A kormányhivatal közleménye arról, hogy miért áll a szombathelyi oltópontok ügye

Nemény András szombathelyi polgármester szerint a Vas Megyei Kormányhivatal megpróbálja megakadályozni az önkormányzati oltópontok működését. Erre reagált a kormányhivatal.

Péntek reggel Nemény András szombathelyi polgármester arról tájékoztatta Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről 2021. March 12. 11:42 a város lakóit Facebook-oldalán, hogy az önkormányzat által kialakított oltópontok gyakorlatilag már startra készek, csakhogy porszem került a gépezetbe.

Az utolsó - igazából már csak formai - lépés ugyanis az lett volna, hogy a járási tisztifőorvos bejárja az oltópontokat és rábólint a projektre. A tisztifőorvos viszont nem jelent meg a bejáráson, és a polgármester Facebook-posztja szerint Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott nem vette fel a telefont, nem válaszolt az írásbeli megkeresésre.

Úgy tűnik, üresen maradnak a székek a Képtárban.
Mészáros D. Zsolt

Péntek délután azonban sajtóközlemény formájában reagált a Vas Megyei Kormányhivatal Nemény András bejegyzésére, mely közleményt most változtatás nélkül közlünk.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye

"Egyetlen munkatársat sem biztosított a háziorvosoknak az adminisztrációs feladatok ellátásához Szombathely polgármestere, ehelyett a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban.

Az országban, így Szombathelyen is hetek óta zajlik a tömeges oltás. A Megyei Oltási Munkacsoport összesen 41 oltópontot létesített a városban, ezeken eddig több tízezer embert oltottak be szerte a megyéből. Az oltáshoz szükséges oltóhelyek a kórházban és a háziorvosoknál tehát bőségesen rendelkezésre állnak, vakcinából azonban továbbra sincs elég.

A polgármester valójában nem segíteni akar, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli. Február 22-én kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy segítsék a háziorvosokat adminisztratív feladatok, főképpen az oltásokkal kapcsolatos időpontszervezések ellátásában, amihez egy-két munkatársat biztosítsanak. Szombathely polgármestere a kérésnek immár három hete nem tesz eleget.

Felszólítjuk a polgármestert, hogy a zavarkeltés és a látványpolitizálás helyett a háziorvosok érdemi adminisztrációs támogatásával segítse, hogy a szombathelyiek oltására minél hamarabb sor kerülhessen."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről

A városi oltópontok ügy az utolsó állomásnál látszik elhasalni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet