Egy tényleg igazán ingyenzsibi a Parkerdőből

Egy aranyszabály létezik: csak olyan dolgot ér hazavinni, amire igazán szükséged van.

Really Really Free Market (nyers fordításban ("tényleg igazán ingyen piac") egy nemzetközi, spontán szerveződő kezdeményezés. Lényege, hogy emberek összegyűjlnek egy előre meghirdetett időpontban, és mindennemű pénzmozgás, cserebere, szívesség nélkül másoknak felkínálják a számukra már fölöslegessé vált holmikat.

Really-really free market a parkerdei büfében
Mészáros D. Zsolt

Ingyen adok-veszek, ahol ruhaneműk, használati tárgyak, könyvek, játkékok, növények, termények és még nagyon sok minden más talál új gazdára. Egy aranyszabály létezik: csak olyan dolgot ér hazavinni, amire igazán szükséged van (tehát nem csak birtoklásvágyból, felhalmozásból).

Really-really free market a parkerdei büfében
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen egyébként már negyedik alkalommal hirdették meg az eseményt a Really Really Free Market Szombathely közösség tagjai. A szervezőktől, Kapy Anitától, Wiktora Krisztiántól és Salamon Júliától megtudtuk, számukra az a legfontosabb, hogy egy jó hangulatú közösségi eseményt hozzanak össze negyedévente, amely egyúttal arra is szolgál, hogy a mindenféle ingyenzsibire érkező tárgy használati életciklusát meghosszabbítsák.

Really-really free market a parkerdei büfében
Mészáros D. Zsolt

Az ingyen bolhapiac mellett ezúttal gyermekfoglalkoztató (textilszatyorfestés), grátisz palacsintasütés (Németh-Jeles Petra), klímaváltozásról szóló előadás (Pék Tibor), és DJ szettek is gazdagítják a programot körülbelül száz érdeklődő részvételével. Egyébként szabadon lehet újabb és újabb elemekkel bővíteni a szerződést, ahogy például most délután a Canis Cara frontembere is előkapta a gitárját sokak örömére.

Really-really free market a parkerdei büfében
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely