Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz Szombathelyen is bepróbálkozott a Brüsszellel való ostoba ijesztgetéssel

Migránsok, Brüsszel, civil szervezetek, de még Isten is előkerült. Hogy egy átjáró kapcsán gyűltünk össze, az majdnem el is sikkadt.

Pénteken délelőtt a Romkertbe hirdetett meg sajtótájékoztatót a szombathelyi polgármester Puskás Tivadar, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Sajtótájékoztató - Puskás Tivadar, Tuzson Bence, Hende Csaba
Puskás, Tuzson, Hende
GA

Igazán sokrétű tájékoztatást kaptunk, bár a helyszín miatt azt gondolhattunk volna, hogy csupán a Romkert fejlesztése miatt hívták össze Szombathely újságíróit, de nem. Az egysíkú téma csak az ilyen fantáziátlan újságíróknak jut eszébe, mint amilyen én vagyok.

Elsőként Puskás Tivadar kezdte a sort, aki a helyszín apropójának kapcsán gyorsan elmondta, hogy átjárót nyitnak az Ady tér és a Mindszenty tér között. A Romkert pedig a köztéri minőségében fogja bemutatni az ottani régészeti értékeket. Ha minden jól megy, akkor idén nyáron már használhatjuk is, és nem kell majd nagyot kerülni gyalog, ha a buszpályaudvarról a belvárosba akarunk eljutni.

Romkert
Itt lesz egy út a Romkertben, amit meg kell védeni a migránsok lábnyomától
GA

Hende Csaba aztán már egy kicsit jobban kezdte nyomni a kampányt. Arra próbált rámutatni, hogy a mostani fideszes városvezetés 2010 óta többet tett, mint az előtte lévő nyolc évben az MSZP-s. Persze ez nem a mostani városvezetés, hanem

Isten dicsősége, aki megengedte nekik, hogy az ő eszközeiként éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyek adottak voltak a számukra.

Miniszter úr aztán rámutatott, hogy messze még a cél, hiszen elakadnak a hólapátok, megbotlanak a babakocsik kerekei a járdákban, de azon lesznek, hogy ezt is orvosolják.

Aztán érkezett Tuzson Bence. Ezt már videóval is tudjuk mutatni.

Az államtitkár ledobta a szokásos kormányzati panelekből összetákolt politikai atombombát. Itt jegyezném meg, hogy úgy látszik, a kormánynál ha péntek van, akkor szombathelyi hakni is van, hiszen pont két héttel ezelőtt Németh Szilárd rezsibiztos mondta el szinte szóról szóra ugyanezeket. Németh Szilárd: Azért vagyunk a korrupciós lista legalján, mert még mindig túl sok a kommunista a közigazgatásban 2017. March 25. 11:58

Tuzson elmondta:

 • Egyre alacsonyabb a munkanélküliség
 • Szombathely Magyarország egyik gazdasági motorja
 • A 86-os út megépülése bekapcsolta a várost az ország és Európa vérkeringésébe
 • A helyi műszaki képzés az ország egyik legerősebb duális képzése
 • A magyar kormány ezerrel támogatja a szombathelyi Szent Márton tervet
 • Erősíteni akarják a helyi közterek építését
 • Sajtótájékoztató a Romkertben - Tuzson Bence
  Nem lépünk ki az EU-ból
  GA

  De sajnos nem ilyen vidám és felhőtlen az ég, ugyanis az ég szélén megjelentek a felhők - utalt a borzalmas veszélyforrásokra Tuzson.

 • Brüsszel felől jönnek a veszélyek
 • Brüsszel nem tett le a migráció erősítésének tervéről
 • A magyar kormány folytatja a harcot
 • Kell a nép, ezért nemzeti konzultálnak és kérik, hogy a magyar emberek küldjék vissza a konzultációt
 • Brüsszel nekiment rezsicsökkentésnek, meg kell ezt védeni
 • A politikai élet tisztaságát is meg kell védeni a fizetett aktivista csoportokról
 • Magyarország támogatja a munkahely teremtést ez pedig nem tetszik Brüsszelnek, ezt is meg kell védeni
 • Meg kell védeni Magyarország adópolitikáját
 • Aztán újságírói kérdésre felelve Tuzson azt mondta, hogy Magyarország nem akar kilépni az Európai Unióból. Majd egy másikra, hogy a civilek előtt nem kellene-e esetleg a politikusokat és a politikai pártokat átvilágítani? Amire az államtitkár azt mondta, hogy ha valakinek van tudása bármilyen, politikusokat érintő bűnügyről, azonnal jelezze azt a hatóságoknak.

  Szóval írom még egyszer: a Romkertben átjáró épül az Ady tér és a Mindszenty tér között. Nyár végén lesz kész.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet