Programajánló a hosszú hétvégére: Simon-Júdás Napi Vásár, Analog Balaton, Westival és Halloween minden mennyiségben!

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár

Sárvár - október 28-29. péntek-szombat

Idén is megrendezésre kerül a Simon-Júdás Napi Országos Kirakodóvásár Sárvár belvárosában. Már október 28-án kinyitnak a vendéglátóegységek a vásár területén, és megkezdődnek a programok. Október 29-én több száz árus kínálja majd portékáit a belvárosban.

OKTÓBER 28.

A várparkolóban az étel- és italárusok október 28-án, pénteken délelőtt 11 órától várják a vendégeket. 19 órától DJ Sheperd, majd 23.30-tól DJ Dominique zenél a várparkoló színpadán. A vár előtti vendéglátóegységek is kinyitnak október 28-án 18 órától. Ebben az évben is lesz Borudvar a Posta tér mögötti parkolóban, amely szintén kinyit október 28-án délelőtt 11 órakor, és neves borászatok kínálják itt boraikat. A jó hangulatról a Kale Lulugyi (Fekete Virág) nevű 2015-ben alakult oroszlányi cigányokból álló zenekar gondoskodik, akik pénteken 18-23 óráig, majd szombaton 12-18 óráig zenélnek a Borudvarban.

OKTÓBER 29.

Október 29-én, szombaton több száz árus kínálja portékáit a belvárosban. A rendezvény helyszínei: Kossuth tér, Batthyány, Hunyadi, Árpád, Ady, Deák, Várkerület, Rákóczi utcák és a Posta tér. Szombaton a várparkolóban fellép a Bendzsó Music együttes 11-17 óráig.

Közben 13 és 14 óra között Luji is zenél a Simon - Júdás műsorban a várparkoló színpadán, nosztalgiázni hívja a közönséget a ’60-as évektől napjainkig. A vásári forgatagban a Herpenyő zenekart is hallhatják. A Batthyány utca 29. szám alatti volt zárda épület előtt találkozhatnak velük a vásározók, itt zenélnek majd.


Erőművek Éjszakája

Szombathely - Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Vízöntő kazánház és E.ON Vízöntő utcai gázmotoros telephely - október 28. péntek, 14:00

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. összesen közel 12.000 lakás és 500 közintézmény, illetve közületi ingatlan számára biztosítja Szombathelyen a távhőszolgáltatást. A Vízöntő utcai kazánházban 5 gázkazán és 3 füstgázhasznosító üzemel és az általuk termelt hőenergiával biztosítja a cég a fűtést és/vagy a melegvizet az általa ellátott ingatlanok felében. További érdekesség a telephelyen található 53 m magas kémény, amelyen keresztül az égéstermékek – elhelyezkedésének, magasságának és szűrőberendezésének köszönhetően – nagy hígulás mellett távoznak a légkörbe, az uralkodó széliránynak megfelelően a várost nem szennyezve.

Az E.ON Szombathelyi Erőművében található az ország egyik legnagyobb gázmotorja, amely a kapcsolt villamos- és hőenergia termelésben vesz részt. Az 572 literes motor indítása, leállítása és terhelésváltásai teljes mértékben távirányítással történik. Látogatóink betekintést nyerhetnek a gázmotoros erőmű működésébe, a gázmotor méreteibe, a gázmotorok működésének alapjaiba, megismerkedhetnek a hő- és villamosenergia termelés alapjaival és fontosságával. Az érdeklődőket végig vezetjük a teljes termelési folyamaton a motoroktól a kéményekig, a generátortól a transzformátorig és meghallgathatnak egy 18 hengeres, 8321 LE motort működés közben.


Édes élmények a Smidt Múzeumban

Szombathely - Smidt Múzeum - október 28. péntek, 15:00

Vajon tényleg olyan jó a habos sütemény? Mi a különbség Tischler és az isler között. Kóstoljatok bele együtt a történelem édes oldalába!

A szombathelyi cukrászdák, kávéházak és vendéglátás - a dualizmus korától a második világháborúig tartó - történetébe kalauzol minden érdeklődő múzeumbogár klubtagot és múzeumbarátot dr. Hollerné Mecséri Annamária.

A 19. század végétől a szombathelyi kávéházak és a cukrászdák a társasági élet fontos helyszínei voltak, ahol a városi polgárság kikapcsolódott, beszélgethetett, szórakozhatott.

Ráharaptál, ráharapnál? A foglalkozás: 2022. október 28-án, pénteken 15:00-kor kezdődik a Smidt Múzeumban.


Devecsery László kötetbemutató

Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 28. péntek, 16:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) és az Alsóőri Magyar Média- és Információs Központ (UMIZ) sok szeretettel vár minden érdeklődőt Devecsery László költő Őrvidék-Járó című kötetének bemutatójára, 2022. október 28-án 16 órára a szombathelyi könyvtár földszinti aulájába és előadótermébe.

PROGRAM:

 • 1. Tarisznyások Együttes Devecsery László költő megzenésített verseit adja elő
 • 2. Köszöntők: Dr. Baráthné Molnár Mónika – a BDK igazgatója
  Kelemen László – az UMIZ intézményvezetője
  Devecsery László – költő
 • 3. Tarisznyások Együttes
 • 4. Felsőcsatári Óvoda-Čuvarnica: „Őszi énekes-verses játék horvátul és magyarul” - Kolnhoferné Jurasits Viktória, Györgyné Kovacsics Éva
 • 5. Varga-Bodó Anita verset mond
 • 6. Bersek Tagiskola, Horvátzsidány: „Többnyelvű előadás Devecsery László válogatott verseiből” - Szabó Lajosné Mária, Tóth Adrienn
 • 7. Tanke Žice tamburazenekar: „Gradistyei horvát dallamok Szentpéterfáról” - Filipovits Rajmund
 • 8. Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola: „Ungarndeutsche Volkstänze. Német mondókák, dallamok, versek.” - Pesti Ágnes, Császár-Hitessy Melitta, Tar Rita, Virágh Tímea
 • 9. Tarisznyások Együttes
 • 10. Devecsery László felolvas az „Őrvidék-Járó” többnyelvű könyvéből
 • 11. Tarisznyások Együttes
 • 12. Beszélgetés és dedikálás Devecsery László költővel

 • Mindenszenteki kegyeleti séta a Szent Márton úti temetőben

  Szombathely - Szent Márton úti temető - október 28. péntek, 16:30

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja, a Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Vasi Múzeumbarát Egylet közös mindenszenteki kegyeleti sétát szervez a Szent Márton úti temetőben Orbán Róbert helytörténész vezetésével.

  A temetőlátogatás során 8 személyiség rövid életrajza hangzik el, akikről – a mécsesgyújtás mellett – szépirodalmi idézetekkel emlékeznek a Vasi Múzeumbarát Egylet versmondó körének tagjai. Találkozás 16:15-től folyamatosan a Szent Márton utcai temető bejáratánál.

  A sétán az alábbi személyek nyughelyét keresik fel:

 • Vesztergomi András (1866–1902) császári és királyi gyógykovács
 • Lelovich Jenő (1895–1955) újságíró, labdarúgó edző
 • Pethő Antal (1899–1960) református lelkész
 • Kadri Ibrahim (1903–1939) cukrászsegéd
 • Herman Jeremiás (1819–1899) ferences szerzetes, paphonvéd
 • Zerinvári Károly (1893–1945) vasutas, MÁV-felügyelő
 • Haeller András (1780–1836) harangöntő
 • Lieb Ágoston (1832–1879) szobrász

 • Mindszenty József bíboros életútja - előadás

  Szentgotthárd - Gotthard Therme Hotel & Conference - október 28. péntek, 17:30

  Mindszenty József egykori premontreis diák, Magyarország utolsó hercegprímása, bíboros. A közelmúltban Fazakas Z. Márton csornai apát a következőt mondta róla: egy olyan korban volt ő iránytű sokak számára, amikor a hit megvallásáért nagyon kemény árat kellett fizetni.

  Most pénteken pedig bárki számára megismerhető lesz életútja, aki ellátogat dr. Perger Gyula a Szily János Látogatóközpont igazgatójának előadására 17:30-tól a Gotthard Therme Hotel & Conference konferenciatermébe.

  Az eseményre kortól függetlenül mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjmentes.


  SALSA Toronyban

  Torony - Toronyi Művelődési Ház és Könyvtár - október 28. péntek, 18:00

  Kezdő és újrakezdő SALSA Toronyban. Mehettek párban vagy anélkül - a lényeg az együtt töltött idő öröme! Kezdőket és újrakezdőket 18 órás kezdésre várják, a haladóbbak 19:40-től táncolhatnak!


  Mantra Jam

  Szombathely - Govinda Vegán Étterem és Kulturális Központ - október 28. péntek, 18:00

  A mantra kifejezésben két szó van összekapcsolva: manas és trayate. A manas szó elmét vagy tudatot jelent, a trayate pedig azt, hogy felszabadítani. A mantra tehát azt a hangot, illetve azoknak a szavaknak a kombinációját jelenti, amely felszabadítja az elménket, a tudatunkat. A hare krisna mantra egy lelki hangvibráció, aminek éneklésével amellett, hogy lecsillapíthatjuk az állandóan csapongó elménket, pozitív változásokat érhetünk el életünk minden területén.

  A közös énekléssel, tradicionális hangszerekkel kísért mantra meditációt bhajan-nak nevezik, melybe most Nektek is lehetőségetek lesz bekapcsolódni.


  Herényi Esték: Kárpátaljai utazások Puklerné Kovács Erikával

  Szombathely - Herényiek Háza - október 28. péntek, 18:00

  A Herényi Esték mostani vendége Puklerné Kovács Erika építészmérnök lesz, aki saját szavaival adott ízelítőt az élményeiből:

  "2008-ban a horvát tengerparton olvastam az anyukámtól kölcsön kapott Nők lapját, ahol volt egy cikk, miszerint kelet Szlovákia fatemplomai világörökségi védelem alá kerültek. Akkor nagyon fellelkesedtem, de az első „fatemplom túrára” csak 2012-ben került sor. Építészkollégáimmal csodálatos 4 napot töltöttünk Kelet-Szlovákiában, és egy kis kiruccanásnyira kimentünk Lengyelországba is. Aztán sok-sok utána olvasás után kiderítettem, hogy az igazi „fatemplom kultusz” Kárpátalján van.

  2013. áprilisában mentünk is. Aztán követte egy kis kihagyás után Bukovina, a festett kolostoraival, persze hazafelé a Máramarosi fatemplomok, végül 2016-ban Kárpátalja déli része. Utazásaink nem értek véget, jártunk Dél-Csehországban várakat, városokat nézni. Azóta az építészkollégákkal a COVID és egyéb körülmények miatt a sorozat megszakadt.

  Viszont herényi barátainkkal jártunk már a Komáromi erődrendszerben, tanulmányoztunk „kerek” templomokat, többször megnéztük a Vörsi Betlehemet. Rendszeresen járunk mindkét lovasszínházba, valamint a Kőszegi várszínházba. Legutóbb a múlt hétvégén a Plitvicei tavaknál gyalogoltunk fejenként 27-33 000 lépést, majd a második napon levezetésül megnéztük Slunj városkát, a mini Plitvicét vízi malmaival, vízeséseivel.

  Igazán az én érdeklődésem a természeti és az épített környezet egymással való kapcsolata. Ennek ez a városka teljes egészében megfelelt.

  Nagyon szeretem tudásomat és az épített örökséggel kapcsolatos ismereteimet másoknak, a hozzám közel állóknak átadni, ezért próbálok újabb és újabb utakat szervezni.

  Ez az előadás nem építészeknek szól, sajnos a jelen politikai helyzetben ezt a csodálatos helyet nem lesz többet lehetőségünk megnézni. A fatemplomok állapota gyorsan romlik, azok igazán nagyon komoly állagmegóvást igényelnének. Erre jelen helyzetben sem pénz, sem energia nincs. Mi viszont láttuk, így szívesen megmutatom az érdeklődőknek.

  Ugyanakkor szó lesz a nemzeti parkokról, az Árpád vonalról, a rengeteg tavaszi virágról. És a magyar emlékekről egyaránt. Jártunk piacon és kocsmában, utaztunk esőben, hóban, sárban napsütésben.

  Rengeteg emlék, és két nagyon nagy kaland, igazi időutazások. Én bármikor mennék újra."


  Társasjáték Est - Halloween EXTRA

  Szombathely - Return Bistro, Sportliget - október 28. péntek, 19:00

  A Ratmayer és a Szombathelyi Társasjátékozók közös estje. Érkezzetek meg legkésőbb 19.30-ig, halloweeni öltözékben! Az első 5 jelentkező - beöltözött asztaltársaság - nyereményjátékon vehet részt. Nevezés a helyszínen! Próbatétel: játékos halloweeni feladatok.

  Természetesen ezen a rendezvényen is gyűjtenek az apró négylábúaknak.

  Fődíj: Mysterium Park, de további értékes nyeremények is várnak.

  Miért ajánlják az estet?

 • Közösségi élményt kínálunk.
 • Belekóstolhatsz a modern, könnyed és a nehezebb társasjátékok világába és segítséget kaphatsz a játékszabályok elsajátításában.
 • Étel- és italfogyasztási lehetőség helyben.
 • Parkolási lehetőség
 • Kérik, saját játékot ne vigyél a programra!


  WESTIVAL

  Szombathely - AGORA MSH - október 28. péntek, 19:00

  Hagyományőrző szándékkal megalkották SZOMBATHELY egyedülálló zenei fesztiválját.

  Fellépők:

 • 19:00-20:00 ALTEREGO
 • 20:00-20:30 VALMAR
 • 20:30-21:00 DJ MARKITO
 • 21:00-22:00 Whitenegro
 • 22:00-23:30 AZAHRIAH
 • 23:30-00:00 DJ ROLAND
 • 00:00-00:30 BSW
 • 00:30-01:00 DJ ROLAND
 • Jegyvásárlás itt.

  Jazzperado

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 28. péntek, 20:00

  Péntek este igazi latin hangulat járja be a Hemingwayt, amiről a Jazzperado gondoskodik egy latin gitár est keretein belül!


  Rózsaszín Pittbull

  Szombathely - Végállomás Klub - október 28. péntek, 20:00

  Október 28-án, pénteken a Rózsaszín Pittbull tartja éves jól megszokott látogatását a Végállomásban.

  Kapunyitás 20.00-kor, belépő 3.000 Ft.


  DON’T STOP THE PARTY

  Szombathely - Maxxx Club - október 28. péntek, 22:00

  Eleged volt már az egész hétből? Igen? Akkor itt az idő, hogy bulizz egy nagyot a haverokkal! ‼️Don’t stop the party‼️ Egy este amikor teljesen elengedheted magad! 22 órától egészen kifulladásig a 2010-es évek legnagyobb party slágerei! Ott a helyed! Érdemes időben érkezned, hiszen éjfélig ingyenes italfogyasztással várnak!

 • Jegyek a helyszínen: 3000 Ft

 • ALARM by Napközi

  Szombathely - MMIK Caffe - október 28. péntek, 22:00

  A nyári siker után nincs megállás! Szeretnék bemutatni a téli partisorozatuk első állomását. Úgy gondolták, hogy a csendes őszi időjárás sem hagyhatja kihűlni a lemezjátszókat, ezért mindenkit szeretettel várnak október 28-án, pénteken az MMIK Aulába egy kis éjszakai szórakozásra.

  Jegyárak:

 • 22:00-tól 24:00-ig 3500 Ft
 • 24:00-tól 4000 Ft

 • HALLOWEEN PARTY NIGHT

  Szombathely - Premier Lounge & Bar - október 28. péntek, 23:00

  Rettegés és a félelem éjszakája vár Rátok pénteken, ahol Dj Joke továbbra is biztosít Titeket az est fergeteges hangulatáról! DE Figyelem! Jelmezben érkezők előnyben! Fogyaszd kedvezményesen 500 Ft-ért külön erre az alkalomra készített “bloody punch” koktélt és spórolj a belépőjegyed árán is. Többeiek számára pedig kihagyhatatlan meggysör akcióval készülnk.


  Halloweeni gyerekanimáció

  Szentgotthárd - Gotthard Therme Hotel & Conference - október 29-31. szombat-hétfő, 9:00

  Izgalmas gyerekanimációval várják a család minden tagját a hosszú hétvégén is. Többek között kézműveskedéssel, családi vetélkedővel, interaktív kincskereséssel készülnek a Halloweenre!

  Október 29.

 • 9:00-10:15 Gyűjtögetésből kreativitás
 • 10:30-11:00 Őszi kincsvadászat
 • 15:00-16:30 Baglyos ötletek
 • 16:45-17:30 Ping-pong bajnokság
 • 19:00-19:50 Csontvázfej készítése Popcornból
 • 20:00-20:30 Játék est
 • Október 30.

 • 09:00-10:15 Készítsünk vámpír figuárát
 • 10:30-11:00 Tréfás trükkök vámpír módra
 • 15:00-16:15 Jelmezek, álarcok készítése
 • 16:30-17:30 Halloween-i gasztroprogram
 • 19:00-19:50 Lufi és pohár játékok
 • 20:00-20:30 Halloween party
 • Október 31.

 • 09:00-10:15 Töklámpás díszek otthonra
 • 10:30-11:00 Halloween-i mulatság
 • 15:00-16:30 Legyen saját cukorkagyűjtőd!
 • 16:45-17:30 Halloween-i vetélkedő
 • 19:00-19:50 Csokit vagy csalunk! - Kincskeresés
 • 20:00-20:30 Tök jó buli!

 • KÉZMŰVES KUCKÓ

  Szombathely - AGORA MSH - október 29. szombat, 9:00

  Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várják az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • Téma: Készüljünk a Halloweenre!
 • Részvételi díj: 500 Ft/fő

 • Zuzmókép készítő workshop

  Szombathely - Piktor Tanoda - október 29. szombat, 10:00

 • Jelentkezés szükséges: piktortanoda.hu/szombathely
 • Méret: 25×25 cm fehér képkeretben
 • Anyag: többféle színű zuzmó
 • Kedvedre alkothatod meg több színű zuzmóból saját zuzmóképedet. Ha akarsz használhatsz hozzá, fakéreg, faág, fakorong, csigaház, toboz, kavics kiegészítőket. Csak a képzeleted szab határt!

  Rázd fel az unalmas belső tereket extravagáns zuzmó képekkel! A workshop során minden szükséges kelléket biztosítanak. Nincs szükséged különös kézügyességre, szaktudásra, lépésről lépésre segítünk az zuzmó felhasználása során. Garantálják, hogy sikerélményben lesz részed, és az esemény végén saját zuzmó alkotásoddal büszkén térsz majd haza.

  Az izlandi zuzmóból készült dekoráció lakásod, irodád dísze vagy kintűnő ajándék lehet nőknek és férfiaknak egyaránt pl. születésnapra, névnapra, esküvőre, ballagásra, diplomaosztóra, babaérkezésére, anyák napja alkalmából, Nőnapra, Valentin napra. A közösségi alkotás, az inspiráló hangulat és a sikerélmény GARANTÁLT feltöltődést biztosít!

  Mit kell tudni az izlandi zuzmórol? A sarkvidéki erdők talaján él. Miután kézzel felszedik a zuzmót speciális eljárással, természetes, növényi alapú oldattal tartósítják, így ennek köszönhetően több évig is megtartja a frissességét és eredeti szivacsos állagát.

  Milyen elhelyezés javasolt? Beltéri elhelyezése javasolt. Közvetlen nedvességnek és UV sugárzásnak nem célszerű kitenni. Nagyon alacsony páratartalomnál elveszítheti a rugalmasságát és kikeményedhet, de a páratartalom visszaállításával visszanyeri állagát. Lakásban vagy irodában javítja a levegő minőségét.

  Mire érdemes ügyelni a gondozásakor? A zuzmóból készített dekoráció karbantartásmentes, nem igényel napfényt, nem kell tápoldatozni vagy locsolni, mert a levegő páratartalmából nyeri nedvességszükségletét. Teljes mértékben hipoallergén, tűzálló, rovarmentes.

  Fontos! A zuzmó NEM műanyagból készült! A zuzmó nem nő és nem terjed az elkészült képen.


  Smidt? Snitt! - Ingyenes tárlatvezetés

  Szombathely - Smidt Múzeum - október 29. szombat, 14:00

  Rendhagyó tárlatvezetéssel búcsúzik a kényszerű téli bezárás előtt a Smidt Múzeum. A két tárlatvezető a múzeum kiállításában, a tárgyak kevésbé ismert hátteréről és különleges történeteiről mesél a látogatóknak. Emellett meglepetésként a raktár mélyéből olyan, nagyértékű, országos jelentőségű tárgyak bemutatására is sor kerül, melyeket eddig nem láthattak a vendégek. A Smidt Múzeum Szombathely egyik éke, ennek szellemében búcsúznak a látogatóktól, remélve a minél előbbi újabb találkozást.

 • Tárlatvezetők: dr. Hollerné Mecséri Annamária, történész, intézményvezető és Tangl Balázs, történész

 • Őszi szünet és Boszorkányos hétvége

  Bük - Danubius Hotel Bük - október 29.-november 1. szombat-kedd, 15:00

  A hagyományos hosszú őszi szünet helyett idén két hétvégén is találkozhattok kedvenceitekkel, a Bubbles sárkányokkal és az animátorokkal, akik sok-sok vidám programmal szórakoztatnak mindenkit a Danubius Hotel Bükben.

  Október 28. és november 1. között a négynapos ünnepi hosszú hétvégén illetve november 4. és 6. között egy Boszorkányos hétvégén is szeretettel és Bubbles programokkal várnak Benneteket!


  Halloween 2022 LvL Up!

  Szombathely - LvL Up Esport Bár - október 29. szombat, 17:00

  Idén is Halloween és Cosplay buli a LvL Up-ban! A jelmezben érkezők ajándék welcome drinket kapnak!

 • Jelmez verseny
 • Különleges koktélok
 • Tombola
 • Extra Spook
 • Jelmez verseny: Kategóriák (legalább 3 nevező esetén indulnak):
  - Legjobb jelmez
  - Legjobb horror jelmez
  - Speciális külön díj
 • Program:

 • 17:00 - Gyülekező, érkezés
 • 19:30 - Halloween Quiz
 • 21:00 - COSPLAY SHOW, a jelmezek bemutatása
 • 21:30 - A jelmezek bemutatása után közös csoport kép
 • 22:00 - Eredmény hirdetés
 • Tombola
 • Egész este vehettek tombola szelvényeket az értékes ajándékokért, sorsolás 00:00-kor!


  Simon-Júdás napi zenés éjszakai fürdőzés

  Sárvár - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - október 29. szombat, 18:00

  Csobbanj Sárváron október 29-én a legjobb zenékre! A fürdő éjjel 1-ig, a szauna éjjel fél 1-ig tart nyitva. A fürdőbelépő 18 óra után 2900 Ft/fő, kiegészítő jegy a napi belépő mellé 1500 Ft/fő, éjszakai szaunabelépő 1700 Ft/fő.


  Valahol Európában

  Celldömölk - Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár - október 29-30. szombat-vasárnap, 19:00 és 17:00

  ÚJRA VALAHOL EURÓPÁBAN A MA’MINT’TI SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT ELŐADÁSÁBAN! 2022. október 29-én 19 órai és október 30-án 17 órai kezdettel a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban.

  "Valahol egy zenekar, éhes és fiatal,
  Újból játszani kezd.
  És jönnek a hírre a rongyos, fáradt emberek.
  Valahol Euróbában,
  Valahol gyönyörű lesz még a nyár."

  VALAHOL EURÓPÁBAN
  – musical két részben –
  Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története barátságról, hűségről, bátorságról és emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az egyik legcsodálatosabb magyar musical Dés László zenéjével a sárvári Ma' mint' Ti Színjátszó Csoport előadásában.

 • Zeneszerző: Dés László
 • Dalszöveg: Nemes István
 • Szövegkönyv: Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter
 • Hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
 • Szereposztás:

 • Simon Péter - Temesi Zsolt
 • Hosszú - Monostori Patrik
 • Suhanc - Auer Nikolett
 • Kuksi - Dudus Márton/Kovács Vince
 • Ficsúr - Kálmán Gábor
 • Szeplős - Dudus Benedek/Pankaczy Zoé
 • Csóró - Baranyai Benita/Hámori Zsóka
 • Professzor - Temesi Szófia
 • Pötyi - Kiss Jázmin Fanni/Pap Fanni
 • Sutyi - Finta Hanna
 • Egyenruhás - Fehér Gellért
 • Tanító - Dávid Péter
 • Katona/Sofőr - Balogh Tamás
 • Tróger - Góczán Luca
 • Balerina - Király Janka
 • Főúr - Kutasy Gordon
 • Továbbá: Balogh Lilla, Béres Izabella, Csabai Nóra, Dudus Balázs, Dudus Fanni, Fehér Lea, Grodvalt Éva, Grodvalt Zsuzsanna, Homlok Eszter, Király Zorka, Szabó Szonja, Szalai Máté
 • Támogatói jegyek elővételben a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban, illetve közvetlenül az előadás előtt megvásárolhatók. (9500 Celldömölk, Dr. Géfin Lajos tér 1.)

 • DIÁK/NYUGDÍJAS JEGY: 1.500 Ft
 • FELNŐTT JEGY: 2.000 Ft
 • További részletekről érdeklődni a +36 95 779 301-es telefonszámon lehet!


  Halloween Party

  Szombathely - Anita Pub & Cafe - október 29. szombat, 19:00

  Halloween Party az Anita presszóban. Jelmezbe érkezz, hátha te leszel a nyertes. Meglepetések várnak Rád!!!! Kezdés 19:00-kor.


  Dark Ages | Watershape + Ravenmask

  Szombathely - Végállomás Klub - október 29. szombat, 19:30

  Október 29-én, szombaton két remek olasz rockbanda látogat a Végállomásba. Érkezik a Dark Ages és a Watershape, helyi erőként pedig a fiatal Ravenmask izzítja a hangulatot.

  Kapunyitás 19.30-kor, belépő 2.000 Ft.


  Bujtás Ervin

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 29. szombat, 20:00

  Hazai és külföldi előadók ismert dalai, megzenésített versek és saját szerzemények szólalnak meg egyszálgitáros kísérettel Bujtás Ervin előadásában! Dés László, LGT, Sting, Cseh Tamás, Somló Tamás, The Eagles, CCR, Toto, stb...


  Halloween party

  Szombathely - MMIK - október 29. szombat, 21:00

  Kapunyitás 20 órakor, jegyek az MMIK Cafféban válthatók.


  Halloween Salsa Party

  Szombathely - Salsa Fuerte Tánciskola - október 29. szombat, 21:00

  Reszkess, félj és borzadj! De legfőképpen táncolj egy rettenetesen jót! Ha beöltözöl, kevésbé kell félned! Bár a szekta úgyis utolér!


  Blow UP! - Halloween 2022

  Sárvár - Studio54 - október 29. szombat, 22:00

  Sárvár‼ Hosszú idő után visszatérnek hozzátok, és megcélozzák a Studio54-et‼ Készülnek nektek rengeteg pókhálóval, dekorral, óriási BLOW UP! hangulattal, táncoslányokkal, megfűszerezve egy csipetnyi borzongással... Ja és ne feledd... nem minden mosoly kedves... Beöltözni ér és kifejezetten ajánlott!

  Fellépők:

 • Gregori
 • Adam Bash
 • Jegyek a helyszínen - 3.000 HUF
 • Korhatár: 16+

 • PALACE IRON • HALLOWEEN

  Szombathely - Palace Iron - október 29. szombat, 23:00

  Egy este, ahol a beöltözés erősen ajánlott... Egy este, amikor nem félsz elindulni a sötétben... Egy este, ami nem csak félelmetes, hanem egyben szuper szexy is lesz, ugyanis érkeznek a Rádió 1 lemezlovasai.

  KÉT SZTÁRFELLÉPŐ, 1 ESTE:

 • BRÉDA BIA
 • LOVING ARMS
 • BELÉPŐ

 • 4000 Ft

 • ELPREMIERO - SPINEX & FRIENDS all night long

  Szombathely - Premier Lounge & Bar - október 29. szombat, 23:00

  Tech House? Nekik bejön! Ha neked is, akkor ott a helyed! Bemutatják Szombathely legújabb tech house eseménysorozatát! Egyúttal elhozzák neked a spanyol elektronikus zenei fesztiválok varázslatos világát a Premier Lounge & Bar felső szintjére!

 • A lemezjátszók mögött SPINEX & FRIENDS - all night long
 • BONUS LIGHTSHOW! Magyarországon egy teljesen új és egyedülálló, kifejezetten erre a helyre tervezett LED világítással emelik a hangulatot a tetőfokára. 67 m digitális LED szalag - 1072 W összteljesítmény… már ráz a hideg.

 • Jegyek a helyszínen
 • Korhatár: 18+

 • Halloween Battle

  Csákánydoroszló - Airsoft-Park - október 30. vasárnap, 8:00

 • Kapunyitás: 8:00
 • Eligazítás: 9:30
 • Kezdés: 10:00
 • Kapuzárás: 17:00
 • Belépő: 3000 Ft (Saját felszereléssel)
 • Fegyver bérlés: 3500 Ft + 3000 Ft beugró
 • Minimális létszám: 15
 • Maximális létszám 50
 • Mit tartalmaz a bérlés?

 • Egy replikát
 • 1000 db BB-t
 • Védőfelszerelést (Védőszemüveg és rácsos maszk)
 • Találatjelzőt
 • Taktikai mellényt
 • Elérhetőség:

 • csatairsoftteam_KUKAC_gmail_PONT_com
 • Telefon: +3630/358-6352 - Musits Adrián
 • +3630/4290954 - Musits József
 • Pálya egész területén a védőszemüveg használata kötelező! Pályán szemetelni, tüzet csiholni, illetve pirotechnikai eszközöket használni szigorúan TILOS! Dohányzás csak az arra kijelölt helyeken lehetséges!

  A játékidő előtt és alatt alkohol és egyéb tudatmódosító szerek fogyasztása TILOS! A játék ideje alatt - a szervezővel történő egyeztetés után -, fénykép és / vagy videó készítése engedélyezett.

  16-18. életév között a szülői beleegyező nyilatkozat kötelező. 14 és 16. év között kötelező a szülői jelenlét is. Regisztráció után, a fegyverek bemérése kötelező (Joule értékre!), mindenki beállított hop-uppal és a játékon használt saját BB-vel érkezzen kronózásra! AEG: 1,64J, DMR: 2,32J, Mesterlövész fegyverek: 3.34J)


  Kormos István: Vackor az óvodában / matiné előadás

  Szombathely - Mesebolt Bábszínház - október 30. vasárnap, 10:00

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
 • Tervező: Sipos Katalin
 • Zene: Takács Dániel
 • Rendező: Csató Kata
 • Játssza: Császár Erika mv.
 • „Hol volt,
  Hol nem,
  Messze, messze,
  Volt egy boglyos,
  Lompos,
  Loncsos,
  És bozontos,
  Vackor nevű kicsi medve,
  Nem is medve
  Csak egy apró,
  Lompos,
  Loncsos,
  És bozontos,
  Piszén pisze kölyökmackó.”

  Sokaknak bizonyára régi ismerős érkezik a Mesebolt Bábszínházba, Császár Erika, bábszínházunk alapító tagja jóvoltából. Az óvodában mennyi gyerek, mennyi játék, de minden új, idegen. Hol van anya? Mikor jön apa? Nincs mitől félni, az óvoda csodás hely, ahol Vackor megtanul szépen enni, együtt játszani, csöndben aludni. Vagy mégse? Brumma, brumma, hóha, hó! Fára mászni volna jó!


  Halloweeni Tökfaragás & Jelmez Verseny

  Szombathely - Anita Pub & Cafe - október 30. vasárnap, 19:00

  Halloweeni családi délután az Anita kávézóban! Elválasztott teremben jelmezverseny, tökfaragás, ingyenes arcfestés a gyerekeknek! Várnak minden kikapcsolódni vágyó szülőt és gyereket egy jó hangulatú délutánra! Külön díjazás a jelmezért, a legkreatívabb faragott tökért!

  Jelentkezni személyesen, Messengeren vagy telefonon: 06304559518! Mert nem garantált, hogy marad hely. Minden kelléket biztosítanak!


  ANALOG BALATON / Vendég: 7s (Nagy Kristóf)

  Szombathely - Végállomás - október 30. vasárnap, 19:00

  Október 30-án vasárnap az Analog Balaton mutatja be elmúlt 5 év lenyomataként tavaly megjelent első nagylemezét első önálló turnéján. Vendégük 7s és helyi erőként a fiatal tehetség Alterego.

  Kapunyitás 7-kor, belépő elővételben 3.000 Ft, a helyszínen 3.500 Ft.


  Halloween - Slágerek Éjszakája

  Szombathely - AFRI Cafe & Bar - október 30. vasárnap, 20:00

 • Muzsika: Dj.Szunyog
 • Asztalfoglalás AJÁNLOTT: 06309594441, vagy a Facebookon üzenetben!

 • Sempre Halloween Party

  Szombathely - Sempre Pasta & Pizza - október 30. vasárnap, 22:00

 • készülj a legfélelmetesebb jelmezeddel
 • ingyenes belépés
 • MR SHABA
 • meglepetés Welcome drink

 • Jövő heti előzetes:

  Termelői műhelylátogatás Papp-Felber Anita ökológiai gazdaságában

  Balogunyom - Margaréta utca 1. - november 3. csütörtökön, 10:00

  Program: Papp-Felber Anita mezőgazdasági termelő beavatja az érdeklődőket a zöldség, fűszer, virág vegyszermentes termesztésének rejtelmeibe.

  A Szombathelyhez közeli kisvállalkozás célja, hogy a vegyszermentes termények közvetlenül a termelőtől kerüljenek a fogyasztók elé.

  Az ökológiai gazdaságban Anita kóstolóval várja a vendégeket.

  A műhelylátogatás regisztrációhoz kötött, ezért, ha szívesen részt vennének a programon, regisztráljanak itt.


  Halloween After Party a Cekker boltban

  Szombathely - Szombathelyi Vásárcsarnok - november 3. csütörtökön, 13:00

  A Cekkerben tovább folytatódnak az ízélményekkel teli események. 2022. november 3-án, csütörtökön 13 és 16 óra között, a termelői piac ideje alatt sütőtökkrémleves-kóstolóval és tökös finomságokkal várja a vendégeket Lancsák Károly a Cekkerben. A legkisebbek ezúttal is a kézműveskuckóban alkothatnak.

 • Információ: +36 30 423 0342, info_KUKAC_borostyankokft_PONT_com

 • TeTT - Megtört progresszió | Kiállításmegnyitó

  Szombathely - Szombathelyi Képtár - november 3. csütörtök, 16:00

  Az „új gazdasági mechanizmussal” együtt járó társadalmi nyitás az 1960-as évek végén és a ’70-es évek legelején szinte felrobbantotta a magyar művészeti életet. A „helsinki békefolyamat” jegyében is nyitó hatalom rövid gyeplőn, de engedte a kibontakozó új művészetet, sőt némileg támogatta is a kezdeményezéseket.

  Abban a pillanatban azonban, amikor – akár tévesen, akár joggal – azt érezte, hogy a művészek ellene dolgoznak, közbelépett, és közvetlen vagy közvetett eszközökkel ellehetetlenítette a próbálkozásokat. A Megtört progresszió című kiállítás nyolc év hazai történéseit és művészeti törekvéseit tekinti át.

  Bemutatja azokat politikai és társadalmi folyamatokat, amelyben a magyar progresszió megszületett, végigköveti az új művészeti utak sorsát, amelyek – sajnos szinte kivétel nélkül – elhaltak, vagy alkotóik elhagyták az országot. A rövid „virágkor” azonban nem múlt el nyomtalanul, hiszen a „hivatalos” kultúra is megváltozott. A hatalom megértőbb nem, de óvatosabb lett, és számos, a progresszióban induló művészt beemelt a támogatott kultúra körébe.

  2022-ben lesz 50 éve, hogy megjelenhetett Magyarországon is a Syrius zenekar Ausztráliában felvett, a műfajra és az évtized alkotóművészeire is óriási hatású Devil’s Masqurade című nagylemeze. Kiállításunk a zenekar előtt is tiszteleg.


  Bősze János festőművész emlékkiállítása | megnyitó

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - november 3. csütörtök, 17:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Vasvári Békeház Képzőművészeti Gyűjteménye közös programja. Köszöntőt mond Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató, a kiállítást megnyitja Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, a gyűjtemény kurátora, közreműködik Flier Edit zongoraművész.


  HOBO - Vadászat

  Szombathely - AGORA MSH - november 3. csütörtök, 19:00

  Lassan negyven éve, hogy elkezdtem írni a szövegeket, majd Póka Egon neki látott a megzenésítésnek. Kőbányai konyhájukban, akusztikus gitáron mutatta meg és ott, helyben raktuk össze a dalokat.

  1984-ben jelent meg a dupla album, majd karácsony táján lement a Budapest Sportcsarnokban a bemutató, amit Szikora János adoptált színpadra. Ezt 2002-ben és 2007-ben Vidnyánszky Attila sikeres rendezései követték.

  Több filmkészítési terv is elvetélt az eltelt évtizedek alatt, de ezeknél fontosabb, hogy koncerten játsszuk el a művet, hiszen ez volt a célunk. Így hát most magam látok neki egy turnénak, ahol mostani társaimmal a saját változatomat adjuk elő.

  Mindig úgy gondoltam, hogy a Vadászat nem színházba, hanem sokkal inkább koncertre való, amibe persze bele lehet építeni színházi elemeket. Ezért a számokat keretjáték köti majd össze, amit egy vásári bohóc vezet elő.

  A régi album dalai mellett újabb, ideillő számok is elhangzanak majd, hiszen a téma máig nem évült el és sajnos úgy tűnik, soha nem is fog.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00; szombat 9.00-12.00), online a gag.jegy.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen válthatók.


  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló