Déri Kata, Francsics Viktória - Bollywood, Freya & Inanna, Jade Gyöngyöcskéi, Jade Hastáncklub Vép, Kelet Varázsa Sopronból, Kovács Ágnes Gica, Kőszegi Hastáncklub, Lunah- Shamila Hastáncduó, Mira Orient Art, Nesreen és az Ezer rózsa kertje Zalaegerszegről, Shamila és tanítványai.

  A mesés Kelet nyugaton - Hastánc előadás a Broadwayben

  Dance event in Szombathely, Hungary by Főnix Tánccsoport and 2 others on Sunday, August 30 2020 with 214 people interested and 34 people going.


  Capella Savaria hangverseny

  Szombathely – Evangélikus templom – augusztus 30. vasárnap, 18:00

  Olasz Barokk nyári est. Művészeti vezető: Kalló Zsolt.

  Műsor:

 • Corelli: D-dúr Concerto grosso op.6. no.4.
 • Vivaldi: d-moll fagottverseny, RV 481 – Feriencsik László
 • Vivaldi: D-dúr fuvolaverseny /Il gardellino/ – Bertalan Andrea
 • Vivaldi: d-moll hegedűverseny RV 237 – Kalló Zsolt
 • Geminiani: d-moll concerto grosso XII. /La Fólia/
 • A belépés díjtalan.

  Capella Savaria hangverseny

  Music event in Szombathely, Hungary by Szombathelyi Evangélikus Egyházközség and Capella Savaria on Sunday, August 30 2020


  NIKA koncert

  Szombathely – Történelmi Témapark – augusztus 30. vasárnap, 19:00

  Az Érezd Szombathelyt programsorozat keretében: Veres Mónika „Nika” gyerekkora óta hazánk egyik legkülönlegesebb és legkiemelkedőbb női hangja. Idén ünnepli 22 éves fennállását a zenei pályán. Életpályája során több szakmai elismeréssel díjazták előadói munkáját. 2000-ben szakmai zsűritől az év felfedezettje kategóriában eMeRTon díjat kapott, majd 2011-ben Fonogram díjat is. Nika Magyarország egyik legnívósabb könnyűzenei, felsőfokú intézményében képezte tovább hangját. 2012-ben The Voice című tehetségkutató műsor legjobb női hangja lett, majd ezt követően a DAL című műsor döntőjéig jutott. 2013-tól több ismert televíziós, zenés műsor szereplője volt pl Sztárban Sztár, Nagy Duett. 2015-től „Lélegzem” című dalát kiemelten sugározták a rádiók. Musicalben elsőként az 56 csepp vér előadásban kapott főszerepet. 2020 egyik legnagyobb „We Will Rock You” musical darab főszereplője.

  A koncertre a belépés INGYENES. REGISZTRÁCIÓ: 94/317- 269-es telefonszámon vagy szombathely@tourinform.hu e-mail címen.

  NIKA koncert

  Music event by Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Sunday, August 30 2020

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Programajánló

  Hirdetés