Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Nem folytatják a szombathelyi Romkert fejlesztését, inkább utakat újítanának fel a pénzből

Az elkészült tervek nem egyeznek a korábban elfogadott elképzelésekkel.

Mintegy 110 millió forintot csoportosít át a szombathelyi önkormányzat az utak felújítására - derül ki a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság mai ülésére készített anyagból.

A Romkert felújításának következő üteme a Modern Városok programjában Modern Városok programja: Állami támogatás helyett az önkormányzatoknak kell takarékoskodniuk, hogy megvalósíthassák a terveket 2018. November 25. 16:35 szerepel, a terveket korábban már bemutatták. A lényeg, hogy a jelenleg éppen restaurálás alatt álló Benéztünk a Romkert gyomrába, Pannónia legértékesebb mozaikja alá 2018. October 02. 12:01 római kori mozaiknak - és az egyéb leleteknek - építettek volna egy védő- és bemutató épületet Egy igazi üvegpalotát építenek a szombathelyi Romkert fölé 2017. May 12. 18:00 .

Itt lett volna az épület
Vágvölgyi Bálint

A fejlesztéshez az Európai Unió pályázatán nyertek pénzt, ebből 215 milliót terveztek a mozaik felújítására és az épületre. A mozaiknak most új, méltó helyszínt keresnek, az épületet azonban nem építik meg, így mintegy 110 millió forint marad, de ezt vissza kell fizetni.

Ilyen lett volna belülről

Az anyag szerint ugyanis a korábban elkészített, és az egyházmegye, mint a terület tulajdonosa, valamint a közgyűlés által elfogadott tervekkel nem egyezik meg a most elkészített vázlatterv., és ezt az egyházmegye jelezte az önkormányzatnak.

Az épület terve maketten

Erre való hivatkozással elhalasztják a Romkert további felújítását, és

a megmaradt 110 millió forintot vissza kell fizetni, az önkormányzat abban bízik, hogy sikerül útfelújításokra átcsoportosítani egy következő pályázaton.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet