Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Quadrille parádé a Fő téren - 440-en ropták Strauss zenéjére Szombathelyen

Polgármesteri füttyszóra kezdett táncolni 440 szombathelyi középiskolás. Európában 8 ország 51 városában táncoltak ugyanekkor. Videóbeszámoló.

Megkegyelmezett az időjárás az idei Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválnak, legalábbis Magyarországon. Nyolc ország 52 városában kezdtek egy időben táncolni a végzős középiskolások tiszteletére iskolatársaik. Hazánkból ismét csak a tánc nagyhatalomként ismert Szombathely csatlakozott a fesztiválhoz. Itt 12 középiskola 440 diákja ropta a táncot Johann Strauss Denevérjére. A diákok egy alaposan leegyszerűsített változatot adtak elő.

Videó a 2010-es szombathelyi Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválról

Dr. Ipkovich György polgármester szakított a hagyományokkal, nem sípszóra, hanem füttyszóra indult a tánc. A városvezető két ujjának segítségével füttyentett egy hangosat. A hangulatra nem lehetett panasz, a diákok Rimányi Judit táncpedagógus utasításait követték és láthatóan élvezték azt, amit csináltak.

Quadrille Európai Táncfesztivál Szombathelyen - 2010.
440-en táncoltak Szombathelyen
Tánczos Mihály

A fesztivál előzményeiről korábban részletesen beszámoltunk Táncparádé Szombathely Fő terén 2005. May 21. 23:16 , akit érdekel elolvashatja korábbi írásainkban. A nyugat.hu eddig az összes szombathelyi "matura parádén" részt vett, így galériáinkban a korábbi évek táncosai is megtekinthetők.

Még több kép a táncoslábú középiskolásokról - Klikk a galériához!
Tánczos Mihály

Az idei pólószínekkel nem voltunk egyedül kibékülve. A fiúk zöld felsője rendben volt, de a lányok fakórózsaszíne már kevésbé. Talán azért, mert a korábbi években ragyogóbb színekhez szoktunk, de valószínűleg sokan egyetértenek velünk abban, hogy az élénk színek jobban mutatnak egy ilyen forgatagban. Végezetül egy videót ajánlunk a netről, amelyben a különböző városok terei láthatók, a táncosokkal.

Európai összeállítás a korábbi táncokból - 1:46-nál Szombathely

Olvasónk, PR Zoli is elküldte a videója linkjét, amelyet ide kattintva nézhetnek meg az érdeklődők. Luciferin1 pedig egy üzenetet juttatott el hozzánk: "We did that this day in Montenegro. It was awesome. Almost all the Eastern Europe united for 5 minutes. Priceless. :) Viva Quadrille." (Ma csináltuk meg ezt Montenegróban. Klassz volt. Majdnem egész Kelet-Európa egyesült öt percre. Priceless. (Megfizethetetlen.) Viva Quadrille!) És talán ez a lényeg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Quadrille ötödször - rekordszámú táncos Szombathelyen

Minden eddiginél több, 504 diák táncolt Szombathely Fő terén az ötödszörre megrendezett Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválon. Az idén is csak a vasi megyeszékhely csatlakozott az országból.

Quadrille Táncfesztivál negyedszer – Táncba vitt fiatalok

Kilenc ország ötvenöt városában perdültek egy időben táncra fiatalok a legismertebb tereken. Magyarországon egyedül Szombathely csatlakozott az akcióhoz.

Narancs-zöld táncparádé, nem csak a rekordért

Pont délben a polgármester jelére megindult a látványos és vidám tánc. Ugyan nem tartott sokáig, de a fiatalok ráadást is adtak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra