Újabb állami segélyt kér Szombathely

Rendkívüli közgyűlés dönt arról, hogy ismét induljanak az önhiki pályázaton. Első körben 953 milliót kértek, 201 milliót kaptak.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Puskás Tivadar polgármester szerda délutánra. Az ülésen csupán két napirendi pont szerepel, az első a fajsúlyosabb.

Többször is lehet kérni

Még az év elején határozott úgy Puskás Tivadar jó fej, de a polgármesternek nincs véleménye 2012. February 23. 08:55 – a városvezetés javaslatára – a közgyűlés, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára megnyitott lehetőség igénybevételére. Közel egymilliárdot, egész pontosan 953 milliót kérte, indokolva azzal, hogy a város működőképességének biztosításához van szükség erre az összegre.

Mint kiderült, a kormány részben eleget is tett a kérésnek, 201 millió 103 ezer forint támogatást ítélt meg. Ez viszont – mint a rendkívüli közgyűlés előterjesztéséből kiderül – kevés ahhoz, hogy a város biztonsággal vészelje át az év hátralévő részét.

Az önhiki támogatási kérelmet azonban egy év alatt többször is be lehet nyújtani, a következő határidő szeptember 10. Ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést, ahol – borítékolható – megszavazzák, hogy az önkormányzat ismét nyújtsa be az igényt, persze, a már megítélt összeggel csökkentve a kért támogatást.

Iskoláknak és óvodáknak

A második napirendi pontban előreláthatóan hat városi intézményt hatalmaznak fel arra, hogy induljanak az Új Széchenyi Terv egyik pályázatán, ahol óvodai és iskolai programokra, tan- és segédeszközök beszerzésére lehet öt és 300 millió forint közti támogatást elnyerni, ehhez önerőt sem kell hozzátenni.

A szombathelyi városi közgyűlés rendkívüli ülése szerda délután két órakor kezdődik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Puskás Tivadar jó fej, de a polgármesternek nincs véleménye

Toroknak esés Torkos Csütörtökön, összekacsintó társasházak, Balassa Péter mint színházigazgató - olvassa vissza februári tudósításunkat a közgyűlésről!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet