Programajánló a hétvégére: Japán Nap, Herényi Esszenciák, Péterfy Bori & Love Band, Leander Kills és szüret

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

Október 7-9. péntek-vasárnap

 • Jenci néni és az okostelefonok | író-olvasó találkozó Kolozsi Angéla íróval, a Mesebolt Bábszínház művészével
  2022. október 7. 10:00, BDK, földszinti előadóterem
 • A kávéházi cigányzene története | beszélgetés Nyerges Erika íróval
  2022. október 7. 17:00, BDK, Médiatár és nyelvi részleg
  A Berzsenyi Dániel Könyvtárban mintegy tíz éves múltra tekint vissza a Roma Kultúra Napja. A rendezvénysorozat célja a kultúra népszerűsítésén túl, a cigány hagyományok magyar kultúrára gyakorolt hatásának megismertetése. A cigányzene hallatán eszünkbe jutnak a régi szép idők, amikor még élő zene szólt a vendéglátóhelyeken, kockás terítős asztaloknál húzta a prímás a kedvenc nótákat. A több mint kétszáz éve működő kávéházi cigányzene igazi túlélő. Szerepéről, társadalomformáló és polgárosodást elősegítő hatásáról kevesen tudnak. Nyerges Erika pedagógus, író A kávéházi cigányzene története című kötete 2020-ban jelent meg az Ad Librum Kiadó gondozásában.
 • „Pitypalatty, megmaradj” | kézműves foglalkozás Novák Ágota népi játszóházvezetővel
  2022. október 9. 15:00, BDK, Gyermekkönyvtár
  Novák Ágota népi játszóházvezető segítségével ismerkedünk védett állatokkal és papírmasé technikával elkészítjük másaikat, hogy óvó kezünkben tarthassuk.
 • Amalgám Duó: JELEN | Dévényi Ádám emlékműsor
  2022. október 9. 15:00, BDK, 1. emeleti hírlapolvasó
  Fodor Levente (gitár, ének) és Varga Tamás (gitár, ének) emlékműsorukban Dévényi Ádám lélek- és korlenyomataiból válogatnak, hiszen szerzeményeit 2016 óta már csak felvételekről hallhatjuk. A két dalost néhány éve ajánlotta egymás figyelmébe közös gitártanáruk. Jó megérzés volt, már az első találkozásból háromórás együttzenélés lett, a másodikon pedig meg is született a Dévényi Ádám koncert ötlete és váza. Ezzel a műsorukkal érkeznek könyvtárunkba, az Országos Könyvtári Napok keretében.

 • Stromfeld Családi Nap

  Szombathely - Stromfeld sportpályák - október 7. péntek, 14:00

  Program:

 • 14:00-14:15 – Donászi Óvoda ovis csoport fellépés
 • 14:15-15:00 – Aszfaltrajzverseny és zsűrizés
 • 15:00-16:00 – Jóga és Pilates a Mandala Mozgáscentrummal
 • 16:00-17:00 – Kalózparty az InciFinci Gyermekfoglalkoztatóval
 • Folyamatosan látogatható programok:

 • Állatsimogató és Örökbefogadó Pont az Állatvédők Vasi Egyesületével
 • Arcfestés, Exatlon pálya
 • AGORA Garázs – elektromos kisautókkal, gokarttal és rollerekkel
 • Öko kézműves sarok és Játszóház a SZOVA Zrt. munkatársaival
 • Kézműves Kuckó ajándék stand a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.-vel
 • eSport eszközök kipróbálása az eSport Szombathely Egyesülettel
 • Interaktív érzékenyítő programok az Esélyek Házával és a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületével
 • Snack Sarok (pogácsa, sütemény, üdítő és kávé) a készlet erejéig!
 • Eső esetén a program a FÉHE épületében kerül megrendezésre! A program ingyenesen látogatható!


  Emlékezés az aradi vértanúkra

  Szombathely - Smidt Múzeum - október 7. péntek, 15:00

  Tudták, hogy Smidt Múzeumban megtekinthetők az aradi vértanuk bitófájának darabjai? Knezić Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Damjanich János és gróf Vécsey Károly bitófáinak maradványait 1941-ben kapta ajándékba Dr. Smidt Lajos Doma Dánielnétól, az azokat azonosító Hollendonner Ferenc húgától.

  Ezenkívül még számos, az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz és az aradi vértanúkhoz kötődő emléket találhatunk a Smidt Múzeumban, amelyek megismerésére hívják most a múzeumbarátokat és Múzeumbogár Klub tagjait.


  Oktoberfest a Krenner sörkertben

  Csempeszkopács - Krenner Beer - október 7. péntek, 16:00

  Az idei évben is megtartják a saját egynapos Oktoberfestüket. Készülnek egy kifejezetten erre az alkalomra készített Pilsszel, lesz eredeti bajor perec, kemencében sült kolbász kovászos kenyérrel és mustárral, illetve megrendezésre kerül egy Söröskorsó Szépségverseny is.

  Kolbászuk saját recept alapján készül, korlátozott mennyiségben! Ha nem szeretnél lemaradni róla, mindenképp jelezd előre üzenetben érkezésed.


  Mesélő-éneklő-táncoló kultúra teremtők és örökítők és a Répce-vidék Nyíló Virága Díj átadója

  Csepreg - Művelődési Ház - október 7. péntek, 16:00

  A Répce-Vidék Kultúrájáért Alapítvány 25 éves jubileumi rendezvénye, a Magyar Népmese napja alkalmából, az Országos Könyvtári Napok keretében. Mesemondó találkozó és díjátadó ünnepség.


  DIGI-LÉT KÉRDÉSEK- Élet a digitális térben

  Szombathely - AGORA MSH - október 7. péntek, 16:00

 • Az előadás címe: Elektronikus levelezés és biztonságos levelezési szokások
 • Az egymásra épülő, work-shop jellegű programsorozat előadásai a digitális eszközök és technológiák, a digitális kompetenciák és megoldások bemutatásához, a digitális eszközök, megoldások és az „okosvilág" útvesztőiben való eligazodáshoz nyújt segítséget. A mindig tanulni vágyó örökifjaknak!

  A program látogatása ingyenes, előzetes regisztrációkat a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címre várják.


  KIS AGYAGMŰVES SZAKKÖR

  Szombathely - AGORA MSH - október 7. péntek, 16:30

  A kerámiakészítés alapjainak elsajátítása péntekenként, délutáni foglalkozás keretében. Az egyszerű formázási technikák megtanulása mellett különböző díszítési módszert kipróbálva készítünk el egy-egy tárgyat, ezáltal játékosan megismeritek az agyagban rejlő lehetőségeket.

 • A foglalkozásra elsősorban általános iskolás gyermekeket várnak
 • Első foglalkozás: október 7. 16.30
 • Szakkörvezető: Udvardi Balázs Tamás fazekas
 • Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom
 • A szakkörrel kapcsolatban érdeklődni a következő elérhetőségen lehet: Németh Zita művelődésszervező, nemeth_PONT_zita_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu, Tel: + 36 20 359-1530, 94/312-666

 • 90 éves a Herényiek Háza - múltidéző ünnepség

  Szombathely - Herényiek Háza - október 7. péntek, 17:00

  Idén ünnepli a Herényi Kultúrház (Herényiek Háza) "születésének" 90-ik évfordulóját, ennek az apropóján október 7-én pénteken tartanak egy kis ünnepséget, amely során visszaemlékeznek az elmúlt évtizedek történéseire, illetve a herényi közösség eddigi munkásságára.


  11. MOZINET FILMNAPOK

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - október 7. péntek, 18:00

  Idén egy picit megváltozik az eddig ismert koncepciónk. A programban szereplő négy film egyesével utazza be az országot: a nézők minden hónapban egy-egy alkotást láthatnak, akár hónapokkal az országos mozibemutató előtt.

  10.07. Szombathely - Nyolc hegy

  A hindu mitológia szerint nyolc hegy határolja a világot, amelynek a közepén egy óriási kilencedik hegy áll. Akkor találunk rá a boldogságra, ha a középső hatalmas hegyen éljük le az életünket, vagy ha beutazzuk a többi nyolcat? A két tizenéves, Pietro és Bruno együtt töltik a nyarakat a Dolomitokban, ősszel Pietro hazamegy Torinóba, a zsúfolt nagyvárosba, Bruno viszont marad a hegyek között, a falujában. A két fiú között nagyon mély gyerekbarátság szövődik, ami viszont megszakad a tinédzser évek alatt. Pietro felnőttként keresi a helyét, bejárja a világot, míg Bruno szülőfalujában próbál boldogulni, ahol egy évszázados hagyományok alapján működő gazdaságot működtet. Csaknem húsz év után találkoznak újra, és most jobban egymásra vannak utalva, mint bármikor a korábbi életükben.


  ROCK KONCERT

  Celldömölk - S184 Bisztró - október 7. péntek, 18:00

  Rég nem látott együttállás! Egy színpadon Celldömölk és a környék rock & roll sava-borsa egy fantasztikus minifesztivál keretében.

 • 17:45 Balu a biozenész
 • 19:30 Titanic Swim Team
 • 20:50 BRB - Bendzsó Rockband
 • 22:00 Hamuzákis
 • A belépés ingyenes!


  Mantra Jam

  Szombathely - Govinda Vegán Étterem és Kulturális Központ - október 7. péntek, 18:00

  A mantra kifejezésben két szó van összekapcsolva: manas és

  trayate. A manas szó elmét vagy tudatot jelent, a trayate pedig azt, hogy felszabadítani. A mantra tehát azt a hangot, illetve azoknak a szavaknak a kombinációját jelenti, amely felszabadítja az elménket, a tudatunkat. A hare krisna mantra egy lelki hangvibráció, aminek éneklésével amellett, hogy lecsillapíthatjuk az állandóan csapongó elménket, pozitív változásokat érhetünk el életünk minden területén.

  A közös énekléssel, tradicionális hangszerekkel kísért mantra meditációt bhajannak nevezik, melybe most Nektek is lehetőségetek lesz bekapcsolódni.


  SALSA Toronyban

  Torony - Toronyi Művelődési Ház és Könyvtár - október 7. péntek, 18:00

  Kezdő és újrakezdő SALSA Toronyban. Mehettek párban vagy anélkül - a lényeg az együtt töltött idő öröme! Kezdőket és újrakezdőket 18 órás kezdésre várják, a haladóbbak 19:40-től táncolhatnak!


  Pontfestett Geometria - Finisszázs

  Szombathely - MMIK - október 7. péntek, 18:00

  Avagy a lélek a festmények mögött.

  Szeretettel hívlak Benneteket egy személyes találkozásra! Ha nem tudtál eljönni a megnyitóra, szívesen invitállak a kiállítótérbe ahol így, ebben a formában utoljára nézhetjük meg együtt a festményeim.

  Ha ott voltál, de most újra szívesen velünk tartanál, Téged is szeretettel várunk, főleg mert most elmesélem a festmények történetét a tőlem megszokott humorbonbonokkal fűszerezve. S. Hollósy Kornél most is velünk tart, így gyönyörű zongorajátékával vehetünk búcsút a kiállítástól.

  A festmények megvásárlására is lehetőség lesz, és ha szeretnéd, az előjegyzett festményed most hazavinni, azt is megteheted. Szeretettel várlak!

  Andrea


  J-POP vs. K-POP és MES koncert

  Szombathely - Maxxx Club - október 7. péntek, 19:00

  Ismét ráhangolódás a Japán Napra! Adománygyűjtő rendezvény. Szeretettel várják a J-POP & K-POP rajongókat egy fantasztikus bulira Szombathelyen! Idei sztárvendég: MES (めす), utaite énekes, aki Japánból érkezik. Felajánlásaitokat (2000 Ft-tól) a bejáratnál tehettek majd!


  Leander Kills / Tiansen

  Szombathely - Végállomás Klub - október 7. péntek, 19:00

  Október 7-én, pénteken újra Leander Kills a Végállomásban, a hangulat izzításáról a Tiansen gondoskodik.

  Kapunyitás 7-kor, belépő: 5.000 Ft (október 7. délig online és a koncert helyszínén a koncert napján kapunyitástól). Jegyelővétel itt.


  Bujtás Ervin

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 7. péntek, 20:00

  Hazai és külföldi előadók ismert dalai, megzenésített versek és saját szerzemények szólalnak meg egyszálgitáros kísérettel Bujtás Ervin előadásában! (Dés László, LGT, Sting, Cseh Tamás, Somló Tamás, The Eagles, CCR, Toto, stb...)


  Búcsú buli a Broadway Club Caféban

  Szombathely - Broadway Club Cafe - október 7. péntek, 21:00

  2022.10.07-én búcsú buli, dj Sheperd, a Broadway Club Caféban, kezdés 21 órakor.


  Gólyaavató Afterparty Vol.2: Premo, HBSZ

  Szombathely - Romkert - október 7. péntek, 22:00

  A Gólyaavató & NEVER SAY NEVER bemutatja: Gólyaavató Afterparty Vol. 2: #Premo #HBSZ. Hamarosan érkezik az első meghatározó rendezvény középiskolás évetek alatt, ami nem más mint a: Gólyaavató Afterparty. /Nem iskolai rendezvény!/

  A Gólyaavató csapata már 10. éve nyújt minőségi szórakoztatást 1. éves gólyáknak, hogy igazán emlékezetessé tegyük a középsuli első estéjét.

  PROGRAMOK

 • Fesztivál szövetkarszalagok, hogy a gólyaavató afterpartyd emléke örökre veled maradhasson!
 • Mr. & Mrs Gólya választás
 • NAGYKORÚ HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZAT: 14, és 15 éves vendégeknek kötelező magukkal vinni az alábbi dokumentumot aláírva, amit a bejáratnál fognak kérni minden érintettől.

 • Hangulatfelelős a Gólyaavatók házigazdája: Dj Roland
 • Jegyek:

 • Gólya jegy I. - 2 000 Ft (Első 100 Premos és HBSZ-s gólya)
 • Gólya jegy II. 2 500 Ft (Csak Premos és HBSZ-s gólyáknak)
 • Külsős jegy I. 2 500 Ft (A készlet erejéig)
 • Külsős jegy II. 3 000 Ft

 • GOODBYE PARTY-10.07.

  Szombathely - Premier Lounge & Bar- október 7. péntek, 23:00

  Goodbye party a Premier Lounge & Bar-ban! Hogy mitől búcsúzunk? A régi szórakozóhely megjelenésétől! A felső szint bezár, de nem sokáig… Hamarosan teljesen új és páratlan megjelenéssel várnak újra benneteket az emeleten. Ott a helyed az utolsó bulin a padláson, tomboljatok együtt hajnal 4-ig Dj Joke zenéjére!

  A kapu este 11 kor nyílik, fél 12-ig ingyenes a belépés, utána pedig 1500 Ft a belépő! Ne maradj le Te se Szombathely legnagyobb bulijáról!


  Lombbúcsúztató túra a Kőszegi Tájvédelmi Körzetben

  Kőszeg - Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont - október 8. szombat, 9:00

 • Találkozási pont: A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont előtt
 • Túravezető: Kóródi Blanka természetvédelmi őr, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, 06302293597
 • Táv, időtartam: 18 km, 5-6 óra
 • Tervezett útvonal: Látogatóközpont - Okmányos - Szikla elágazó - Szikla-forrás - Hármas-patak - Vöröskereszt - Mohás-forrás - Látogatóközpont
 • Ajánlott: túracipő, hosszú nadrág, kézi távcső
 • A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a blanka_PONT_korodi_KUKAC_onpi_PONT_hu email címen lehet (kérik a jelentkezés során telefonszámot is adjanak meg).


  Fut a város! Futóverseny Szombathelyen

  Szombathely - október 8. szombat, 9:00

  2022.októberében van egy nap Szombathelyen amikor mindenki fut?! Igen! Ha nem hiszed, próbáld ki! Egy új esemény bevezetésére vállalkoznak, arra bíztatva a város lakóit: álljanak fel a karosszékből és próbálják ki magukat a távok egyikén.

  Egyedül vagy csapatban? Rövid vagy hosszútávon? Csak az edzettség szab határt! Bárki elindulhat, aki kellően erősnek és motiváltnak érzi magát ahhoz, hogy teljesítménye révén része legyen a Szombathely városának legszebb részeit érintő versenynek. Aki nem áll rajthoz, az szurkolhat családtagjainak, barátainak, ismerőseinek, közben pedig számos program közül válogathat.

  Távok: 400m (gyermek futam), 2,5km (kisállattal is), 5km, 10km (egyéni vagy váltó).


  Kovászos Kenyér Workshop

  Kőszeg - Jurisics vár - október 8. szombat, 9:00

  A Jurisics-Vár Művelődési Központ és Várszínház közös szervezésében szeretnké átadni tudásukat a Csepregi Kovászolók, melyet a kenyérsütésben szereztek.

  Tapasztalataik:

 • kenyérsütési hibák javítása
 • kovász nevelése, életben tartása
 • Amit feltétlenül vigyél magaddal:

 • Fedeles kelesztő edény
 • Csavaros fedelű üveg
 • Toll, ha esetleg jegyzetelni szeretnél
 • Regisztráció szükséges: kovaszcsoport2022_KUKAC_gmail_PONT_com
 • Részvételi díj: 4000 ft

 • Gombavadászat // Natúrparki séták #7

  Oszkó - Oszkói Pincesor - október 8. szombat, 9:00

  Gombavadászatra invitálnak minden érdeklődőt az oszkói szőlőhegy körüli erdőkbe. A túra a Pásztor-szállás épülete elől indul. Túravezető: Kalauz József, gombaszakértő.

  A kirándulás közben József mesél az őszi erdőben fellelhető gombafajtákról, ehető és mérgező gombákról. A túra végén pedig a résztvevőkkel együtt közösen átnézi és megvizsgálja az összegyűjtött gombákat. A gombaszedéshez vigyél magaddal kosarat, kést és pici műanyag dobozt!

  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztráció itt.

  A séta után mindenkit maradásra invitálnak, hiszen remek programok várják az oszkói szőlőhegyre érkezőketa Hegyháti Tájoló keretében:

 • 12:00-14:00-ig gesztenye és lángossütés
 • 14:00-tól pincetájház bemutató
 • 13:00-16:00-ig Süttönhelm Tibor harmónikajátéka
 • 13:00-18:00-ig Helyi termék vásár
 • 14:00-16:00-ig Családi Kézműves műhely
 • 13.00-17.00 Borkóstoltatás
 • 16.00 Pajtaszínházi előadás
 • További információ itt.


  Kézműves Kuckó

  Szombathely - AGORA MSH - október 8. szombat, 9:00

  Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • Téma: Őszi ajtódísz készítése
 • Részvételi díj: 500 Ft/fő

 • Gárdonyi: 100 év - 100 km

  Sárvár - Kirándulóerdő - október 8. szombat, 9:30

  A Gárdonyi Géza Általános Iskola kiránduló és túraszakkört szervez az iskola diákjainak, családjaiknak és az intézmény tanárainak. Idén a programokat összevonják az iskola fennállásának 100. évfordulójával.

  Az 1. alkalom:

 • indulás: Sárvár, Tesco-parkoló, gyülekező 9:30-kor
 • útvonal: Rába-töltés, Vadkert, Kirándulóerdő
 • érkezés: Téglagyári-tó

 • Gencsapáti szüret 2022

  Szombathely - Herényiek Háza - október 8. szombat, 9:30

  2022. október 8-án szombaton, hagyományaiknak megfelelően szüreti felvonulást és mulatságot rendeznek, melyre minden érdeklődőt és felvonulót szeretettel várnak!

  9:30 – termény betakarítási hálaadás és a szőlősgazdák hálaadó szentmiséje a Szentkúton! A szüreti felvonulás kezdete 13:00! (Előtte 10:30-tól várják a közösségeket a szüreti fogatok díszítésére!) Indulás a Művelődési Ház és Könyvtár elől, majd a menet végigvonul a település utcáin, és visszaérkezik a kiindulópontra.

  Idén a Herényiek Háza meghívásának is eleget tesznek és énekes-zenés-táncos megállót tartanak! Az elmúlt évekhez hasonlóan örömmel és köszönettel veszik, ha vendégasztallal várják a felvonulókat!

  Szüreti mulatság 19 órától a Művelődési Ház és Könyvtárban! Zene: DJ Szunyog, közreműködik a Zsivány Zenekar!


  Csehi Csodás Tájoló - Hegyháti Tájoló

  Csehi - október 8-9. szombat-vasárnap

  A szombati nap mellett plusz egy vasárnapi nappal is készülnek, V. Hegyháti Tájoló október 8-án szombaton 12:00-18:00 óra és október 9-én vasárnap 10:00-15:00 óra között Csehiben két helyszínen: a Csehi-hegyen és Csehi Szabadidőparkban!

  Részletes program:

 • Csehi Szabadidőparkban (Faluközpont) a Tájoló egész ideje alatt:
  Süsd meg a saját kürtősöd! – a tésztát és eszközöket mi adjuk, Te hozd a kreativitásod!
  Én is akarok egyet! vásár – kürtőskalácsot és macaront is vásárolhatsz!
  15 órakor Csehi települése szüreti felvonulást tart, ezt is megtekintheted!
 • Csehi-hegyen:
  Szalmabálás hegyi piknik – termelői ízek a szabadban a Tájoló egész ideje alatt!
  Hagyományos gesztenyesütés – édes, ropogós sült gesztenye a Tájoló egész ideje alatt!
 • Csehi Csodás Tanösvény – vezetett túra szombaton 13 és 16 órakor; vasárnap 11 és 13 órakor!
  A két helyszín között közlekedhetsz: a hegyen földúton keresztül akár gyalog, túrázva jól kijelölt túraútvonalon és óránként induló traktoros pótkocsin is! A helyek limitáltak, akár előre érdemes jelezni! A pótkocsira csak saját felelősségre szállhatsz fel és 12 éven aluliak csak szülői kísérettel!
  Traktorindulások: szombaton a faluból a hegyre: 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30; a hegyről a faluba: 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00; vasárnap a faluból a hegyre: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30; a hegyről a faluba: 11:00, 12:00, 13:00, 4:00 -vagy mehetsz akár autóval és busszal is! Ingyenesen tudsz parkolni mindkét helyszínen!
 • A rendezvény ingyenesen látogatható egész idő alatt, de adományokat szeretettel fogadnak! Adományodat melegszívű vendéglátással viszonozzák! Mindkét helyszínen találsz adománygyűjtő- és információs pontokat. Itt minden tájékoztatást megkapsz a programokról és itt adományozhatsz is – ezt akár készpénzben, akár bankkártyával is megteheted. 600 forintonként 1 db támogatójegyet kapsz.

  A támogatójegyeket elteheted, elviheted emlékbe vagy szívesen fogadjuk a különböző termékekért és szolgáltatásokért. Kérlek, ezt jól gondold meg, mert a rendezvény végén a támogatójegy adományát visszaadni eléggé kellemetlen! Az adományok teljes összegét a szőlőhegy fejlesztésére fordítják.

  Szívesen fogadják támogatójegyedet: kürtőstésztáért 1 db-ot, kürtőskalácsért 2 db-ot, macaronért 1 db-ot, a gesztenye adagjáért 2db-ot, a pikniktálért 3 db-ot, a traktorozásért 2 db-ot, a túravezető és a traktorvezető - ha szerinted jól végzi a munkáját, hálásan fogadja!


  Cáki Gesztenyés Gasztro Fesztivál

  Cák - Cáki Pincesor - október 8-9. szombat, 10:00

  2022. október 8-9-én kerül megrendezésre cáki gesztenyés programunk. A Cáki Pincesor területén kézműves vásárra kerül sor a környező kistermelők termékeiből és a kézművesek alkotásaiból. Mindkét nap folyamatosan sütjük a gesztenyét és a helyi borászaink is kínálgatják boraikat.

  Helyi egyesületek és önkéntesek bevonásával „pincepörkölt” és egyéb finomságok főnek az üstökben, valamint „cáki burger” és „langalló” sül a kemencékben. A gyermekes családokat kézműveskedéssel, középkori életmód bemutatóval, valamint vásári játékokkal várják mindkét napon.

  Az idei évben szeretnék még színesebbé tenni a programsorozatot, ezért felkérték a Vas megyében élő nemzetiségek amatőr csoportjait, hogy mutatkozzanak be hagyományőrző zene-tánc kultúrájukkal, valamint kínálják a rendezvény résztvevőinek hagyományos ételeiket.

  A kulturális programokat szombaton a Varnyú Country, vasárnap a Koprive népzenei alapú világzenét játszó zenekar koncertje zárja. Így a Cáki Pincesor színpadán mindkét nap nemzeti hagyományaikat bemutató műsorokkal lépnek fel a horvát, német/sváb, szlovén/vend, roma, zsidó és a vasi magyar közösségek képviselői valóban színes kulturális kavalkáddá téve a hagyományos rendezvényt.

  A rendezvény belépőjegy ellenében látogatható! Belépőjegy ára: 1.000 Ft, 18 éves kor alatt ingyenes! Parkolás a kijelölt helyen ingyenes!


  Herényi Esszenciák

  Szombathely - Herényiek Háza - október 8. szombat, 13:00

  A Herényi Kulturális és Sportegyesület 2022. október 8-án újra megrendezi a Herényi Esszenciákat. Idén a Herényiek Háza kapui nyílnak ki, ahol egybegyűjtötték Herény Értékeit. A helyi értékek bemutatója és a helyi termelők árusítása mellett, különböző kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók.


  Japán Nap

  Szombathely - AGORA MSH - október 8. szombat, 13:00

 • Sztárvendégek: Goto Mayumi Nihonga festőnő; Hijikata Seiko Temari mester; MES Utaite énekes
 • Színpad: Taiko dobok, Nihonga bemutató, Koto, Utaite, Kyudo, Judo, Karate, Kendo, Iaido, Ninjutsu, UTAITE és ATARU Koncert
 • Nagyterem: origami, japán témájú társasjáték, illatjáték, kagyló játék, japán játékok, ikebana, nihonga, kazarihimo, kumihimo, kalligráfia, gésa frizura, japán viselet, pólófestés, sushi workshop, japán teakóstoló, kendo kipróbálás, bonsai kiállítás, japán kard kiállítás, temari kiállítás
 • Galéria: japán édességek, japán ajándéktárgyak, J-POP és K POP ajándékok, manga
 • Előadások: Az anime varázsa; Expo 70-Expo 25-Oszaka; A japán tea története népdalokon keresztül; Ikebana virágrendezés és a japán esztétika; Temari élmény- kézműves workshop
 • Előtér: információ, japán street food, sushi, japán italok, Toyota tesztvezetés
 • A rendezvényen való részvétel ingyenes.


  Fiatal hársfák árnyékában. Szily püspök egykori kertjei - ingyenes tárlatvezetés

  Szombathely - Smidt Múzeum és Járdányi Paulovics István Romkert - október 8. szombat, 14:00

  Ma már csak egyetlen egy áll azon közel 80 hársfa közül, amelyeket Szily János, az első szombathelyi püspök elgondolása szerint ültettek. E fák hajdan annak az általa 1780-ban alapított összefüggő nagy püspökkertnek voltak elemei, amely az újonnan felépült püspökvártól egészen a hajdani Kaczmarski-kertészetig, azaz a mai Ady térig és Petőfi Sándor utcáig húzódott. Az első szombathelyi püspök ugyanis a kialakuló egyházi központ környezetére is rendkívül nagy gondot fordított.

  Ezen alkalommal egy ebből az évből fennmaradt tervrajz, egyéb mérnöki felmérések és egy páratlan fénykép adatai alapján rekonstruált térképünk segítségével járjuk végig és idézzük fel a barokk palotához csatlakozó park egyes részeit: a sala terrenából nyíló és az utcától magas fallal elválasztott, geometrikus elrendezésű francia kertet, továbbá a romantikus angol kertet, annak kanyargós útjai mellett álló „antik” szobraival és dombon álló filagóriájával. Sétánk végén pedig megérkezünk a Savaria letűnt dicsőségét hirdető, római sírépítményre hasonlító kerekvár romjaihoz.

 • A sétát vezeti: dr. Kiss Gábor régész
 • Találkozó: 14 órakor a Smidt Múzeumban

 • shipwreck (hajótörés) party

  Szombathely - Broadway Club Cafe - október 8. szombat, 19:30

  Sajnos egy időre bezár a Salsa Szombathely egyik kedvenc helye, így búcsúparty következik. együtt süllyednek el... mindenki olyan szerkóban jöjjön, amit hajótörés során hirtelen magára tudott kapni, hálóing, pizsi, vagy épp estélyi ruha... úszógumi használata megengedett.. a latin zene az utolsó pillanatig szólni fog.. mint a Titanicon.


  Retro Party

  Kőszeg - Tóth Pincészet - október 8. szombat, 20:00

  A 80-as, 90-es és 2000-es évek világával rázzák fel a bulizni vágyók hangulatát szombat este.

 • Lemezjátszók mögött: Blazsew
 • Start: 20:00

 • Kovács Viki, Gabesz és Pogi - Lélekrehab

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 8. szombat, 20:00

  A szombat esti hangulatról Kovács Viki, Gabesz és Pogi gondoskodik. Finom ételek, különleges italok társaságában vár mindenkit a Lélekrehab.


  Copy Con & Reggae Express Band / vendég: Canis Cara

  Szombathely - Végállomás Klub - október 8. szombat, 20:00

  Október 8-án, szombaton Copy Con és a Reggae Expressz valamint a helyi Canis Cara prezentál egy fergeteges reggae estet a Végállomásban.

  Belépő 3.000 Ft, kapunyitás 20.00-kor.


  Péterfy Bori & Love Band

  Szombathely - MMIK - október 8. szombat, 21:00

 • Kapunyitás: 20:00
 • Koncertkezdés: 21:00
 • Jegyár:

 • elővétel: 3500 Ft
 • a koncert napján: 4000 Ft
 • Jegyelővétel itt.


  100% RETRO PARTY

  Szombathely - Maxxx Club - október 8. szombat, 22:00

  Szombaton visszarepítenek kicsit az időben és elhozzák a legnagyobb slágereket! Jönnek 90-es és 2000-es évek legnagyobb partihimnuszai! Ne gondolkozz, maxxxold ki az estét!

 • Jegyek a helyszínen: 3000 Ft
 • Érdemes időben érkezni, hiszen éjfélig ingyenes az italfogyasztás!


  Mulat a város

  Szombathely - Romkert - október 8. szombat, 22:00

  Mulat a város! Érkezik a város legmenőbb 2000-es évek partyja, ahol elkezdik a Shakirával, folytatják Rihannával és Black Eyed Peassel zárnak… Egy szóval lesz mindenis! Ki ne szeretne Eminemmel bulizni Britneyre? Vagy Red Fooval nyomni a Businesst? Ezen az estén mindent megtehetsz! Bulira fel!

 • Jegyár: 2000 Ft
 • Vip: 3000 Ft

 • BEST OF 2000'S

  Szombathely - Palace Iron - október 8. szombat, 23:00

  A 2000-es évek legnagyobb slágerei érkeznek a Palace-ba!

 • Hangulatfelelős: NÁKSI
 • Hangulatfelelős: SÖRI
 • BELÉPŐ: 4000 Ft

 • Ladies Night

  Szombathely - Víztorony - október 8-9. szombat-vasárnap

  Ladies Night a Víztorony Bár és Bisztróban péntek és szombat este! Finom koktélok és zene kell ennél több? Bulizzatok együtt a hétévégén!

 • A belépés ingyenes!
 • Asztalfoglalás: info_KUKAC_viztoronyszombathely_PONT_hu vagy 06 94 900 606

 • Papírvarázs / pöttöm színházi matiné

  Szombathely - Mesebolt Bábszínház - október 9. vasárnap, 10:00

 • Korosztály: 1-4 éveseknek
 • Bedobozolta: Trifusz Péter
 • Hangicsálta: Kiss Dávid
 • Összehajtogatta: H. Nagy Katalin
 • Varázsolják: Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint
 • papírcsipke,papírszalag,
  papírdoboz, papírtekercs
  hiszed-e, hogy nem is papír
  hanem fura csuda játék?

  lesz belőle kis halacska
  meg porszívó, ha akarja
  magas lépcsőkön szaladgál
  hajócskaként a vízre száll
  tűnő árnyékká változik
  keresd - csak rád várakozik


  Hangverseny a kőszegi zsinagógában

  Kőszeg - Zsinagóga - október 9. vasárnap, 11:00

  Szeretettel hívják Önöket a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) és a Haydn Filharmonikusok Kamaraegyüttes közös szervezésében megrendezésre kerülő hangversenyre a kőszegi zsinagógában október 9-én (vasárnap) 11 órai kezdettel.

  A hangverseny része annak a programsorozatnak, amelyet az Intézet együttműködő partnereivel az elkövetkezendő időszakban szervez a felújított zsinagógában. Külön öröm, hogy elfogadta a meghívást, és a koncert elején köszönti a megjelenteket a Schey-család részéről John de Waal, aki Londonból utazik ide az eseményre.

  A hangversenyen közreműködnek az Osztrák-Magyar Haydn Filharmonikusok szólistái, Adorján Gabriel vezetésével.

  A hangverseny kezdetét megelőzően, 10.00-tól megtekinthető lesz az „Egy kőszegi sikertörténet: a Schey család” című kiállítás; illetve a koncertet követően, várhatóan 13.30-tól „Zsidó emlékek Kőszegen” címmel vezetett sétát tart a történelmi belvárosban Mátay Mónika történész, az FTI-iASK kutatója.


  I. Aranyló Családi Lovasnap

  Uraiújfalu - Aranyló Lovasudvar - október 9. vasárnap, 13:30

  Az Aranyló Lovasudvar, valamint az Aranyló Tenyésztő és Lovassport Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő családi lovasnapjára!

  Programok:

 • Lovasaink vezetőszáras és ügyességi bemutatója
 • Díjlovas bemutató
 • Ugró bemutató
 • Fogat bemutató pónikkal
 • Kincsünk a magyar ló – fajtabemutató
 • Lovaglási lehetőség kicsiknek és nagyoknak
 • Hintó és kocsikiállítás
 • Büfé
 • Vendég a Pacsirták Együttes
 • Tombola
 • A rendezvény ingyenes!


  Csintekerintő játszóház

  Szombathely - MMIK - október 9. vasárnap, 14:00

 • Jó idő esetén népi sportjátékok
 • 15:00 Batu-tá kalandjai - Mesebolt Bábszínház - díjmentes
 • 16:30 Ügyességi táncok tanítása kicsiknek és nagyoknak
 • Helyszín: aula.


  Történelmiregény-írók Kőszegen III.

  Kőszeg - Chernel Kálmán Városi Könyvtár - október 9. vasárnap, 15:00

  Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a történelmiregény-írók és olvasók kőszegi találkozója a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban. Ezúttal a Történelmiregény-írók Társaságának 5 tagja lesz a vendég: Cselenyák Imre, Gál Vilmos, Kapa Mátyás, Schmöltz Margit és Trux Béla.

  Programok:

 • 15:00 - pódiumbeszélgetések az írókkal. Arany Jánosról, Tinódiról, Báthory Istvánról, 1848-ról, Anonymusról, a templomosokról, az Aranybulláról és a történelmiregény műfajáról
 • 18:00 - Játékos vetélkedő az írókkal
 • A rendezvény egész ideje alatt dedikálósarok. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak!


  Jancsikörte, vízitök – Növényi sokféleség a Vasi Múzeumfaluban - ingyenes vezetés

  Szombathely - Vasi Skanzen - október 9. vasárnap, 15:00

  A Vasi Skanzen növényi környezete (a Beythe-kert) a 2010-es évtizedben megújult. Bővült a vasi tájra jellemző erdei fák és cserjék köre, a malomágban tündérrózsa virít és vízitök terem. Helyet kaptak szőlő- (Márton-hegy) és gyümölcs- (Csemete-iskola) tájfajták, amik a növényvilág tekintetében is igyekeznek megjeleníteni azt a törekvést, amellyel a néprajzi szakterület őrzi a régi vasi falusi világ népeinek, műveltségének gazdag sokféleségét, változatos építészeti, tárgyi örökségét.

  A Szombathely zöld szívében tett sétán megemlékezünk a névadó Beythe Istvánról, Batthyány Boldizsár németújvári humanista műveltségű főúr protestáns prédikátoráról is, akik a 16. század végén Carolus Clusius világhírű németalföldi tudós magyar munkatársai voltak Pannónia növényvilágának első tudományos feltárásában, a népi növény- és gombanevek összegyűjtésében.

 • Tárlatvezető: dr. Balogh Lajos botanikus

 • Jövő heti előzetes:

  SZLOVÉN FILMNAPOK

  Szombathely - AGORA–Savaria Filmszínház - október 10-12. hétfő-szerda, 17:00

 • Megnyitó: 2022. október 10-én (hétfőn) 17.30-kor
 • PROGRAM:

  OKTÓBER 10. (hétfő)

 • 17.30 Köszöntő - Metka Lajnšček szentgotthárdi szlovén főkonzul
 • 17.45 Filmvetítés:
  FRENK VAGYOK (2019) 99’
  Metod Pevec filmje
 • 19:30 Beszélgetés a film rendezőjével Metod Peveccel és főszereplőjével Janez Škoffal (tolmácsolással)
 • OKTÓBER 11. (kedd)

 • 17.00 Filmvetítés
  A GESZTENYEERDŐK MESÉI (2019) 81’
  Gregor Božič filmje
 • OKTÓBER 12. (szerda)

 • 17.00 Filmvetítés
  FÉLTESTVÉR (2019) 105’
  Damjan Kozole filmje
 • A belépés díjtalan!


  Nonkonform – könyvbemutató Böszörmény Nagy Gergellyel

  Szombathely - Mathias Corvinus Collegium - október 10. hétfő, 17:00

  Ez itt a konformizmus kora - A sokszínűség zászlaja alatt globális monokultúra épül, amelyben minden iskolázott embernek ugyanazt kell gondolnia tudományról és vallásról, ökológiáról és technológiáról, nemzetről és nemzetközi kapcsolatokról, a helyes és üdvös életmód mibenlétéről.

  Az önálló vélemény az ifjú városlakó számára ma stratégiai kockázattal jár. Ez az olvasókönyv azoknak a fiatal magyaroknak szól, akik ambiciózusak, kíváncsiak, és a fontos kérdésekben nem fogadják el a vákuumcsomagolt válaszokat.

  Könyvek a jövőről című rovatában, a Mandiner hetilap hasábjain Böszörményi-Nagy Gergely már több mint százötven tudományos és közéleti könyvet mutatott be a magyar nyilvánosságnak. Régi és új műveket, amik bátor, izgalmas és megbízható útjelzők a jövőhöz. A legfontosabbakat most kompakt olvasókönyvbe rendezte, hogy egyben is elérhetővé tegye a közönség számára.

  A NONKONFORM nem csak egy könyv a könyvekről, hanem különleges tárgy is. Csatlakozott a szerzőhöz négy kiemelkedően tehetséges magyar illusztrátor, akik saját stílusukra és fantáziájukra építve készítették el az egyes fejezetek grafikáit. Az eredmény egy szokatlan és egyedülálló kötet, extra kivitelben.

  Az MCC Press kitelepülésével a könyv megvásárlására és dedikálására is lehetőség lesz.

  Vendég: Böszörmény Nagy Gergely vállalkozó, egykori közalkalmazott, a Brain Bar alapítója. További projektjei közé tartozik a budapesti székhelyű Design Terminal, a startupok globális piacra jutását segítő társadalmi vállalkozás, valamint a Böszörményi-Nagy és a világhírű hálózatkutató Barabási Albert-László által alapított Datapolis városi intelligencia cég. Böszörményi-Nagyt 2020-ban a Magyar Érdemrend Aranykeresztjével tüntették ki.

  Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt.


  Egészségben a jövő – II. Szombathely2030 Konferencia

  Szombathely - AGORA MSH - október 11. kedd, 9:30

  Szombathely MJV Önkormányzata és a Szombathely2030 együttműködés többi partnere Egészségben a Jövő! - II. Szombathely2030 konferenciát és startup ötletversenyt rendez 2022. október 11-én az AGORA Művelődési és Sportházban, immáron második alkalommal.

  A rendezvény legfőbb célja a térség egészségipari fejlesztési orientációjának fejlesztése, továbbá új vállalkozói ötletek felkarolása és támogatása ezen a területen. A verseny első három helyezettje pénzjutalomban és egyéb értékes nyereményekben részesül.

  A rendezvényre elsősorban az egészségügyben, egészségiparban érdekelt diákokat, vállalkozókat, magánembereket várják, de mindenki érdeklődőt örömmel látnak.

  Konferencia:

 • 9.30 Köszöntő - Nemény András
 • 9.40-10.10 Szakmai előadások
 • 10.10-10.30 Sikeres start-up-ok bemutatkozása
 • 10.50-13.30: Start-up verseny
 • 13.30-15.00: Szekció előadások, kiállítás

 • Kormos István: Vackor az óvodában

  Chernelházadamonya - október 11. kedd, 13:15

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
 • Tervező: Sipos Katalin
 • Zene: Takács Dániel
 • Rendező: Csató Kata
 • Játssza: Császár Erika mv.
 • „Hol volt,
  Hol nem,
  Messze, messze,
  Volt egy boglyos,
  Lompos,
  Loncsos,
  És bozontos,
  Vackor nevű kicsi medve,
  Nem is medve
  Csak egy apró,
  Lompos,
  Loncsos,
  És bozontos,
  Piszén pisze kölyökmackó.”

  Sokaknak bizonyára régi ismerős érkezik a Mesebolt Bábszínházba, Császár Erika, bábszínházunk alapító tagja jóvoltából. Az óvodában mennyi gyerek, mennyi játék, de minden új, idegen. Hol van anya? Mikor jön apa? Nincs mitől félni, az óvoda csodás hely, ahol Vackor megtanul szépen enni, együtt játszani, csöndben aludni. Vagy mégse? Brumma, brumma, hóha, hó! Fára mászni volna jó!


  Író-olvasó találkozó a Krúdy Klubban

  Szombathely - Krúdy Klub - október 11. kedd, 14:00

  Október 11-én 14.00-tól Schäffer Erzsébetet látja vendégül a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, ez egy író-olvasó találkozó lesz a Krúdy Klubban.


  Őrségi tekergés elektromos bringával

  Őriszentpéter - Harmatfű Természetiskola és Szálláshely - október 12. szerda, 9:00

  Könnyed őrségi bringatúra.

 • Útvonal: Őriszentpéter - Viszák - Kisrákos - Pankasz - Nagyrákos - Őriszentpéter
 • Kiinduló- és végpont: Őriszentpéter, Harmatfű Természetiskola és Szálláshely (Siskaszer 26/A)
 • GPS: 46.850654, 16.409820
 • Táv: 25 km
 • Részvételi díj: 8000 Ft/fő (SZÉP kártyával is fizethető!)
 • A résztvevőktől előzetes jelentkezést kérnek az alábbi elérhetőségeken: +36-94-548-034, turisztika_PONT_orseg_KUKAC_onpi_PONT_hu_PONT_
 • A túra min. 5 jelentkező esetén kerül megrendezésre. Résztvevők száma max. 10 fő. Jelentkezési határidő: a túrát megelőző nap 12 óra.


  Pottyondy Edina önálló estje Szombathelyen!

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - október 12. szerda, 19:00

  Október 12-én 19 órakor Pottyondy Edina önálló estje Mocskos nyelvvel feleselek címmel, az AGORA - Savaria Filmszínházban!

  Jegyek 3990 Ft-tól kaphatók az IBUSZ Utazási Irodában (Fő tér 44.), a Líra Könyvesboltban (Kossuth L. u. 8.) és a https://dumaszinhaz.jegy.hu/ticketsearch/city/szombathely oldalon. (A nem dumaszinhaz.jegy.hu-n vásárolt jegyekért kezelési költséget számolhatnak fel!)


  Szerda esti akusztik - LÓCI (SOLO)

  Szombathely - AGORA MSH - október 12. szerda, 19:00

  Csorba Lóci 2014-ben tört be a magyar könnyűzenei életbe, amikor a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjének megírása után saját zenekarát, a Lóci játszikot is megalapította.

  Lóci már a zenekar létrejötte előtt is foglalkozott zeneírással, és a saját élményeit megörökítő dalokat elő is adta, azonban a "singer-songwriter" típusú előadói lét kereteit szerette volna kitágítani. Így született meg a hattagú zenekar, amely az elmúlt években szinte az összes hazai fesztivál és klub színpadán fellépett.

  A Lóci játszik-dalok nagy része azonban még mindig "egyszál" gitárral születik, így azok az eredeti, egyszemélyes felállásban is remekül működnek, Lóci számára még nagyobb teret adva a közönséggel való közvetlen kapcsolat kialakítására.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

  Jegyár: 2500 Ft, Szent Márton kedvezménnyel: 2125 Ft (A Szent Márton-kártya kedvezmény csak az ELŐVÉTELBEN, személyesen a jegyirodában megvásárolt jegyek esetén érvényesíthető.)


  SZENZOROK+MOTOROK=ROBOTOK- Okosnak lenni menő!

  Szombathely - AGORA MSH - október 13. csütörtök, 14:30

  Ha tudni szeretnéd, hogy miért okos az áram, hogyan válik okossá egy otthon, hogyan működnek a számítógépes hálózatok, mit jelent az okos iskola, merre indulj, ha érdeklődsz a műszaki-mérnöki pálya iránt, akkor Neked szól az Okosnak lenni menő című ismeretterjesztő és pályaorientációt segítő programsorozat!

  Várják az előadásokra az informatika, az okosítás és a műszaki pálya iránt érdeklődő felső tagozatos és középiskolás diákokat, valamint az „okos világ” iránt érdeklődő felnőtteket.

  A részvétel ingyenes, a regisztrációkat a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címre várják.


  Langerné Buchwald Judit - Alternativitás és pluralizmus a magyar közoktatásban és pedagógusképzésben a rendszerváltozástól napjainkig könyvbemutató

  Szombathely - ELTE SEK - október 13. csütörtök, 17:00

  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pedagógiai és Pszichológiai Intézet – Szombathely, a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének szombathelyi tagszervezete, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottságának Alternatívpedagógiai Munkabizottsága szeretettel meghívja Önt LANGERNÉ BUCHWALD JUDIT ALTERNATIVITÁS ÉS PLURALIZMUS A MAGYAR KÖZOKTATÁSBAN ÉS PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN A RENDSZERVÁLTOZÁSTÓL NAPJAINKIG című kötetének bemutatójára.


  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló