Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Robbanás a SEK-en: megszólalt az egyetem rektorhelyettese és a katasztrófavédelem is

Felnőttek is megsérültek.

A pénteki Kutatók éjszakája rendezvényen többen könnyebben megsérültek, amikor felrobbant egy kémcső az ELTE Savaria Egyetemi Központ biológiai tanszékén - értesült az MTI az egyetem rektorhelyettesétől.

Németh István közölte: a balesetnek könnyű sérültjei vannak, egyelőre az eset körülményeit igyekeznek rekonstruálni a nyomozók, a sérülteket a mentők ellátták. A rektorhelyettes a részletekről későbbre ígért tájékoztatást.

Robbanás a SEK-en
További helyszíni fotókat láthat, ha a képre kattint
Tánczos Mihály

Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baleset során öt 8-12 év közötti gyerek és három felnőtt szenvedett könnyebb sérüléseket.

Az eddigi adatok szerint az egyetemi központ 309-es termében kálium-klorid és a réz-szulfát sókkal lángfestést végeztek, a kísérlet során alkohol borult az asztalra, ami reakcióba lépett a kísérletben szereplő anyagokkal. Hozzáfűzte: a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szemlét tart a helyszínen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Robbanás történt a szombathelyi egyetemen

A Kutatók Éjszakáján balul sikerült egy kísérlet.

Robbanás a SEK-en: gyerekeket vittek el a mentők

Üvegszilánkok repültek a nézők felé.

Sokkoló

Tovább az oldalra