Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

A kormányhivatal közleménye arról, hogy miért áll a szombathelyi oltópontok ügye

Nemény András szombathelyi polgármester szerint a Vas Megyei Kormányhivatal megpróbálja megakadályozni az önkormányzati oltópontok működését. Erre reagált a kormányhivatal.

Péntek reggel Nemény András szombathelyi polgármester arról tájékoztatta Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről 2021. March 12. 11:42 a város lakóit Facebook-oldalán, hogy az önkormányzat által kialakított oltópontok gyakorlatilag már startra készek, csakhogy porszem került a gépezetbe.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az utolsó - igazából már csak formai - lépés ugyanis az lett volna, hogy a járási tisztifőorvos bejárja az oltópontokat és rábólint a projektre. A tisztifőorvos viszont nem jelent meg a bejáráson, és a polgármester Facebook-posztja szerint Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott nem vette fel a telefont, nem válaszolt az írásbeli megkeresésre.

Úgy tűnik, üresen maradnak a székek a Képtárban.
Mészáros D. Zsolt

Péntek délután azonban sajtóközlemény formájában reagált a Vas Megyei Kormányhivatal Nemény András bejegyzésére, mely közleményt most változtatás nélkül közlünk.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye

"Egyetlen munkatársat sem biztosított a háziorvosoknak az adminisztrációs feladatok ellátásához Szombathely polgármestere, ehelyett a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban.

Az országban, így Szombathelyen is hetek óta zajlik a tömeges oltás. A Megyei Oltási Munkacsoport összesen 41 oltópontot létesített a városban, ezeken eddig több tízezer embert oltottak be szerte a megyéből. Az oltáshoz szükséges oltóhelyek a kórházban és a háziorvosoknál tehát bőségesen rendelkezésre állnak, vakcinából azonban továbbra sincs elég.

A polgármester valójában nem segíteni akar, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli. Február 22-én kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy segítsék a háziorvosokat adminisztratív feladatok, főképpen az oltásokkal kapcsolatos időpontszervezések ellátásában, amihez egy-két munkatársat biztosítsanak. Szombathely polgármestere a kérésnek immár három hete nem tesz eleget.

Felszólítjuk a polgármestert, hogy a zavarkeltés és a látványpolitizálás helyett a háziorvosok érdemi adminisztrációs támogatásával segítse, hogy a szombathelyiek oltására minél hamarabb sor kerülhessen."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről

A városi oltópontok ügy az utolsó állomásnál látszik elhasalni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra