Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendszerváltás a sajtó tükrében - Podcastok és konferencia

A Független Médiaközpont és a Goethe Intézet tart konferenciát a témában Budapesten. A kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen a Nyugat.hu főszerkesztője, Roznár Gyöngyi is részt vesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Független Médiaközpont és a Goethe Intézet szeptember 24-én, csütörtökön tart konferenciát, a téma pedig a magyarországi rendszerváltás a külföldi sajtó tükrében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A konferencián magyar, amerikai, német újságírók és külpolitikai szakértők elemzik, hogy a magyarországi rendszerváltás eseményei miként jelentek meg a nemzetközi – főként angol és német nyelvű – sajtóban, és ez alapján mennyire kaphatott hiteles képet a nyugati közvélemény az itteni mélyreható változásokról. Szó lesz a kül-, és biztonságpolitikai irányváltásról, valamint arról is, hogy a transzatlanti kapcsolatok miként jelentek meg 30 éve a magyar sajtóban, és mi a viszonyulás ma az akkori eseményekhez – olvasható a programleírásban.

A konferencián Horvát János, televíziós újságíró, a Független Médiaközpont kuratóriumának tagja, Claudia-Yvette Matthes, a Nemzetközi Tanulmányok Programigazgatója és Jacob Poushter, a Pew Research Center kutatási igazgatója tart előadást.

Az előadások utáni kerekasztal-beszélgetéseken nyolc újságíró vesz részt, köztük Roznár Gyöngyi is, a Nyugat.hu főszerkesztője.

A Nyugat.hu "Rendszerváltás a nyugati határszélen" című podcast sorozatát itt hallgathatják meg Podcast-sorozat - Egykori résztvevők beszélnek a nyugat-magyarországi rendszerváltásról May 10. 19:23 !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés