Radaron ön is követheti, éppen merre jár a Mikulás

Jópofa geggel készült karácsonyra a Flightradar.

A radar szerint kilenc repülő rénszarvas vontatja, lajstromjele XMS, regisztrációs jele HOHOHO, mi az? A Flightradar24 karácsonyi vicce: az amúgy repülőgépek útvonalát vizualizáló honlap térképre rakta a Mikulást, algoritmusuk pedig körberepüli a világot, hiszen az Északi-sarkról indult és oda is fog visszatérni - írja a hvg.hu.

A Mikulás leginkább azokon az angolszász területeken fontos, ahol ő hozza az ajándékokat, amiket a gyerekek december 25-én reggel bonthatnak csak ki. Magyarországon azonban más a hagyomány: nálunk a legtöbb családnál a Jézuska hozza az ajándékokat és már december 24-én, délután-este elkezdhetjük azokat bontogatni.

A Mikulás szánja a Flightradar szerint 18 kilométeres magasságban repül, itt tudja követni az útját. Cikkünk írásának pillanatában éppen Kína felett repült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű