Rétvári Bence megint a pedagógusok béréről álmodott nagyot

Az államtitkár szerint a kormány azt szeretné, ha huszonöt hónap múlva 777 ezer forint lehetne a pedagógusok bére, meg azt is, hogy ezt uniós forrásokból is finanszírozhassák.

Rétvári Bence a kormány oktatásról szóló kérdőíve kapcsán tartott sajtótájékoztatót, ennek kapcsán beszélt arról, mik a tervek a pedagógusok fizetésének emelésével.

Rétvári elmondta: a kormány elsődleges feladata a pedagógusbérek emelése, ezért döntött arról, hogy idén és jövőre 10-10 százalékkal nőnek a bérek.

Ezen kívül a Magyarországot megillető európai uniós forrásokból is szeretnének fordítani ágazati béremelésre.

Rétvári szerint a kormány azt szeretné, hogy magyar és uniós finanszírozásból jövőre 21 százalékkal, az azt követő évben 25 százalékkal, majd pedig 29 százalékkal emelkedjenek nőjenek a pedagógusbérek, így huszonöt hónap múlva 777 ezer forint lehetne a pedagógusok bére.

A nyár és az ősz folyamán a pedagógusok mondhatták el véleményüket többek között az iskolák helyzetéről, az oktatók teljesítményértékelésével, a tanárok leterheltségével kapcsolatban. Ezekre első körben 25 ezer, másodjára 33 ezer pedagógus válaszolt.

A december 1-jén indított szülői konzultációról elmondta, 700 ezer tankerületi és 50 ezer nem állami fenntartású iskolában tanuló diák szülője kapott az e-Kréta rendszeren keresztül lehetőséget a kérdőív kitöltésére, ami anomim és önkéntes. A kérdőívet ma hajnalig több mint 100 ezren töltötték ki a kérdőívet.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek