Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elmarad a mai szombathelyi rendkívüli közgyűlés

Megszületett a kormányrendelet, a város jelezheti, hogy nem tudja ellátni a kötelező kéményseprő-szolgáltatást.

Igaz, Szombathely hivatalos honlapján még ott van a december 30-i rendkívüli közgyűlés meghívója és napirendje, de információink szerint okafogyottá vált az ülés. Mint korábban írtuk Rendkívüli közgyűlés lesz a kéményseprőkről 2013. December 27. 17:17 , a kötelező kéményseprő-szolgáltatás jövő évi ellátásáról lett volna szó. A lényeg, hogy december 31-én lejár a szolgáltatásra megkötött két szerződés. Szeptemberben kiírták ugyan a közbeszerzési eljárást, de annak elbírálása még nem zárult le, így január 1-jétől az önkormányzat nem látná el kötelező feladatát.

Azt tervezték, hogy ha máshogyan nem megy, akkor fél évre meghosszabbítják a két kéményseprő cég szerződését. Ma délelőtt azonban megszületett egy vonatkozó kormányrendelet, melynek értelmében ilyen esetekben az önkormányzatnak jeleznie kell a kormány felé, hogy nem tudja ellátni a feladatot, mégpedig a szerződések lejárta utáni három napon belül.

Most tehát ezt fogja tenni a szombathelyi városvezetés, és majd a katasztrófavédelem területi igazgatósága dönt arról, hogyan és kikkel működjön a kéményseprő-szolgáltatás Szombathelyen addig, amíg le nem zajlik a közbeszerzési eljárás. A rendelet értelmében először önkéntes vállalkozásokat keresnek, ah ilyen nincs, akkor a korábbi szolgáltatót, szolgáltatókat kötelezhetik erre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet