Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendkívül lassan kapják meg most a munkanélküliek a járadékot

Hónapokat kell várni rá. Mert túl sok lett hirtelen a munkanélküli.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hónapokat kell várniuk a friss munkanélkülieknek a három hónapra igényelhető álláskeresési járadékra. Az RTL Híradónak két álláskereső is erről beszélt. Egyikük 80 napja adta be a kérelmét, de még semmilyen választ nem kapott.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mint a híradónak nyilatkozó érintettek szavaiból kiderült, egyikük továbbra sem kapta meg az első havi pénzt, pedig már július 13-án leadott minden papírt. A hivatalban persze jelezték neki, hogy türelemmel várjon. Azóta semmilyen hiánypótlási kérés, de elutasító határozat sem érkezett hozzá. Mindössze a NAV jelentkezett nála, hogy fizesse be maga után a TB-t.

A fővárosi kormányhivatal részéről a híradónak elmondták, hogy a kérelmek elbírálásának 8 napos, vagy hiánypótlás esetén 60 napos határideje

a járvány miatt nagy mennyiségben beérkező kérelmek miatt kivételes esetekben meghaladhatja a 60 napot.

A televízió ennek kapcsán megjegyezte, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szeptemberben több, mint 324 ezer álláskeresőt tartott nyilván, ami 80 ezer fővel több, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Ugyanakkor közülük álláskeresési járadékra csak mintegy 154 ezer ember volt jogosult.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés