Rogán: "Most gyakorlatilag szinte mindent láthatok, ha akarok"

10 év után először adott interjút a független sajtónak Rogán Antal.

Csütörtökön hosszabb interjút adott a 444.hu-nak a kormányzati kommunikációért és a nemzetbiztonságért is felelős Rogán Antal, miután azt korábban Londonban (amikor a város egyik legdrágább szállodájában szállt meg) megígérte a lapnak.

Rogán itt beszél a munkájáról, és többek között az is elhangzik, hogy „ha a Fidesz és a KDNP van kormányon, akkor a Fidesz és a KDNP pártüzenetei meg fognak egyezni a kormányzati döntésekkel és a kormányzati üzenetekkel”. Ami azért probléma, mert míg a kormányt semmilyen korlátozás nem köti a kampányidőszaki kommunikációval kapcsolatban, addig a pártok esetében szigorú költségvetési szabályok, előírások vonatkoznak arra, mennyit költhetnek egy kampányra.

Az interjúban a háborúval riogató plakátok kapcsán Rogán egyébként megjegyzi, hogy „én nem látom azt, hogy tömegesen szorongást okoznak”. Szerinte „a magyar társadalom megértette azt, hogy egy valós problémával kell szembenéznünk”.

Azt, hogy miért járnak hozzá rendszeresen a kormányhatározattal nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánított KESMA-médiumok főszerkesztői, azzal magyarázta, hogy „ők hajlandók meghallani azt, amit a kormányzat elmondani szeretne”. A KESMA-lapok kapcsán azt is megjegyezte, hogy „nem gondolom, hogy ők megtévesztik a saját olvasóikat, de egyébként nem irányítom a munkájukat”.

Annak kapcsán, hogy Rogán nem csak a kormányzati kommunikációt irányítja, hanem a nemzetbiztonsági szolgálatokat is azt mondta, hogy „amíg nem felügyeltem a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, rengeteg olyan információ volt, amit én sem láthattam. Most gyakorlatilag szinte mindent láthatok, ha akarok.”

A kommunikációs közbeszerzésekre kitérve elhangzik, hogy azért mindig Balásy Gyula cégei nyernek, mert ő ügyesen tud közbeszerzésen indulni, és hogy Rogán úgy látja, egyáltalán nem költenek sokat kommunikációra. Szerinte egyébként szó sincs arról, hogy a kormány 1360 milliárd forint értékben kötött volna kommunikációs közbeszerzéseket, hanem „egy kicsit rossz struktúrában került összeadásra... körülbelül a fele” a valós összeg.

A találmányával kapcsolatban elismerte, hogy nem egyedül csinálta, „gond lenne, ha azt állítanám, hogy egyedül csináltam, hiszen nyilvánvalóan nem vagyok mérnök”, és az csak egy üzleti megállapodásból fakadt, hogy ő az, aki történetesen ilyen jól keres vele.

A Völner–Schadl-ügyben elhangzott "Tóni, Barbara és Ádám" kapcsán azt mondta, ez neki is rejtély, „az én lelkiismeretem e téren nyugodt. Én semmilyen ilyen beszélgetésen nem vettem részt” - jelentette ki.

Úgyanilyen rejtélyesnek találta Varga Judit vonatkozó kijelentéseit is a korrupciós botrányról. Erről beszélt is Vargával, aki azt mondta neki, hogy „értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől”. Magyar és Varga válása kapcsán pedig tagadta, hogy ahhoz neki köze lett volna, vagyis nem ő mondta meg, hogy mikor és hogyan váljanak el.

Az interjú egyébként itt látható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet