Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rekortán kézilabdapályát avattak a szombathelyi Zrínyi iskolában

Új burkolatot kapott az aszfaltos pálya.

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös erőbedobással újította fel a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola aszfaltos sportpályáját. A pálya új szintetikus, másnéven rekortán burkolatot kapott.

Cseh Gábor

A rekortán szó egyébként az 1972-es müncheni olimpia kapcsán került a köztudatba. Ekkor használták ugyanis először a Rekortan nevezetű cég által gumigranulátumból és poliuretánból gyártott burkolatot. Tehát ez a márkanév köznevesült, ezért már a mindennapokban is így nevezzük az ilyen szintetikus burkolatú pályákat.

Cseh Gábor

A Rekortánpálya-fejlesztési program keretein belül készült el az új pálya, átadóját szeptember 28-án, délelőtt tartották, majd a diákok jól fel is avatták.

Cseh Gábor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra