Putyint emlegették a plázáknak küldött, bombával fenyegető üzenetekben

A láthatóan jól koordinált bombariadóknak köze van az orosz-ukrán háborúhoz. Már csak az a kérdés, hogy melyik fél szervezi.

„Bomba van az épületben. Nem élhetek olyan országban, amely a terrorista Putyint szponzorálja, és amelynek az olcsó gáz fontosabb, mint az emberi élet” - a Magyar Hang szerint ez a mondat szerepelt azokban az e-mailekben, melyek órákra megbénítottak több bevásárlóközpontot is hétfőn az országban.

A lap egy vidéki pláza névtelenséget kérő munkatársával beszélt, így ismerte meg az üzenet tartalmát. Mint kiderült, gmailes email címről jött az üzenet, délután negyed négy körül.

A lap az ügyben megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudják, valóban ez a sablonüzenet érkezett meg minden címzetthez hétfőn, és ugyanerről a címről fenyegették-e meg kedden a szegedi, Klauzál téri Sberbankot is. A rendőrség azonban a nyomozásra hivatkozva nem adott ki részleteket.

A lap még megjegyzi, hogy nem belügyről, hanem nemzetközi akcióról lehet szó: hétfőn bombával fenyegettek meg több belgrádi bevásárlóközpontot is. A szerb rendőrség tűzszerészei azonban egyetlen robbanószerkezetet sem találtak. A közelmúltban a belgrádi Nikola Tesla reptérnek, illetve az Air Serbia vállalatnak is érkezett fenyegetés: a szerb rendőrség szerint ezek egy európai ország területéről, illetve Ukrajnából érkeztek.

A lap még megjegyzi, hogy bár ukrán titkosszolgálati tevékenység is állhat mögötte, az akció inkább Ukrajna ellen hangolja a lakosságot, mintsem szimpátiát ébreszt irántuk. Vagyis az orosz érdekeknek kedvezne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet