Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendkívüli, utolsó utáni közgyűlés Szombathelyen

Péntek délután ötkor. A polgármesternek össze kellett hívnia, most úgy tűnik, lesz is ülés. Mégis csak értékelni kell az elmúlt éveket...

Korábban olyan hírek terjedtek, hogy nem lesz közgyűlés, mert a Fidesz meg fogja hiúsítani azt. Hogy hogyan, erről lejjebb bővebben. Tény, hogy az időpont árulkodó, péntek délutánra nagyon ritkán szerveznek városházi eseményt. És az is, hogy a tervezett napirenden csak két pont van, ezekről jelenleg nincs írásos anyag. Azt ígérik, hogy majd az ülésen osztják ki az előterjesztéseket.

De mi is ez az egész?

Hivatalosan a ciklus utolsó szombathelyi közgyűlése Némi kampánykodás, némi fenyegetőzés, némi munka 2014. September 11. 09:14 szeptember 11-én volt. Ezen az ellenzéki MSZP-SZTKE frakció és az LMP is kifogásolta, hogy nincs a napirenden a ciklus értékelése, nem elemzik, hogy mi valósult meg a városvezetés 2010-ben megalkotott ciklusprogramjából. Horváth Zoltán (LMP) azt is hiányolta, hogy – bár közgyűlési határozat van róla – nem beszélik meg az önkormányzati szervezetekbe delegált személyek négy éves tevékenységét.

Puskás Tivadarnak nem volt választása
Bonyhádi Zoltán

Javasolták is, hogy ezekkel bővítsék ki a szeptember 11-i ülés napirendjét. A Fidesz-többség leszavazta a kezdeményezést, így ezek az ügyek nem szerepeltek a napirenden, ezt a másnapi sajtótájékoztatókon Apró kampányfogásokból állt a szombathelyi közgyűlés? 2014. September 12. 14:28 is kifogásolták. Horváth Zoltán azonban még az ülésen elkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy az említett ügyekről tartsanak rendkívüli ülést.

Sikerült is összegyűjteni Rendkívüli közgyűlés lesz Szombathelyen 2014. September 13. 14:20 a kellő számú aláírást, így Puskás Tivadar polgármester nem tehetett mást, össze kellett hívnia a rendkívüli ülést. De ahogyan feljebb már jeleztük, nincsenek írásos előterjesztések, és ezeket az ügyeket egyszer már leszavazta a Fidesz-frakció.

Nem biztos, hogy lesz...

A legújabb hírek szerint azóta megváltozott a Fidesz álláspontja. Pedig a választási kampány hajrájában a péntek késő délután, kora este fontos időpont, a pártok általában pénteki napokra időzítik nagyobb kampányeseményeiket. Mint tette ezt a Fidesz is a múlt héten.

De úgy tűnik, mégis van hajlandóság arra, hogy végigbeszéljék ezeket az ügyeket, pedig könnyen meghiúsíthatták volna az egészet. Elég, ha képviselőik egy része nem jelenik meg, ha nem lesz meg a határozatképesség, nem lesz közgyűlés sem. Vagy, ami szintén egyszerű, nem szavazzák meg a napirendet, és akkor sem lesz közgyűlés.

Ha mégis megtartják az ülést, akkor hosszú menetre számíthatunk, a ciklusprogram olyan ügy, ahol biztosan minden képviselő legalább kétszer el akarja mondani véleményét. Persze, nem akarunk jósolgatni, péntek délután öt órakor meglátjuk. Mi mindenképpen ott leszünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Némi kampánykodás, némi fenyegetőzés, némi munka

Elköszönt a jelenlegi szombathelyi közgyűlés, de lehet, hogy egy ülésre még visszajönnek. Olvassa végig online tudósításunkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra