Programajánló a hétvégére: Állatijó Nap, miniTEPSI Fesztivál, Európa Kiadó, gyermeknap, Sissi operett és magyar régészet napja

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hosszú hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

TESTÜNK A CSODA – INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS

Szombathely - AGORA MSH - május 24-29., 12:00

Az interaktív kiállítás az emberi test működését játékosan, érdekes információkkal bemutató utazó tárlat, ahol az anatómiai ismereteken kívül rengeteg fontos tudnivaló is helyet kap. A gyerekek megismerkedhetnek többek között a helyes táplálkozással, az egészséges életmóddal, a higiéniai szabályokkal és még elsősegély nyújtási ismeretek is helyet kapnak az izgalmas és különleges anyagban.

Megtapasztalhatják a szív és az érrendszer, a tüdő és a légzés, valamint az agy és az idegrendszer kapcsolatát, modellek és játékos eszközök segítségével kézzelfogható közelségbe kerül egy-egy testi funkció működése. A kiállítási paravánokon megjelenő szöveg vicces, informatív módon ismerteti a tudnivalókat.

 • Nyitvatartás: Hétfő-péntek 9.00 – 18.00, szombat 9.00 – 16.00
 • A program látogatása ingyenes, a csoportos látogatás regisztrációhoz kötött!
 • Bővebb információ és regisztráció: Németh Zita művelődésszervező - 20/359-1530, nemeth_PONT_zita_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu

 • „A teljesség felé”- összművészeti fesztivál

  Szombathely - Weöres Sándor Színház - május 27-29. péntek-vasárnap

  PROGRAM

  05.27. péntek

 • 18:00 Stekovics Gáspár festőművész-fotográfus és S. Horváth Ildikó festő-grafikusművész kiállítása – aula
 • 19:00 Nagyvárosi bujdosó – az Ungaresca Táncegyüttes előadása – színházterem, 1.500 Ft
 • 05.28. szombat

 • 17:00 Szombathelyi Thália - Az Életünk folyóirat kiadványának bemutatója Kovács Ágnes közreműködésével, együttműködő partner a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Könyvtár – stúdió, regisztrációhoz kötött
 • 19:00 Nyolcvan hang a Föld körül - Bozsodi Quartett koncertje, vendég Szabó Tibor – színházterem, 1.900 Ft
 • 20:30 Lamantin Klub - Borbély Műhely koncert – Márkus Emília kamaraterem 1.900 Ft
 • 05.29. vasárnap

 • 15:00 FÉNYÚT zenés utazás Pilinszky János meséi alapján - Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színésznő családi koncertje – Márkus Emília kamaraterem, 1.000 Ft
 • 17:00 Dr. Phd. Fűzfa Balázs irodalomtörténeti előadása Weöres Sándorról – stúdió, regisztrációhoz kötött
 • 19:00 Holdbeli csónakos-díj Gálaműsor – közreműködik az ISIS Big Band és a Weöres Sándor Színház társulata – színházterem, jótékonysági esemény

 • A magyar régészet napja

  Szombathely - Iseum Savariense - május 27. péntek, 10:00

 • 10.00 Savaria a föld alatt – séta az OTP bankfiók alatti kiállítótérben
  Regisztráció szükséges: 06 94/501-709; iseumsavariense_KUKAC_gmail_PONT_com
 • 16.00 Savaria a föld alatt – séta az OTP bankfiók alatti kiállítótérben
  Regisztráció szükséges: 06 94/501-709; iseumsavariense_KUKAC_gmail_PONT_com
 • 17.00 Hogyan készül a várostörténeti atlasz? – kerekasztal-beszélgetés
  Dr. Kiss Gábor és Sosztarits Ottó régészekkel Mayer László, a Vasi Szemle főszerkesztője beszélget
 • A Magyar Várostörténeti Atlasz – amely az Európai Történeti Városatlasz kiadványsorozat része – a magyar városok térbeli fejlődését kívánja bemutatni. Ennek érdekében történeti és szerkesztett térképek, valamint a hozzájuk kapcsolódó tanulmányok és adattár segítségével képet vázol fel az adott település térszerkezetéről, utcahálózatáról, főbb középületeinek és közterületeinek elhelyezkedéséről, és mindezen jellemzők időbeli változásairól. A 2004-től futó projekt keretében eddig nyolc kötet készült el: Buda I. (1686-ig), Kecskemét, Sátoraljaújhely, Sopron, Buda II. (1686–1848), Kőszeg, Pécs, Szeged. 2021-től Szombathelyen is megkezdődött az előkészítő fázis. A beszélgetés a műhelymunka folyamatába, annak érdekes részleteibe enged bepillantást.


  Egy Állatijó Nap

  Szombathely - Joskar-Ola Lakótelep - május 27. péntek, 14:00

  Új kutyás ügyességi oktatópályát adnak át 2022. május 27-én a város egyik legnagyobb és legnépszerűbb kutyafuttató területén, a Joskar-Ola lakótelepen. A Falco Zrt. finanszírozásában és kivitelezésében a tervezett négy pályából a harmadik épül meg Szombathelyen, a Joskar-Ola lakótelepen.

  Az oktatópálya remek lehetőséget kínál a lakóövezetben élő kutyásoknak, hisz gazda és az állat között olyan harmónia jön létre a pályán, amelyet egyébként nehéz elérni. Edzés ez a javából kutyának és gazdinak egyaránt. A közös mozgásforma sok mindent tud helyettesíteni, hiszen a kutya szocializálódik, a gazdára való figyelést, a külső zajok kizárását is megtanulja.

  Az egész alapja pedig a jutalom, a játék, a dicséret. A Joskar-Ola Alapítvány, a Falco Zrt. és az AGORA Savaria Nonprofit Kft. közös szervezésében az akadálypálya átadója apropóján egy „ÁLLATIJÓ” napra várják a gazdikat és négylábú kedvenceiket, nemcsak a Joskar-Oláról.

  Program:

 • 15:00 Köszöntő – Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő Kézműves foglalkoztató gyerekeknek
 • Arcfestés
 • Állatorvos – tanácsok, konzultáció
 • Kutyakozmetikus - tanácsok, konzultáció
 • Állatvédő egyesületek, kutyamenhelyek, bemutatkozása – kutyus simogatás
 • Vendéglátás
 • 16:30 Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat bemutatása – Németh János irodavezető helyettes Közterület-felügyelet, Szombathely
 • 17:00 Köszöntő, az akadálypálya ünnepélyes átadása – Nemény András Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
 • 17:30 Csizmazia Tamás rendőrségi kutya-vezető és kutyakiképző, az Alpok Alfa Kutyaiskola vezetőjének bemutatója az oktatópályán
 • 18:30 Tombola
  Nyeremények: Falco Zrt. ajándékcsomag, AGORA Savaria Nonprofit Kft. – mozijegyek, koncertjegyek, Kutyakozmetika ajándék kezelés, Kutya és cica eledel ajándékcsomagok - Nestlé Kungária Kft.

 • Séta Szombathely régi Szőlőhegyén IV.

  Szombathely - Jáki Úti Temető - május 27. péntek, 16:00

 • A várostörténeti sétát vezeti dr. Kiss Gábor régész
 • Találkozás: 16.00 – Jáki úti temető főbejárata
 • Útvonal: A Jáki úti temetőtől a Nagypityerig
 • Az eredetileg három etapra tervezett várostörténeti séta „elmaradt” szakaszát lehet végigjárni a május 27-re szervezett „bónusz séta” során. „Vendégelőadó” Németh Balázs hadtörténeti kutató lesz, aki a hősi temető történetéről tart rövid „előadást.”

  A rendezvény időtartama kb. 1 és fél óra. A séta nem megerőltető, de a kényelmes lábbeli ajánlott.


  DIGI-LÉT KÉRDÉSEK

  Szombathely - AGORA MSH - május 27. péntek, 16:00

  Az előadás címe: Nyilvántartások készítése a felhőben házilag - költségeink csökkentése.

  9 előadásból álló, egymásra épülő, work-shop jellegű programsorozat a digitális eszközök és technológiák, a digitális kompetenciák és megoldások bemutatásához, a digitális eszközök, megoldások és az „okosvilág" útvesztőiben való eligazodáshoz nyújt segítséget. A mindig tanulni vágyó örökifjaknak!

  A program látogatása ingyenes, az előzetes regisztrációkat a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu email címre várják.


  GYEREKNAPI DISCO

  Kőszeg - Barbakán Café - május 27. péntek, 17:00

  Pénteken ismét a gyerekeknek kedveskednek... 17:00 - 18:00-ig Gyereknapi Discót tartanak a Barbakán Caféban. Aki járt már itt, tudja: a hangulat fergeteges. Aki még nem, annak most itt a lehetőség, hogy kipróbalja.

  A részvétel INGYENES, viszont előzetes regisztrációhoz kötött: Barbakán Café, Kőszeg Városház u. 1., +3630/52 44 235, vagy a Facebookon küldött Messenger-üzenetben.


  Pannónia Borkorzó

  Szombathely - Pannónia Restaurant - május 27. péntek, 18:00

  7 borászat 1 helyen.


  Sárvári Koncertfúvószenekar - Tavaszi fúvós térzene a koncertművektől a könnyűzenéig

  Szombathely - MMIK - május 27. péntek, 19:00

  A koncertre a belépés díjmentes.


  Zafír akusztik

  Szombathely - Broadway Club Cafe - május 27. péntek, 19:00

  Rock és popzene, akusztikus feldolgozásai.


  SISSI OPERETT

  Szombathely - AGORA MSH - május 27. péntek, 19:00

  Huszka Jenő operettje igazi, nemzeti érzelmeket erősítő, humorral és szerelemmel átitatott darab, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól.

  Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük.

  Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét. Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

  Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők jellemzik a darabot, melynek átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operettet hoztak létre.

  Jegyvásárlás: AGORA – Jegyiroda (nyitva: H-P 9:00-17:00, SZO 9:00-13:00, telefon: 0620/502-9351) vagy www.broadway.hu Jegyárak: 7 800 Ft, 9200 Ft, 15 000 Ft.


  Európa Kiadó - LOVE 2020 lemezbemutató

  Szombathely - Végállomás Klub - május 27. péntek, 20:00

  Május 27-én, pénteken az Európa Kiadó mutatja be legújabb nagylemezét a Végállomásban. A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet.

  A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai. A 2020-ban rögzítette új lemezanyagát az együttes, Love 2020 címen, amely végül 2021. októberében jelent meg.

  Kapunyitás 8-kor, belépő elővétel 3.000 Ft, a helyszínen 3.500 Ft.


  Négylábúak Gyereknapja

  Szombathely - Fekete István Állatvédő Egyesület - május 28. szombat, 9:00

  Legyen a menhelyi gyerekeknek is gyereknap. Menj kutyát sétáltatni vagy épp cicával játszani. Vagy ha épp csak "suttognál", van olyan baba, aki szívesen hallgatja. Ha vinnél gyereknapra valamit, szívesen fogadnak finomságokat, játékokat. Lesz kirakodóvásár, zsákbamacska.


  Közlekedik a Család

  Szombathely - Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság - május 28. szombat, 9:00

  A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére. Ez a gondolat hívta életre tizenegy esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával.

  2021-ben több száz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA KAMIQ személyautóért.

  A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, melyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

  Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fődíja egy ŠKODA FABIA modell lesz.

  Jelentkezés itt.


  Gyereknapi programok a sárvári Kalandparkban

  Sárvár - Sárvári Kalandpark - május 28-29. szombat-vasárnap, 9:00

  A csobbanás és csúszdázás élményén kívül egész hétvégén vidám programokkal várnak Benneteket, melyeket a fürdőből is elérhető Sárvári Kalandparkban rendeznek meg. A parkbelépő a fürdő felől ingyenes!

  PROGRAM

 • 10:00 - 17:00 - Kincskeresés, Kézműves sarok, Öko-malom,
 • Vicces gyerektotó, Kötélpálya challenge, Édes mászás
 • 13:00 - 17:00 - Társasjáték sarok
 • 11:00 - 12:00 - 1 perc és nyersz
 • 13:00 - 14:00 - 1 perc és nyersz
 • 15:00 - 16:00 - Lufiíjászat
 • 15:00 - 16:00 - Élő társasjáték
 • 16:00 - 17:00 - Élménydaru
 • 17:00 - Minidisco
 • A programokon való részvétel a fürdő vendégei részére ingyesek. Külső vendégeknek a napi belépő ára 800 Ft/fő.


  Vas megyei Tűzoltó Találkozó és Büki Gyermeknap

  Bükfürdő - Bükfürdő Thermal & Spa - május 28. szombat, 9:00

  PROGRAM:

 • Vas megyei járási mentőcsoportok versenye
 • Szakmai bemutatók - Olajtüzes bemutató, Virtuális valóság szemüveg
 • Kistűzoltó avatás
 • Vidámpark, ugrálóvár
 • Kézműves foglalkozások
 • Toma és Csapata történeti játszóháza
 • 16.00 100 Folk Celsius családi koncert

 • Miénk itt a tér!

  Szombathely - Jászai Mari utca 4. - május 28. szombat, 10:00

  Nyugat.hu

  Albert Zsuzsánna Gyermeknapi mesevarázsa ovisoknak, kisiskolásoknak

  Ják - május 28. szombat, 10:00

  Élőszavas mesemondás hangtállal, gonggal, dorombbal, barkáccsal egybekötve óvodásoknak és kisiskolásoknak. A részvétel ingyenes!


  Maci-KáVé - gyereknapi matinékoncert

  Kőszeg - Jurisics Vár - május 28. szombat, 11:00

  Kedves gyerekek és kisgyermekes szülők! Nagy szeretettel hívnak és várunk benneteket május 28-án szombaton a GYEREKNAPI MATINÉKONCERTRE a Jurisics-vár külső udvarán!

  Amire biztosan számíthattok:

 • szuper zenék a gyerekek számára válogatva
 • játék, mozgás és tánc
 • ismerkedés a vonós hangszerekkel
 • arc- és tetkófestés a koncert ideje alatt
 • Szeretettel várnak minden zenekedvelő, táncos lábú, játszani szerető gyereket – és melyik gyermek ne lenne ilyen?


  A fal- és tértextilművészet 50 éve Szombathelyen - Finisszázs

  Szombathely - Képtár - május 28. szombat, 14:00

  PROGRAM

 • 14.00 Tárlatvezetés A szombathelyi textilbiennálék és textiltriennálék 50 éve című kiállításban
  Tárlatvezető: Cebula Anna művészettörténész, igazgató
 • 15.00 Találkozó és kötetlen beszélgetés a kiállító művészekkel

 • miniTEPSI FESZTIVÁL

  Szombathely - Vasi Skanzen - május 28. szombat, 15:00

  KULTURÁLIS PROGRAMOK

 • 15.00 A füstöskonyhától a sparheltig – rendhagyó tárlatvezetés a falu házaiban – Nagy Endre muzeológus
 • 15.30 „Népek körtáncai” - Víztorony KRESZ Park Kulturális és Sport Egyesület – a Közösségek Hete keretében
 • 16.00 Királyok könyve - Történetek Szent Lászlóról - a Mesebolt Bábszínház műsora
 • 16.30 Ringató foglalkozás Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna vezetésével
 • 17.00 Mozdulj rá! - jógaoktatás Király Orsolya Borókával
 • 17.45 „Népek körtáncai” - Víztorony KRESZ Park Kulturális és Sport Egyesület – a Közösségek Hete keretében
 • 18.00 Akusztikus zenei workshop kicsiknek és nagyoknak
 • 19.00 Zuboly koncert
 • 20.00 „Kannával, hegedűvel” - Mészáros Szabolcs és Horváth Dudu Dániel koncertje a tűz mellett
 • GASZTRONÓMIAI PROGRAMOK

 • 15.00 Főzőverseny az Aranykorúak Sport Egyesülete szervezésében
 • 16.00 Hogyan készül? Egy tradicionális magyar étel változatai Főzőtanfolyam a Víztorony KRESZ Park Kulturális és Sport Egyesület tagjaival - a Közösségek Hete keretében
 • 16.30 Egészséges uzsonna - Király Orsolya Boróka bemutatója
 • 17.30 Kemencés különlegességek- Soós József pékmester
 • 18.00 Házi kert, mint erőforrás - Hutflesz Mihály előadása
 • 18.30 Főzőverseny eredményhirdetése
 • KÉZMŰVES BEMUTATÓK ÉS FOGLALKOZÁSOK

 • 15.00 - 20.00 Kis tepsi készítése a fazekasműhelyben - Udvardi Balázs fazekasmester
 • Csipkeverés - A „pókolás” technikája - Höveji Csipke Egyesület Szombathelyi Tagozata – a Közösségek Hete keretében
 • Fa- és szarufaragás - Gueth Lajos népi iparművész
 • Készítsd el magad! Mire jó a bőr? – kézműves foglalkozás
 • Rafinéria a konyhában - játékos foglalkozások

 • Civil Piknik – Családi Nap

  Velem - Stirling-villa - május 28. szombat, 15:00

  A Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Velem községgel együttműködésben szervezi civil, családi programját, melyben a helyi és környékbeli civil szervezetek is aktívan közreműködnek.

  PROGRAM:

 • Kézműves-kreatív asztalok
 • Sportos-mozgásos helyszínek
 • Pokrócmesék
 • Népi és fajátékok
 • Babasarok
 • Frissítők, és falatkák
 • Gyerekeknek játékos pecsétgyűjtés meglepetés finomságokkal
 • családi túra 14 órai indulással a Velem környéki hegyekre-völgyekbe (Szt. Vid-kápolna, hat forrás, kilátópontok) a Vasi Vándorok Sportegyesület szervezésében
 • A rendezvény ingyenesen látogatható. Rossz idő esetén a rendezvényt szűkített keretben a Stirling-Villában tartják meg.


  Dúdold velünk! - A Zenetörténet Slágerei koncert

  Sárvár - ZeneHáza - május 28. szombat, 19:00

  A tavaszi koncert ismét két időpontban kerül megrendezésre, hogy mindenki kényelmesen helyet találjon magának. A lebonyolítás megkönnyítése és az ülőhelyek biztosítása érdekében a rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével: tinyurl.com/tavaszikoncert.

  A koncertekre a belépés a megszokott módon továbbra is ingyenes.


  Don Gatto, Hatvan City Hard Core, MetalHeart koncert

  Szombathely - Végállomás Klub - május 28. szombat, 20:00

  Május 28-án, szombaton egy zúzós hardcore-metal estet tombolhat végig a közönség a Végállomásban. Érkezik a Don Gatto, a Hatvan City Hard Core és a MetalHeart.

  Belépő elővételben 1.500 Ft, a helyszínen 2.000 Ft, kapunyitás 8-kor.


  19. Éjszakai Futás Szombathelyen

  Szombathely - május 28. szombat, 21:30

  Találkozó a Csónakázótó parkolójában. A táv kb 7-8 km, a tempó laza beszélgetős, közben a lemaradókat bevárós. A lassabb tempójú futókat rövidített útvonalra várják, őket Takács Annamária vezeti. A futás során fényvisszaverő eszköz és/vagy fejlámpa, villogó viselése ajánlott.

  Kérnek minden résztvevőt a KRESZ betartására. A futás során nincs útvonalbiztosítás, frissítés egyénileg! Az esemény nyilvános, szabadon megosztható, minden érdeklődő futót, sportolót szívesen látnak.


  SUMMER HITS

  Szombathely - Maxxx Club - május 28. szombat, 22:00

  Szombaton bemelegítés a nyárra! Jönnek az igazi nagy nyári slágerek a Maxxx clubba! Érdemes időben érkezni, hiszen éjfélig ingyen italfogyasztás!

 • Jegyek a helyszínen: 3000 Ft

 • MAMACITA

  Szombathely - Cabana Garden - május 28. szombat, 22:00

  Ola Szombathely, Ola Cabana! A ROCK THE CITY és a Cabana Garden bemutatja: MAMACITA. A LEGFORRÓBB LATIN BULI A VÁROSBAN, AMIT VALAHA LÁTTÁL! A hangulat tűzforró, a lányok dögösek, a zene latin, ez vár rád MÁJUS 28-én a város legnagyobb latin buliján a Mamacitán!

 • DJ. GRIKO (Dominica)
 • KORHATÁR: 18+
 • JLo, Cardi B, Anitta, Becky G, Shakira... és még lehetne sorolni! Természetesen a fiúk sem maradnak ki, J Balvin, Nicky Jam és a többiek! Vigyázat,tűzforró hangulat várható! Let’s go!

  BELÉPŐ:

 • 22:00-24:00 óra: 1500 Ft
 • 00:00-04:00 óra: 2000 Ft
 • Vip: 2500 Ft

 • Senorita Night

  Szombathely - Palace Iron - május 28. szombat, 23:00

  Hűsítő koktélok, forró dallamok, a város legcsinosabb hölgyei és az őket megtáncoltató férfiak a Palaceban! Hölgyeknek éjfélig INGYENES BELÉPÉS!

 • Hangulatfelelős: BORSHA
 • BELÉPŐ: 2500 Ft

 • XV. Orbán-napi Hegyi Vigadalom

  Oszkó - Oszkói Pincesor - május 29. vasárnap, 9:00

  Ebben az évben ismét megnyitja kapuit a közönség előtt az oszkói szőlőhegy, hogy újra csodás élményekkel szolgáljon kicsiknek és nagyoknak. Szent Orbán napja (május 25.) jeles nap a szőlőtermesztők, borászok kalendáriumában. Sok időjárási megfigyelés, néphagyomány kapcsolódik a naphoz és a katolikus szertartásokban is megtaláljuk emlékezetét. Mindezek mellett hazánkban rengeteg esemény, fesztivál köthető a negyedik fagyosszentnek is nevezett Orbán napjához: kóstolók, avatások, szőlőszentelés, zarándoklat. Az oszkói szőlőhegyen hagyományos vigasság kapcsolódik a jeles naphoz.

  HEGYKAPU:

 • 10.00 A szőlőhegyen megvalósult fejlesztések ünnepélyes átadója
 • KÁPOLNA:

 • 11.00 Tábori mise. A misét celebrálja: Merkli Ferenc atya
 • NYITOTT PAJTA:

 • 13.30 Sakura Dojo Vasvár - Önvédelmi Műhely: Családunk és gyermekeink védelme - Interaktív önvédelmi bemutató és előadás
 • 14.00 Capito Gitárklub: Népszerű slágerek gitárkísérettel
 • 14.40 Oszkói Nyugdíjas Klub: Tréfás jelenetek
 • 15.00 Frédi bácsi bábszínháza: Szent György és a sárkány
 • 16.00 Vasvári Ifjúsági Fúvószenekar: Könnyed nyári dallamok
 • 17.00 Langaléta Garabonciások: Vásári komédia - gólyalábas utcaszínház
 • 18.00 Kákics Zenekar: Magyar népzenei koncert és táncház
 • GOMBÁS PINCE:

 • 09.00-tól egész nap: Szőlőhegyi hangulatok – fotókiállítás
 • 15.00 Kamra - Csomagolásmentes Termékek Boltja - Szombathely előadása: A csomagolásmentes vásárlás egyszerűbb, mint gondolnád. Előadó: Lajos Petra
 • 15.30 Ökosan előadása: Ökosan a hétköznapokban. Előadó: Horváth-Bosits Csilla
 • 16.30 Az oszkói szőlőhegyi pincék hagyományvilága – Dr. Illés Péter által szerkesztett kiadvány bemutatója
 • 17.00 Szép József: Szeressük egymást gyerekek! Visszaemlékezések és versek egy oszkói borosgazda tollából című szerkesztett könyv bemutatója
 • KÉZMŰVES PAJTA KÖZELÉBEN:

 • 09.00-tól egész nap: hagyományos népi játékok
 • 15.00-17.00 állatfigura készítés Boromissza Edittel és Bohárné Szabó Mónikával
 • 15.00-17.00 ékszer készítés kávékapszulákból Krennerné Katalin Ildikóval
 • 15.00-17.00 kreatív ötletek papírból és textilből Németh Margittal
 • A BÁLVÁNYOS FA PRÉS ÉS A TÁJHÁZ KÖZÖTT, A SZŐLŐHEGYI ÚT MENTÉN:

  09.00-tól egész nap: helyi termékek vására, kézműves mesterek és bemutatók

 • Bedicsné Hauser Adrienn – lekvárok
 • Birkás Pálinka Kft. – italok
 • Boromissza Edit / Pandor Műhely – egyedi ékszerek
 • Desits Hús – hústermékek, füstöltáruk
 • Dolgos Anikó – mézek, mézes puszedla, viaszgyertya
 • Gaál Angelika – kürtőskalács, rétes, makaron
 • Haja Gabriella – rongyszőnyegek
 • Holicska Tibor József – tájképek
 • István Tamás – peddingnádból készült termékek
 • Kamra - Csomagolásmentes Termékek Boltja – Szombathely – környezettudatos termékek
 • Kilences – szabadtűzön készült vásári ételek
 • Krennerné Katalin Ildikó - kávékapszulából kézműves termékek és ékszerek
 • Kovács Anna – gyöngyékszerek
 • Kovács Katalin – Tupperware termékek
 • Nagy Gáborné – mézek
 • Németh Margit – quilling, azaz papírcsík technikával készült termékek
 • Novák Ildikó / Nildart - a változó nő ékszere – kerámia ékszerek, tárgyak, képek
 • Major Éva – szörpök, gyümölcslevek, aszalt termékek, lekvárok
 • Ökosan – vegyszermentes háztartás, ’zerowaste' hulladékcsökkentő) termékek
 • Pados Zoltán – fonott kosarak, termékek
 • Sesták Klára – mézeskalács
 • Szent Márton Pincészet – almalevek, aszalványok, lekvárok, szörpök
 • Tóth Anett – kézi kötött és horgolt termékek
 • Tobischka Katalin / Tobischkataműhely – üvegékszerek
 • Zolami ékszer – ásvány ékszerek
 • Varga Ernő – hintómakettek
 • Hajdú Veronika / Veritee - gyógyteák, tinktúrák, szörpök, lekvárok, fermentált zöldségek és italok, aszalt gyümölcsök, szárított zöldségek, pattogatni való kukorica, levesporok, pestok, ecetek, olajok, később natúr kozmetikumok, friss zöldségek, gyümölcsök, gyógy-és fűszernövények
 • Waldorf Önkéntes Kézműves Kör - Szombathely – kézműves termékek
 • LÁBAS PAJTA ÉS A KEMENCÉK KÖZELÉBEN:

 • 09.00-tól egész nap: fakörhinta és egyéb fajátékok Hagyárosbőröndről
 • 14.00-18.00 lovagoltatás Nagy Mónikával
 • 14.00-18.00 történelmi témájú foglalkozás, íjászkodás Lebedy Jánossal
 • TÁJHÁZ (ÖREG PINCE):

 • 09.00-tól nyitva egész nap: Az oszkói Pincetájház a szőlőhegy egyik legrégebbi boronafalú, zsúptetős pincéje. A tájházban a szőlőhegyi munkához kapcsolódó használati eszközök (prés, régi háti permetező, cserépkotyogó, fahordók, szőlődaráló...) tekinthetők meg.
 • 16.00 Pincetájház bemutatása szakvezetéssel
 • A BÁLVÁNYOS FA PRÉS KÖZELÉBEN:

 • 09.00-tól egész nap állatsimogató az alsóújlaki Őshonos Állatpark jóvoltából
 • 14.00-17.00 gyereksarok és gyerekmegőrző Simonné Szekeres Szilvivel
 • PÁSZTOR SZÁLLÁS TERASZÁN:

 • 09.00-tól Borterasz a Vasi-Hegyhát térségének boraival
 • 16.00 Eredményhirdetések (főzőverseny, borkorcsolya verseny, borverseny)
 • HEGYPÁSZTOR PINCÉK TERÜLETÉN:

 • 09.00-tól ínycsiklandó szabadtűzön készült ételek főzése a Vasi-Hegyhát településeinek főzőcsapatai jóvoltából. Az ételekből a déli óráktól lehetséges a kóstolás. A kóstolás a készlet erejéig tart!
 • JELI VARÁZSTÚRA

 • Vezetett gyalogtúra a Kámban található Jeli Arborétumba
 • 08.45 Gyülekező a Hegypásztor Pincéknél
 • A túra 9.00-14.00-ig tart
 • Túra vezető: Takács Judit, Varga Jenő Természetbarát és Sportegyesület
 • A túrán való részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni =AT0Jmv-CxpAwVHlLnWEME925l5Dh3cvPkE4TyD4JstwiQY_KCgHDlvoKzsB10kAnVX3kIdyjpIp3M0NWKW0AoQ3RdYmjn-S5DD6K_5qNpX-Qa4V1DlkNj-VtWzEFb-lxboC77j6x59JNa6TRFoj1XnZM"]itt lehet
 • A túra díja: felnőtt: 2.000 Ft, gyermek/nyugdíjas: 1.700 Ft
 • A rendezvényre való belépés díjtalan!

  A Hegypásztor pincék területén a Pásztor-szállás épületében található mosdó, babaszoba (pelenkázás, szoptatás) és szükség esetén elsősegély doboz. Valamint a rendezvénnyel kapcsolatban itt kaphatnak bővebb információkat a látogatók.


  MineCinema X: Szupermenők

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - május 29. vasárnap, 9:00

  Május 29-én, vasárnap Szombathelyre látogat a MineCinema az Agora Savaria Filmszínházba! Találkozz kedvenc videósaiddal és nézd meg a legújabb MineCinema-filmet! Idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű rendezvénysorozat!

  MI AZ A MINECINEMA?

  A MineCinema egy olyan családi rendezvény, ahol hazánk népszerű YouTube-videósaival találkozhatsz egy egyedülálló program részeként. A Minecraft világában játszódó filmeket népszerű hazai tartalomgyártók írják, rendezik és szinkronizálják 2015 óta. Rendezvényünk célcsoportja elsősorban olyan általános iskolások, akik rendszeresen tekintenek meg videós tartalmakat a YouTube-felületén.

  PROGRAM

  A rendezvényeken a program elengedhetetlen része a kérdezz-felelek, a dedikálás és a közös fotózkodás a videósokkal! A VIP jegyet vásárló vendégek mindezek mellett egy interaktív, meglepetés programon is részt vehetnek és egyedi MineCinema ajándékcsomagot kapnak!

  RÉSZTVEVŐ VIDEÓSOK

  Sajt32, Baluka, ZsombeyHD és Perky Parrot

  MIRŐL SZÓL A SZUPERMENŐK?

  Szikra és barátai hétköznapi, általános iskolás gyerekek, akik suli után a Szupermenők csapataként igyekeznek jobbá tenni a világot, ám egy nap - a nagyhatalmú Parancsblokk segítségével - természetfeletti erőkre tesznek szert. A sors összehozza őket CineManussal, MineBudapest közkedvelt szuperhősével, ekkor pedig nekik is igazi szuperhőssé kell válniuk, hogy együtt megállítsák az apokalipszist.

  SZEREPLŐK

  A filmben ezúttal is a hazai YouTube közösség népszerű videósai szerepelnek, egészen pontosan OwnMcKendry, Sajt32, zsombeyHD, Baluka, Palotás Adél, Chabinho, Walrusz, Csigér Alex, iDark és Perky Parrot. Természetesen a filmben felbukkan a MineCinemák házigazdája, CineManus is, akit mint szuperhős, Guba "Tony" Tamás szinkronszínész szólaltat meg!

  ÍRTA ÉS RENDEZTE

  Ungvárszki Dániel azaz "ungdani" és Mészáros Gergő azaz "LatinPapucs"

  JEGYINFOMRÁCIÓ

  A filmet csak az adott időpontra szóló jeggyel lehet megtekinteni! Az eseményre jegyet elsősorban az interneten a jegy.hu-n vagy a több mint 400 fizikai értékesítő helyen országszerte lehet megvásárolni. A fizikai értesítő helyek listája itt érhető el: https://www.jegy.hu/jegyirodak - A jegyek limitált számban kaphatók.

 • Normál jegy tartalma: belépés a filmvetítés, közös fotózkodás és dedikálás, ajándék plakát
 • VIP jegy tartalma: belépés a filmvetítésre, interaktív játékok és kérdezz felelek, közös fotózkodás és dedikálás, ajándékcsomag
 • SHOP

  A rendezvényen jelen lesz a CREATOROK.HU is, így lehetőség lesz MineCinema tematikájú termékek beszerzésére!


  I. Kámoni MiniZsibi

  Szombathely - Omlett Étterem - május 29. vasárnap, 9:00

  Add el megunt, kinőtt játékaitokat az első Kámoni Minizsibin! Várják az árusokat és a vásárlókat a Maros utca 2. szám alatt. Jó minőségű, hiánytalan, megkímélt állapotú játékokat vigyél, amit Te is szívesen megvennél.

  Első sorban kámoniak jelentkezését várják, de természetesen érkezhetsz bárhonnan. Az árusítás nem kerül semmibe, viszont regisztrációhoz kötött. Jelentkezéseket az info_KUKAC_kamonhus_PONT_hu címre várják, névvel és telefonszámmal. ASZTALT BIZTOSÍTANAK! Árusításhoz kérik, hogy lehetőleg ne autóval érkezz, hiszen a zsibit a parkoló területén tartják.


  Kilátótól kilátóig - túra a kőszegi legelőn

  Kőszegi Tájvédelmi Körzet - május 29. vasárnap, 9:00

  A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a janos_PONT_menezdorf_KUKAC_onpi_PONT_hu e-mail címen lehet, kérik a jelentkezés során a telefonszámot is megadni.

 • Találkozási pont: A Lóránt Gyula utca végén, a TÁJVÉDELMI KÖRZET táblánál
 • Túravezető: Menezdorf János, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, 06304723954
 • Táv: 5 km (rét, földút)
 • Ajánlott: túracipő, hosszú nadrág, kézi távcső
 • Kérik, hogy aki gépkocsival érkezik, az a Lóránt Gyula utca elején található parkolóban álljon meg.


  Gyermeknapi kalandok a Holdfény Ligetben

  Gyöngyösfalu - Holdfény Liget - május 29. vasárnap, 10:00

  A legújabb, legmenőbb cucc: BAGJUMP! Mással össze nem hasonlítható élmény: szabadesés több méter magasból egy lágy légpárnába! Kihagyhatatlan élmény! Próbáljátok ki a Holdfény Liget legújabb kalandját! A Telekaland jegy megváltásával gyermeknapon a BAGJUMP-ot is használhatod!

  Minden korábbi szolgáltatás is rendelkezésre áll! A tavon a kenuzás élményét is kipróbálhatjátok. Finom, fatüzelésű kemencében sült pizzákat gyermek méretben is fogyaszthatjátok.

  Holdfény Liget

  A magyar hősök napja

  Szombathely - Március 15. tér - május 29. vasárnap, 10:00

  Városi megemlékezés a Március 15. téren rövid műsorral, országzászló felvonásával és koszorúzással.


  GYEREKNAP

  Torony - Toronyi Művelődési Ház és Könyvtár - május 29. vasárnap, 11:00

  PROGRAM

 • 11.00 PETŐ FERENC /FRÉDI BÁ/ SZÓRAKOZTATJA BÁBJÁTÉKÁVAL A GYERMEKEKET
 • 12.00 GYERMEK "TÁRSASTÁNCHÁZ" A PRIMA DANCE TSE JÓVOLTÁBÓL
 • 13.00-TÓL KIPRÓBÁLHATJÁK A GYERKŐCÖK AZ ÍJÁSZAT REJTELMEIT A TORONYIRÁNT HAGYOMÁNYŐRZŐ IFJÚSÁGI EGYESÜLET SEGÍTSÉGÉVEL
 • 14.00 ASZFALT RAJZOLÁS - AZ ARANYPATAK KULTURÁLIS EGYESÜLET
 • A KÖRHINTÁRÓL ÉS UGRÁLÓ VÁRRŐL A TORONYI NEMZETISÉGI ROMA ÖNKORMÁNYZAT GONDOSKODIK. AZ INGYEN PALACSINTÁT AZ ARANYPATAK ASSZONYKÓRUS ÉS A NYUGDÍJAS KLUB SÜTI A GYERMEK POCAKOKNAK. SŐT JÓTÉKONYSÁGI SÜTIVÁSÁR IS LESZ. AZ ÓVODÁS GYEREKEK SZÜLEI, NAGYMAMÁI KÉSZÍTENEK sok-sok KÜLÖNBÖZŐ HÁZI KÉSZÍTÉSŰ FINOMSÁGOT. Az összegyűlt pénzt az óvodás csoportok fejlesztésére ajánlja fel a Szülők Közössége.

  EZEN FELÜL EGÉSZ NAP NYITVA LESZ A GYERMEKRAJZ KIÁLLÍTÁS A KARANKÓ GALÉRIÁBAN, AHOL EGY HELYI MŰVÉSZ CINEGE CSODÁS RAJZAIT IS MEGTEKINTHETIK AZ ÉRDEKLŐDŐK.


  Gyereknap Gencsapátiban

  Gencsapáti - Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár - május 29. vasárnap, 14:00

  Tisztelettel hívják a gencsapáti családokat, gyermekeket 2022. május 29-én, 14 órától a Művelődési Ház és Könyvtár udvarára és a játszótérre, ahol légvár, lufi hajtogatás, játszóház, arcfestés és fagyi is várja az érdeklődőket. A Művelődési Ház és Könyvtár udvarán kitáncolják a májusfát! Közreműködik a Zsivány zenekar.


  Gyermeknapi forgatag

  Szombathely - MMIK - május 29. vasárnap, 14:00

  PROGRAM

 • 14.00 - 17.00 Kézműves foglalkozások: arcfestés,csillámtetoválás, bőrözés, papírsárkány, szélforgó
 • 14.30-15.00 Mesebolt Bábszínház előadása - Galuska László Pál: Szent Márton köpenye
 • 15.00 Forrás Kórus (Gödöllő)
 • 16.00-16.45 ÜSTökös Kompánia előadása
 • 17.00 Dr. Pesovár Ernő AMI évzáró műsora
 • Szabadtéri népi játékok
 • A BELÉPÉS DÍJTALAN!


  VÁROSI GYERMEKNAP

  Szombathely - AGORA MSH - május 29. vasárnap, 15:00

  Bár a gyermekes családok életében minden nap a gyerekeké, május utolsó vasárnapját hivatalosan is a gyermeknapként ünneplik a világ számos szegletében. Ünnepeljük őket, játszunk és örülünk velük, kedveskedünk nekik programmal, játékkal, családi együttléttel, közös élményekkel, sok-sok meglepetéssel és mosollyal. Az AGORA – Művelődési és Sportház minden zegébe-zugába, a színházterem küzdőterére és az épület előtti térre várjuk a családokat, apróságokat és nagyobbacskákat, gyermeklelkű, játékos szülőket és nagyszülőket.

  Színpadi program:

 • 15.00 „DoktorvagyBohóc?” című pályázati kiállításmegnyitó és ünnepélyes díjkiosztó
  Közreműködők: Ataru Taiko Ütőegyüttes, Bujtás Ervin tanítványai, Dr. Bohóc Mosolyszolgálat
 • 16.00 Ébren Álmodók Zenekar gyermekműsora
 • 17.00 Mesebolt Bábszínház: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos
 • 18.00 Móka Palota óriásbuborék show
 • Kiegészítő programok egész délután:

 • Testünk a csoda interaktív kiállítás
 • Óriás Labirintus
 • Artistaképző akadály pálya
 • Logikai készségfejlesztő játszóház
 • Interaktív kincskereső játék
 • Kézműves foglalkozások
 • Blaguss Szabadidős Busz
 • Buborékfestés
 • Népi fajátékok
 • Fa körhinta
 • A programon való részvétel ingyenes!


  Lurkó stúdió - híradós műsorvezetés gyerekeknek a Szombathelyi Televízió stúdiójában

  Szombathely - AGORA MSH - május 29. vasárnap, 15:00

  Itt most Te lehetsz a középpontban! A Szombathelyi Tv stúdiójában kipróbálhatod a televíziós műsorvezetés technikáját, megtudhatod hogyan kell viselkedni a stúdióban – mit és hogyan kell mondani -, amikor több ezer ember néz téged.

  Kamerák, világítás, súgógép, híradós háttér, profi környezet és a televízió munkatársai segítik majd híradós munkádat. Élvezd a népszerűséget és légy te néhány percre a Szombathelyi Tv arca!

  A híradós műsorvezetés ingyenes, regisztrációhoz kötött és korlátozott számú a részvételi lehetőség. Igény szerint az elkészült felvételt vágott anyagként elektronikusan elküldik a megadott e-mail címre. (Ár: 1000 Ft).

  Regisztráció: regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu. Kérik, hogy a regisztráció során a szülő telefonos elérhetőségét, e-mail címét, a gyermek nevét és életkorát szíveskedjenek megjelölni.


  Gyereknapi program az egész családnak

  Kőszeg - Aradi vértanúk parkja - május 29. vasárnap, 16:00

  Szeretettel hívják és várják a családokat gyereknapi programunkra, melyet a Chernel István emlékév keretében rendeznek a Bechtold István látogatóközpont területén! Igyekeztek minden korosztály számára izgalmas programot kitalálni, így lesz:

 • Mondókázás a legkisebbeknek
 • Kincskeresés az óvodás korosztálynak
 • Számháború a nagyobbaknak
 • És vetélkedő az egész családnak

 • Pál István "Szalonna" és Bandája koncert és táncház

  Kőszeg - Jurisics vár - május 29. vasárnap, 18:00

  A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes szeretettel meghív minden érdeklődőt 2022. május 29-én vasárnap 18.00 órától kezdődő Pál István "Szalonna" és Bandája koncertre és az azt követő táncházba.

  A belépés díjtalan!


  Jövő heti előzetes:

  INTERAKTÍV TUDOMÁNY

  Szombathely - AGORA MSH - május 30. hétfő, 11:00

  Interaktív program az emberi test működését játékosan, érdekes információkkal bemutató eszközökkel. A program látogatása ingyenes és regisztrációhoz kötött: regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu.


  Szigeti László: A Tejútrendszer története

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - május 30. hétfő, 17:00

  „AZ ÉGBOLT NEM A HATÁR” címmel február 28-án 24 részes tudománynépszerűsítő előadássorozat indul az ELTE GAO MKK gondozásában! A RÉSZTVEVŐK SZÁMA KORLÁTOZOTT, a részvétel regisztrációhoz kötött!

  Egyéni regisztráció az egbolt.gothard.hu honlapon elérhető, csoportos foglaláshoz, kérik, írjon az egbolt_KUKAC_gothard_PONT_hu email címre.


  Ősbemutatóval ünnepli A Magyar Klasszikus Zene Napját a Savaria Szimfonikus Zenekar

  Szombathely - Bartók terem - május 30. hétfő, 19:00

  Idén hat éve annak, hogy elhunyt Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze. Tavaly hagyományteremtő szándékkal május 30-án, Kocsis Zoltán születésnapján indította útjára A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatot a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét. Új ünnepnap került tehát a magyar kultúréletbe, fókuszba állítva a magyar klasszikus zenét.

  A magyar klasszikus zene gazdagságára, régi és új értékeire, kis és nagy mestereire, változatosságára és félreismerhetetlen ismertetőjegyeire büszkének lennünk. A magunk muzsikáját, 19., 20. és 21. századi komponistáink alkotásait az európai kultúra, s egyáltalán: a világ komolyzenéjének egyetemes közegében leljük fel. Ahhoz mérjük, és abban helyezhetjük el a magyar zeneirodalom termését.

  Szombathelyen a Kocsis Zoltán születésnapjára kitűzött koncerten egy-egy Kodály, Tóth Péter és Dohnányi mű hangzik el. A Magyar Művészeti Akadémia zenei tagozatának vezetője, a számos művészeti díjjal elismert Tóth Péter zeneszerző kapott felkérést együttesünktől egy új alkotás elkészítésére, melynek ősbemutatóját ezen az estén hallhatják.

  Műsor:

 • Kodály: Nyári este
 • Tóth Péter: Hegedűverseny
 • Dohnányi: II. szimfónia
 • Közreműködik Tóth Kristóf, vezényel Hamar Zsolt. Jegyár 3500 Ft.

  Savaria Szimfonikus Zenekar

  Ráskó Eszter ÚJ önálló estje Szombathelyen! mv. Ács Fruzsina

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - május 30. hétfő, 19:30

  Május 30-án 19.30-kor Ráskó Eszter ÚJ önálló estje Tirpák Madonna címmel, az AGORA - Savaria Filmszínházban! Műsorvezető: Ács Fruzsina

  Jegyek 3690 Ft-tól kaphatók az IBUSZ Utazási Irodában (Fő tér 44.), a Líra Könyvesboltban (Kossuth L. u. 8.) és a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon.


  Tisztelgés a Chernel család előtt - tudományos előadóülés

  Szombathely - Savaria Múzeum - június 2. csütörtök, 16:00

  A Chernel család tagjainak tevékenysége nemcsak Nyugat-Magyarország vonatkozásában volt meghatározó, de nemzetközi léptékben mérve is elismerést vívott ki. Chernel Kálmán Kőszeg és környéke leírásában a városmonográfiák hagyományait követve foglalta össze kora ismeretanyagát. A fiú, Chernel István az európai madarászat, a muzeológia és természetvédelem terén olyan új elveket fektetett le, amelyek napjainkig hatással vannak gondolkodásmódunkra.

  A tudományos ülés előadói a két Chernel munkásságát és Vas megye madárvilágának változását mutatják be.


  A kis herceggel a Föld körül - Nagy Péter világutazó előadása

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - június 2. csütörtök, 17:00

  Az Ünnepi Könyvhét rendezvényeként Nagy Péter író, idegenvezető mesél csodás, Föld körüli utazásairól, élményeiről és az útjai során „megszerzett” és gyűjteménnyé rendezett különleges „kis herceg” köteteiről, relikviáiról.

  Az előadással egy időben nyíló tárlat megtekinthető 2022. június 25-ig az 1. emeleti hírlapolvasóban.


  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló