Rabok takarították az út szélét a raliverseny előtt, Szombathelyen

Jóvátételi munka keretében tíz börtönből kiengedett rab szedte a szemetet. Megmutatjuk, hogyan.

Elítéltek is részt vettek a Te Szedd! akcióban Szombathelyen. Tíz rab mehetett ki a börtön falai közül, hogy szemetet szedjen. Az eredetileg tervezett helyszín - egy szemetes vízelvezető árok - helyett a raliverseny felé vezető utat jelölte ki a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Tóth Tamás Tibor, bv. ezredes, akitől azt is megtudtuk, hogy a vizesárok sem marad sokáig szemetes.

Az elítéltek jóvátételi munkát végeztek, ezért számukra semmilyen juttatás nem jár, bár nekik az is jutalom, hogy egy időre elhagyhatták a börtön magas falait.

Az őrökön kívül Tyson, egy őrkutya is szemmel tartotta a szemétszedőket. A kutya azonnal ugatott, amint a felügyeletére bízott emberek megközelítették a számukra kijelölt terület határát.

Elítéltek szedtek szemetet Szombathely határában
Elítéltek szedtek szemetet Szombathely határában
Tánczos Mihály

A szemétszedés eredménye több zsáknyi hulladék lett, amit a SZOVA szállított el. A nyugat.hu által már bemutatott " legnyilvánosabb WC Szombathelyen találták meg a legnyilvánosabb WC-t 2015. February 19. 08:29 " továbbra is a helyén maradt, de érdekesség, hogy a közeléből a börtön parancsnoka nemrégiben sírkövet szállíttatott el, amitől nem tudni miért, ott szabadult meg a tulajdonosa.

Videónkban Unger Zsuzsanna utógondozó és Tóth Tamás Tibor börtönparancsnok beszél a szemétszedés apropójáról.

Elítéltek szedtek szemetet Szombathely határában
Elítéltek szedtek szemetet Szombathely határában
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet