Elmarad a mai szombathelyi rendkívüli közgyűlés

Megszületett a kormányrendelet, a város jelezheti, hogy nem tudja ellátni a kötelező kéményseprő-szolgáltatást.

Igaz, Szombathely hivatalos honlapján még ott van a december 30-i rendkívüli közgyűlés meghívója és napirendje, de információink szerint okafogyottá vált az ülés. Mint korábban írtuk Rendkívüli közgyűlés lesz a kéményseprőkről 2013. December 27. 17:17 , a kötelező kéményseprő-szolgáltatás jövő évi ellátásáról lett volna szó. A lényeg, hogy december 31-én lejár a szolgáltatásra megkötött két szerződés. Szeptemberben kiírták ugyan a közbeszerzési eljárást, de annak elbírálása még nem zárult le, így január 1-jétől az önkormányzat nem látná el kötelező feladatát.

Azt tervezték, hogy ha máshogyan nem megy, akkor fél évre meghosszabbítják a két kéményseprő cég szerződését. Ma délelőtt azonban megszületett egy vonatkozó kormányrendelet, melynek értelmében ilyen esetekben az önkormányzatnak jeleznie kell a kormány felé, hogy nem tudja ellátni a feladatot, mégpedig a szerződések lejárta utáni három napon belül.

Most tehát ezt fogja tenni a szombathelyi városvezetés, és majd a katasztrófavédelem területi igazgatósága dönt arról, hogyan és kikkel működjön a kéményseprő-szolgáltatás Szombathelyen addig, amíg le nem zajlik a közbeszerzési eljárás. A rendelet értelmében először önkéntes vállalkozásokat keresnek, ah ilyen nincs, akkor a korábbi szolgáltatót, szolgáltatókat kötelezhetik erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet