Putyini propaganda a köztévében, orosz kémek a magyar politikában: kitálalt egy volt titkosszolga

Katrein Ferenc közel másfél évtizedig dolgozott a magyar kémelhárításnak, most exkluzív interjút adott az Indexnek.

Ha még nem tudja, miről fognak ma szólni a nem kormánybarát híradók és beszélni az emberek a sarki boltban, akkor klikkeljen ide , mert az Index nagyon komoly interjút hozott le az egykor még műveleti igazgatóként is dolgozó Katrein Ferenccel, aki 2013-ig bezárólag aktívan dolgozott a magyar kémelhárításnak. Ilyen munkakörben dolgozó emberek nem nagyon szoktak mikrofon és kamera elé állni. Mi most csak összefoglaljuk a lényeget, ha esetleg hirtelen nem lenne laza fél órája végigolvasni ezt az egyébként nagyon fontos, mi több, az év talán egyik legfontosabb írását. De aztán ha lesz, mindenképp essen neki! Olyanok derülnek ki belőle, hogy:

 • Az orosz fenyegetettség szerinte tízes skálán kilences-tízes fokozatú, konkrétan masszív titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen.
 • És mintha Magyarország kormánya ehhez asszisztálna: ő maga is érzi, hogy megváltozott a politikai hozzáállás Oroszországhoz, a kémelhárítás és a többi szolgálat vissza lett fogva. Ezzel együtt a köztévén felbukkanó "úgynevezett" szakértői megnyilatkozásokból és az egész közéletből hiányolja annak kimondását, hogy mi az EU és a NATO tagjai vagyunk, és azok is akarunk maradni. Ami eléggé aggasztó.
 • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt
  Kovács Tamás / MTI

 • Ha már szakértők: az állami médiába behívottak gyakran a Nyugat és az EU csődjéről beszélnek, persze Oroszországról mélyen hallgatnak, a közmédia pedig rendszeresen vesz át putyinista propagandát - erről azt mondja, nehéz visszafognia magát. Szerinte aki szakértőnek vallja magát, miközben háborút emleget, az nem szakértő, hanem valami más.
 • "Ki kell menni az utcára és megnézni, háború van-e. És ha nincs, akkor gondolkodjunk el ezen."

 • Amikor szabadon mászkálhatnak olyan kémgyanúba keveredett emberek, mint a Jobbikos Kovács Béla, vagy a moszkvai magyar nagykövetségen oroszok számára vízumgyárat működtető Kiss Szilárd, és a magyar elhárítás még egy nemzetbiztonsági átvilágítás eredményét sem tudja végigütni a politikán, a közmédia meg ontja a kremli bullshitet, akkor az oroszok hamar arra a következtetésre jutnak, hogy Magyarországon szabad a pálya, nyomulhatnak, ahogy nekik tetszik. És nyomulnak is.
 • Oroszország ott van egyébként a migránsválság elmélyítésében is, erősen felhasználják azt befolyásolásra. A kölni eseményeknél vagy más szexuális bűncselekményeknél például azt hangsúlyozzák, hogy azt a német vagy nyugati hatóságok és média el akarja hallgatni.
 • Nyugat.hu

 • A fegyverekkel is rendelkező neonáci Magyar Nemzeti Arcvonalt csak azért nem kapcsolhatták le évekig a magyar szervek, mert Oroszország legnagyobb külföldi szolgálatával, a GRU-val álltak jó kapcsolatban (velük gyakorlatoztak például). Szerinte féltek a politikai döntéshozók Putyintól. Reméli ugyanakkor, hogy a magyar szolgálatok legalább a külföldi partnereket tájékoztatták arról, hogy mi megy itt, mert mindenki küzd a maga szélsőjobboldali szervezeteivel Európában, ez meg egy nagyon konkrét példa volt a szélsőjobboldal és Oroszország együttműködésére.
 • Ő maga azért lépett ki végül a magyar kémelhárítás kötelékéből, mert úgy vette észre, hogy azok a szakmai értékek és elvek, amiket vall, nem teljesen valósultak meg az utolsó időszakban.
 • Ide tessék navigálni a teljes interjúért!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Az oroszok Magyarországon ismét a spájzban vannak, de tankok helyett kamuhírekkel támadnak

  Ezért kell minél hamarabb elsajátítanunk a kritikai gondolkodást. A Political Capital elemzőintézet konferenciát rendezett Budapesten a hidegháború utáni kiberháborúról, amit az oroszok vezényelnek Európa ellen. Elmentünk.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet