Putyin és Lukasenka után Orbánt utálják a legjobban az ukránok

A megkérdezettek 93 százaléka biztos abban, hogy képesek visszaverni az orosz támadást.

A Rating közvélemény-kutató friss felmérése szerint az ukránok Vlagyimir Putyin orosz (98 százalék) és Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök (95 százalék) után Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz viszonyulnak a legnegatívabban.

A megkérdezettek 33 százaléka teljes mértékben negatívan, 20 százaléka inkább negatívan viszonyul a magyar kormányfőhöz. Szintén 20 százalékra tehető azok száma, akik nem is ismerik, 7 százalékuk szerint pedig egész egyszerűen nehéz erre a kérdésre válaszolni. Tizenöt százalékuk inkább pozitívan, 5 százalékuk pedig teljes mértékben pozitívan viszonyul Orbánhoz.

Egyébként a leginkább Andrzej Duda lengyel elnököt szeretik (92 százalék), de Boris Johnson brit miniszterelnökhöz (89 százalék) és Joe Biden amerikai elnökhöz (89 százalék) is pozitívan viszonyulnak.

A válaszadók 93 százaléka biztos abban, hogy Ukrajna képes visszaverni az orosz támadást. Országuk belépését az Európai Unióba 87 százalék támogatná, mindössze 4 százalékuk nem. A NATO-csatlakozáshoz immár 76 százalékuk támogatólag állna, 10 százalékuk ellenzi.

A telefonos felmérést 1200 ember bevonásával június 18-19-én végezték Ukrajna összes megyéjében, kivéve a Krímet és a Donyec-medence orosz ellenőrzése alatt álló területeket, továbbá azokat a térségeket, ahol jelen pillanatban nem működik az ukrán mobilhálózat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet