Rogán minisztériuma beperelte Márki-Zay pártját

És ha ez még nem lenne elég, a választási iroda egyezés miatt nem engedi őket elindulni az évek óta használt logójukkal.

Kétszer is belerúgott a kormány az utóbbi napokban a Márki-Zay Péterékbe, erről Hódmezővásárhely polgármestere beszélt szerda este, amit a HVG szemlézett.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Márki-Zay Péter ugyanis arról beszélt, nemrég benyújtották a Nemzeti Választási Irodához mind a Mindenki Magyarországa Mozgalom, mind pedig a Mindenki Magyarországa Néppárt kérelmét, hogy mindkét formáció jelölőszervezetként tudjon indulni a június 9-i választásokon. Előbbit az önkormányzati választásokon, utóbbit az Európai Parlamentbe való bejutáshoz használnák Márki-Zayék.

A választási iroda viszont egyezés miatt visszadobta Mindenki Magyarországa Mozgalom logóját, nem engedik őket az utóbbi években bejáratott logóval elindulni. Máki-Zay elmondta, az ügyben a kúriához fordultak, ők azonban nem foglalkoztak érdemben a kérdéssel annak ellenére sem, hogy jelezték: nem is ugyanazon a választáson indul a két szervezet.

Márki-Zay Péter ezután arról beszélt, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda beperelte a Mindenki Magyarországa Néppártot annak konzultációja miatt.

A párt az egészségüggyel és a korrupcióval kapcsolatban tartott konzultációt, a polgármester elmondása szerint pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda azért indított pert, mert úgy vélik, hogy az általuk is használt kék szín, a három nemzeti szín, valamint a konzultáció szó együttes használatával az ő szellemi terméküket használják fel.

Márki-Zay állítja, hogy ezeket nem lehet levédetni, viszont elmondása szerint Rogán Antal minisztériuma 15 millió forintos sérelemdíjat követel, valamint azt szeretné elérni, hogy a néppárt 1,6 millióért hirdesse helyreigazítását a Magyar Nemzetben.

A videóban a polgármester azt mondta, azért támadhattak rájuk, mert egy felmérés szerint akár be is juthatnak az Európai Parlamentbe.

Márki-Zay hozzátette: nincs 15 milliójuk, a kabinetiroda viszont azt kérte a bíróságtól, hogy zárolja számlájukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet