A szombathelyi Rapport Richárd román lett

A Román Sakkszövetség a Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy Rapport Richárd román színekben sakkozik tovább.

A Magyar Sakkszövetség látszólag csatát nyert, hiszen a legfrissebb, szeptember elsejétől érvényes világranglistán, tehát a kilencvennapos moratórium lejárta után Rapport Richárdot továbbra is magyarként jegyzik. Ám ez csupán időhúzás a vesztett állásban, a kocka el van vetve, a 26 éves nagymester szerb felesége már román színekben szerepelt a minap véget ért női Európa-bajnokságon - idézi fel a magyarnemzet.hu .

Május végén robbant a bomba, amikor kipattant, hogy a román szövetség – természetesen a játékos döntésével összhangban – kérvényezte a FIDE-nél Rapport Richárd úgynevezett zászlóváltását, ami nem jelent feltétlenül új, netán kettős állampolgárságot (ezúttal nem részletezzük, milyen megkötésekkel szerepelhet egy sakkozó egy másik ország színeiben). A Magyar Sakkszövetség nem járult hozzá a nemzetközi sakkéletben – jellemzően az amerikai agyelszívás, újabban az orosz exodus miatt – mind gyakoribb kérvény szentesítéséhez.

Rapport Richárd
MTI

A minapi ért véget a női egyéni Európa-bajnokság. A viadal érdekességét persze nem az adja, hogy a lengyel Monica Socko győzött, legjobb magyarként pedig Lázárné Vajda Szidónia harmincötödikként végzett. A székelyudvarhelyi születésű, pályafutása kezdetén ezért értelemszerűen román színekben szerepelt magyar nagymesternő utolsó fordulóban játszott partija azonban kuriózum, sőt mérföldkő. Az ellenfele ugyanis Jovana Rapport volt. Rapport Richárd szerb születésű felesége, aki az Eb-n már a román színeket képviselte. Sakk… Sőt, mattháló. Ebből ugyanis kiolvashatjuk a folytatást - írta a lap két napja.

Ma pedig a 444 számolt be arról, hogy a Román Sakkszövetség a Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy Rapport Richárd román színekben sakkozik tovább. Itt tartunk, ide jutott a nemzet. Sakk és matt! - írták ők.

A MaNcs írta korábban: Sacha Dragic, a Superbet nevű cég milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapport Richárdnak, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére. Akkor a sakkozó édesapja azt közölte a nyilvánossággal, hogy a sakkozó már döntött, elfogadta az ajánlatot, amely azt is tartalmazta, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz.

Mint közismert, Rapport szombathelyi születésű, aki pályafutását lapunk is figyelemmel kísérte. Legutóbb A szombathelyi Rapport Richárd győzött a Sakk Grand Prix-n March 13. 22:11 örömmel írtuk, hogy a szombathelyi Rapport Richárd győzött a Sakk Grand Prix-n. Nos, többé ilyet már nem írhatunk le. Mérhetetlenül sajnáljuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport